Йотова: НС да даде мандат на премиера за "Белене"

Рано е да се прогнозират руски инвестиции в проекта
26 май 2018 14:28, Елка Василева
32
Йотова: НС да даде мандат на премиера за "Белене"
Илияна Йотова. Снимка: архив, Булфото

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че преди решението на Народното събрание за АЕЦ "Белене" не може да се прогнозира за евентуални руски инвестиции при рестарт на проекта. Йотова коментира това в отговор на журналистически въпрос дали след посещението на президента Румен Радев в Русия можем да очакваме руски инвестиции.

Още по темата

Йотова посочи, че има няколко условия, но най-важно е решението на парламента, защото премиерът не може да отиде в Русия без мандат. Ако отиде без мандат, това означава да се информира текущо какви са руските намерения, какъв е инвеститорският интерес, който вече е заявен пред българската държава и нищо повече, допълни вицепрезидентът.

Илияна Йотова уточни, че очаква първо дискусията на Народното събрание по решаването на въпроса за АЕЦ "Белене", както и ясен и категоричен мандат, тъй като по думите й информацията, която има, е, че Министерството на енергетиката е внесло три варианта за проекта, единият от който включва изграждането на централата с чужд инвеститор и без държавна гаранция. Ако НС се спре на този вариант, това означава, че такъв ще бъде мандатът на премиера, допълни Йотова, цитирана от БТА.

По думите на вицепрезидента едва след като бъде направена тази първа стъпка - решението на Народното събрание, премиерът може да отиде с делегация от съответните министри, а на масата на преговорите ще стане ясно има ли вариант с приемливи условия или не. Очаквам по-конкретни резултати, на този етап всичко е в сферата на предположенията, допълни Илияна Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
1
 
! Отговори
vec arda преди 5 години
Bez Belene Rebegeto e na vtoro miasto v Avrupata po iznos na elenergia....s Belene Rebegeto ste stane nomer edno po iznos na elenergia v celia mir...zatui sega sha va okupirvat amerikancite...da paziat mira...meduzite i boiata na chernoto more...
29
1
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
Мандата го дава баба Меркел.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То са букли то е чудо!Безплатно подстригвам може и под мишниците да я оформя!
27
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Изтекоха към Кремъл 4 милиарда от КТБ,никой не направи опит да проследи и върне парите,асега не могли да прежалят 3.5 млрд. лева дадени за стари ,като технология реактори за да могат да загробят България по нареждане на руската крадлива пасмина с нови 30 млрд.Дайте тези пари за решение на демографският проблем
26
4
 
8
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
25
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Не прилича ли кашалот тази "дама"?
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йотова: Решетников каза да се даде мандат на премиера белене, аз само предавам, не плюйте вестоносеца.
23
4
 
14
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Явор Дачков
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западните соц. Лидери са против тия централи. Нашите социалисти от кой гледат, че искат да строят нещо е сбъркано в главите им.
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идиотова никои нети иска мизерното МНЕНИЕ
20
1
 
1
 
! Отговори
хахахааааа преди 5 години
До Анонимен 5Кой си ти?
19
2
 
4
 
! Отговори
много интересно преди 5 години
До БЕЛЕНЕ - НЕ !Очакваме руски инвестиции - защо?
18
6
 
10
 
! Отговори
Име преди 5 години
йотова, откъде ви взимат все такива *** в ес и ек? недораслqци смотани и по рождение увредени!
17
8
 
17
 
! Отговори
БЕЛЕНЕ - НЕ ! преди 5 години
В доклада на БАН за атомната централа Белене бе посочено, че българската енергетика няма нужда от никакво ново Белене до 2035 г. Не трябва да забравяме, че АЕЦ Белене със закупеното оборудване ни бе натрапено и платено с парите на народа от проруската партия БСП. Така в атомната централа Белене бяха погребани и откраднати над 4 милиарда лева досега. Руските под.логи обаче искат нова АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ. Ще допуснем ли отново това ?!?
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо ще осъдим тия, които наляха 3 милиарда /на ***/ в гьола, па тогава пак ще приказваме. Идиотова от плонжа в жезъла на поп Кире Фасо не е същата,не е. Двойна е....
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познайте кои са на бонус от Белене :))))
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България е в ход пълзящо поКРИМчване ! -По черноморието вече има 400 000 руски танкисти със семействата си.- Рестартират заробващите проекти от Големия член- Референдум няма да е нужен !
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България е в ход пълзящо поКРИВане ! - По черноморието вече има 400 000 руски танкисти със семействата си.- Рестартират заробващите проекти от Големия член- Референдум няма да е нужен !
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дългосрочен мандат за Белене за всички фенове на поредното ограбване, но не за АЕЦ , а за затвора!
11
4
 
17
 
! Отговори
Не ни трябва преди 5 години
ОТНОВО руски инвеститор: няма да имат край специалистите им, пребиваването със семейства, и да използуват години наред евросредства...