ДАНС души! Дири душмани на държавата в… частни фирми

Тайните агенти ще се внедряват без предупреждение
28 май 2018 07:20,
28
ДАНС души! Дири душмани на държавата в… частни фирми
Снимка: архив, Булфото

ДАНС да има истински тайни агенти, за които не знае никой извън службата. Това предложение е направил до Министерския съвет шефът на агенцията Димитър Георгиев.

Агентите под прикритие в държавни ведомства и частни фирми вече да се внедряват, без да се уведомява шефът на съответната институция или компания, предвижда промяна в правилника за прилагане на Закона за Държавна агенция "Национална сигурност".

В момента ДАНС може да праща служители под прикритие, но трябва да уведоми началника на ведомството или компанията за това, пише "24 часа".

Така на практика агентите не били съвсем тайни и можело да им бъде попречено да придобият информация, която застрашава националната сигурност, обяснява в мотивите към предложението си Георгиев.

Агенти на ДАНС вече могат да са под прикритието и на свободни професии, например като адвокати.

Правилникът към Закона за ДАНС трябва да се промени заради прехвърлянето на цяла дирекция от службата към новата антикорупционна комисия. В главата, която регламентирала нейната дейност, обаче били уредени и други важни права на служителите на ДАНС, обяснява в мотивите си Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
е един с досие преди 5 години
Най големите душмани са на държавни и партиини фирми, които имат чадър и там никой неможе да им напри нищо.ВИЖ ТОПЛОФИКАЦИЯ, ЛУКОЙЛ, БОЛНИЦА ЛОВЕЧ, Мадан, Соф университет, футбол. КлубЦСКА, ЛЕВСКИ, БОТЕВ, ГОРУБСО, АЕЦ КОЗЛОДУЙ, 1 ВА ГР. БОЛНИЦАбензиностатция на наши и ваши, арендатори от Врачанско, плевенско, митница Варна, мина бобошево, хотели на слънчака, Кметове пазарджиклии СЛУшИТЕЛИТЕ НЯМА ДА СТИГНАТ
25
2
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Държавата души!След като Боко е държавата,да разбирам ли,че ГЕРБ душат?
24
0
 
5
 
! Отговори
ценностна система преди 5 години
Типични сталинистки методи, които и до днес са в основата на обществото. Доносничеството, интригантството, сплетниченето, клеветите са присъщи за манталитета на българина.Един българин- хайдутин, двама българи- чета, трима българи- има предател.Всичкото в държавата е шест, само внедряването на съгледвачи, преследвачи и надзиратели останало ненаправено.
23
0
 
1
 
! Отговори
Dance fart преди 5 години
Да заповядат, едни тука пускат гълъбчета напрао си изпускат душите, вече ми писва ще им счупъ гълабарника, да идват и да ги душат, щото май са душмани нали изпускат души.
22
1
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Никакви тайни агенти не са това ! Това са търтеи,назначавани от ГЕРБ за да гласуват на изборите за тях и да им купуват гласове !!!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата няма душмани . Тя е елемент от правилното мислене от което сме на светлинни години далеч .
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде да ни е честито новото ДС. И няма да бъдат назначавани, а ще бъдат директно вербувани служители, които вече работят във фирмата. А как ще бъдат вербувани ли? Ами по руско-ченгесарски модел. Избират си някой по-лабав, привикват го и му казват - виж са, знаем че спиш с гинка от другия офис и ако не искаш жена ти да разбере, требва да съдействаш. Или пък- знаем едно време, че продаваше *** на илиенци без да плащаш данък и ако не съдействаш ще те съсипем. Жалкото е че го позволяваме.....
19
0
 
10
 
! Отговори
шоп преди 5 години
До 18 това е лъжа. Аз съм с досие от 16г. Неблагонадежден към БКП.Работех и държавно и частно.През 1980г. Почнаха да ми ползват частната практика висши активисти от ДС.И така успях да пътувам и на запад Да си подържам и колата.Проституцията бе силно развита но прикрита.Можеше в стока Дрогата се пренасяше от спортисти и артисти само на запад.Морала бе кръгла нула.
18
2
 
9
 
! Отговори
Частник преди 5 години
Познат предрожи сина си да работи при мен Още от пърния ден нещо невърви. Губи се в темпото от другите. Но в приказките е първи.На третия ден ми писна да закъснява и му казах да си ходи. Той спомена че не съм му осигурил обят. Направо кипнах и го изпратих да се жалва на просъюза подкрепа. После разбрах , че и баща му е уше като такси.
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14. ДС не могат да го върнат. Когато имаше ДС имаше държава с държавност, икономика и производство, нямаше мутри, проституция, корупция и наркомания. В държавата имаше ред, законите важаха за всички. Сега е мутроландия.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко години банкянския еднокнижник принуди всички счетоводители, да подпишат съгласие за сътрудничество със службите, но явно това не дава резултат. А новото, ще е майко мила. Държавен хрантутник, в частна фирма, направо е уволнен след две седмици, то трябва да се работи, а не лежане, далавери, драпане на макарите. Ще е възможно единствено във фирми с над хиляда служители, но те пък са на дърти комкрадци, така че отново нищо.
15
0
 
2
 
! Отговори
Airporta преди 5 години
Bg tsarska ikonomika ot hazart, prostitucia, tutun, alkohol, partiini partizani i chetnici...v bellidance...
14
3
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
И как ще се самоназначават в частните фирми? Или пак ще има изнудвания и заплахи?Нали ревете за социализма? Ето, че се връща.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На ви демокрация в чист вид.Камери и ченгета ви следят постояно.Сега гербавите връщат и ДС .Не ителигенция ,а доносници и простаци им трябват .
12
0
 
18
 
! Отговори
Ss преди 5 години
а в народното събрание ще има ли внедрени агенти? или там не може??? че всички трябва да влязат в затвора...
11
0
 
7
 
! Отговори
Dies cam преди 5 години
Pf...ami te sichkite ot ds sa dobre vnedreni navred i sa opasali s kabeli, anteni i kameri hazarta, drogata, alkohola, bamkite, zastrahovatelite, asfalta na rebegeto...mai samo v bg klozetite, bg dupkite po drumovete i bg konteinerite za razdelno i smeseno sabirane na bo.kluka nema bg expertni kadri na ds i kameri ... to daje na vseki buk, yavor, klen, gabar, kavak, smerch, dab, oreh, leshnik, badem i bor sa turili kameri...
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да гледат където трябва а не на босия петите ломпен брадар крадат ли крадат
9
1
 
21
 
! Отговори
'Се 1 ме нема преди 5 години
Корупцията е официален доход на средния ешалон полиция, магистрати, кметове и т.н.А това е само още една бухалка за разчистване на сметки от потомствени рушветчии, капарирани и финансово мотивирани защитници на партийната икономика!
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички израстъци на герберастията искат да упражняват репресии!
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заповядайте копои!По цял ден ще ви разказвам вицове за кмета на Симитли и неговата изгора от Банкя.Не ме е страх, не ми пука къде ще пеете после, долни, г а дни милицюнерчета.