Йотова: Не от Москва трябваше да научим за посещението на Борисов

Трябвало е да има координация в двете посещения - на президента и премиера
26 май 2018 20:15,
84

Не трябваше от Москва да разбираме за посещението на Борисов. Тази новина трябваше да дойде от МС. Това каза Илияна Йотова в предаването "Опорни хора" с водещ Ганиела Ангелова.

По думите ѝ Радев е поставил важните въпроси пред Владимир Путин.

"Държавният глава направи първата крачка, дано отношенията да бъдат възобновени. Искрено се надявам от срещата на Борисов с Путин да видим категорични решения. Тези отношения са важни, особено след като си припомним говоренето на Плевнелиев против Москва", каза още тя.

"Президентът Радев постави важни въпроси. Не мисля, че трябва да търсим спекулация в това, че в Русия са знаели за китайския инвеститор за "Белене". Иска ми се да вярвам в искреността на правителството в желанието за строеж на АЕЦ "Белене". Имаме нужда и от "Български поток". Дано разговорът по тази тема продължи", допълни още Йотова.

Според нея е трябвало да има координация в двете посещения - на Радев и Борисов.

"Това е нормалното, когато говорим за държавност. От МС не са ни търсили. Министрите отказаха да участват в делегацията на Радев. Това не е правилно! Ще припомня думите на Цветанов: "Какво ще прави Радев при Путин, когато сме председатели на Съвета на ЕС". Сега, аз да попитам ли същото? Несериозно е! Отношенията с Русия са важни! Неслучайно и Меркел, и Макрон се срещнаха с него", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

"Срещата на върха безспорно е успех за България! Дано тази политика на правителството продължи. Има алтернатива на управлението и тя е БСП", завърши Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
ЗАДУНАЙСКИ РОБ преди 5 години
До До 781300години И ЕДВА ВЧЕРА В АДМИНИСТРАТИВНИЯТ ЦЕНТЪР НА ТЕРИТОРИЯТА *** С ГРАМАДНИ РУСКИ ЧУЧЕЛА И ПОВСЕМЕСТНО ОЦВЪКАНА С РУСКИ ИМЕНА - СВРЯН В КЬОШЕТО БЕ ПОСТАВЕН БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ И ТО КЬОРАВ,ЗА ДА НЕ ВИЖДА КАК САШО ТАРАШО ТРАХА 250/ТЕ ТРУЖЕНИЧКИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ФЕНЕРИ В НЕРОДНОТО СЪБРАНИЕ... ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА НАЙ ОТЗАД ЗА РУСКИЯ *** ОКОЛО БАЛКАНА...
68
1
 
3
 
! Отговори
До 78 преди 5 години
Стига с това робство, бе! Омръзна ми някой да ми внушава робско минало. Славната история къде остана, нея я забравяме. 1300 години държава, славни царе, златен век на книжнината, собствена азбука, граници на три морета, достойни предци... Дори след Освобождението имало е хора, които са учили на запад, блестящи професионалисти, възстановили бързо държавата и държавността, днес сме се вторачили в "робство" и не искаме да видим славното минало.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега така ще се подписва че гащите ще се протрият.
66
3
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До маши на Русия 75 Абе ти с децата не разбрали, че доводите ти с "децата" са абсолютно малоумие ? Колко пъти да ти го казвам бе чуг..ун?Да не си детска учителка , та друго не знаеш?
65
5
 
6
 
! Отговори
маши на Русия преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
64
3
 
6
 
! Отговори
А нали и преди 5 години
Радев не знаеше къде ще се срещат и Песков съобщи КЪДЕ ще е срещата- в Сочи.
63
3
 
10
 
! Отговори
ЯЯЯ... преди 5 години
Йотова, минахте на 'галоп" през всички възможни обвинения( защо не сме с Путин и Русия) и през всички, които държат на ЕС и НАТО, за да стигнете до ОНОВА, което "пазите" в сърцето си:"Има алтернатива на управлението и тя е БСП".Е да, но ние искаме ЕС и НЕ БСП. И не на ИЗТОК.А защо Ви е алтернатива?
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЯяяБСП навсякъде и навеки......
61
5
 
7
 
! Отговори
за сведение преди 5 години
До Да добавяТипичен пример на проста *** с партиен билет и без покритие.Такива като нея дойдоха от селата в градовете и ги превърнаха в ТКЗС-та!!!
60
0
 
4
 
! Отговори
Eremet преди 5 години
E pa oti, ma? ...nali Rusia ni otglejda kucheto?!...znachi e ot personala na ms...
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат да си поприказват по министерски кой има повече мандати на такъв пост.
58
2
 
11
 
! Отговори
Яяя преди 5 години
Президент олицетворявал нацията, а вицето - бсп. Някак си не ми се връзват фактите.
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА, Радев постави важни въпроси, но Борисов побърза да ги торпилира още преди да се срещне с Путин. Хайде да видим "цензорите" за какво ще се хванат.
56
9
 
13
 
! Отговори
Радев смешен преди 5 години
Всъщност Р.Радев отиде в Москва за да лъсне ботушите на Путин и да го подготви за предстоящата среща с Б.Борисов.
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, Москва ни каза, че имаме планирано посещение! Нашите още пазят тайната по стар милиционерски образец!
54
6
 
11
 
! Отговори
С преди 5 години
Когато се касае за България, за нейното бъдеще , между водещите политици трябва да има синхрон.В противен случай се получава неловко смешна ситуация, която не е в ничия полэа. В този ред на мисли Йотова е в правилна позиция.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи не схващаш ли , че като ти каже нещо Бубо трябва да направиш обратното.
52
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сам Бубо каза, че истинският опонент за него в избора за президент е Йотова с нейния опит и качества, а Радев бил някакъв случаен, който Първанов докарал някъде от поделенията и който Му е козирувал! Вие какво не сте съгласни с Бойко!!!!!!?
51
5
 
9
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
До Анонимен 55 Слънцето изгрява точно от Япония. От Русия и Путин изгрява мътенето на водата.
50
0
 
3
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 48 И то с мармалад.