България търси взаимноизгодни отношения с Русия

Георг Георгиев: Темата за Западните Балкани ще продължи да е важна за ЕС
Обновена: 29 май 2018 21:48 | 29 май 2018 21:25, Красимир Ангелов
16
България търси взаимноизгодни отношения с Русия
Снимка: Bulgaria ON AIR

След визитата на президента Румен Радев в Москва, от Руската федерация изявиха желанието да посрещнат и премиера ни Бойко Борисов.

Още по темата
"България ще търси взаимноизгодните отношения в културата, икономиката и енергетиката с Русия. Няма как да не се говори за енергетика, щом говорим за Русия. България вече може да преговаря и поставя въпроси в защита на собствените национални интереси", отбеляза зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

В студиото на "Денят ON AIR" той поясни, че тази среща не е първа, тъй като Борисов многократно е провеждал телефонни разговори на високо ниво с Русия. "България разполага с 80% от енергийната инфраструктура на Балканите. Това е много ключова тема. Ние работим интензивно върху енергийната диверсификация. Всичко, което следва да направим – го правим", изтъкна гостът пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора обхвана и АЕЦ "Белене". Според Георгиев държавата вече е дала немалката сума от 3 милиарда лева, а за да довърши проекта, ще бъде нужен чуждестранен инвеститор.

"Вече има чакащо оборудване, което трябва да се използва. Когато това оборудване е поръчвано е имало елементи, които не са си давали сметка към какво пристъпят. Българската страна не може да си позволи да построи АЕЦ "Белене" сама", категоричен бе зам.-министърът.

"Срещата на върха "ЕС-Западни Балкани" на 16 и 17 май в София бе много подходящо обобщение на всичко, което ние направихме за тези 6 месеца. Темата "Западни Балкани" е приоритетна за ЕС и ще продължи да бъде важна. Западните Балкани получиха перспектива за присъединяване към Съюза", посочи политикът.

Той подчерта, че за България е било изключително важно да постигне разбиране към темата за "Западните Балкани" в страните, които ще продължат европредседателството.

Какво още каза Георг Георгиев вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 5 години
Много червена ***,туй ще кажа и ще свърша!!На сайта де,не на друго място!!
9
3
 
6
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
Веднага заплащане вьв рубли.олигарсите да платят дълговете на бг.отнемане на имуществото им и изпращане на децата им вьв лаборатории за експерименти
8
5
 
16
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 4 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
7
2
 
8
 
! Отговори
радев преди 5 години
И СЕГА ВСИЧКИ ПЛЮВАЧИ СЕ ЮРКАТ ЗА КЕЛЕПИР
6
3
 
13
 
! Отговори
mango преди 5 години
Този с трудовата си характеристика за хигиенист в министерство не става, те на стол го сложили и с пръст да замахва, пълен кадрови резил !
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично като ония де ги вадиш от калта ите се натискат в нея ти даваш мило и драго за него като близък то се натиска на наи където не трябва затова няма ни контрол ни каквото и да било чуждите са по добри е това е не само в ловеч град които бе съсипан от това в буквалния смисъл и преносния затова няма интелигенция и интелигентна млада среда тя просто отиде някъде безконтролно
4
6
 
21
 
! Отговори
Нема такава държава преди 5 години
Тоя к.елеш е едно абсолютно олигоф.ренче ! Четох някъде, че Захариева му е отнемала ресори, защото е потъвала в земята от срам от изтъпленията му. На такъв само една лопата и в строителни войски с тъмно сините братчеди две години да мята пясък и чакъл да му дойде акъла в про.стата чутура !
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази ли герберска калинка, без 1 ден трудов стаж, преди да стане зам.министър, ще оправя отношенията с Русия?! Пази боже сляпо да прогледа!
2
5
 
15
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
Дано тази година Господ да "поживи"поне един от 0ДС-айдуците.Бих искал да видя на ченгел Драгалеския крадлив Ман гел,Сашо Нереза,Бакъря,Стефан Крълежа,Катъря и поне оше 200-309 гада от крадливата бригада.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не ще Западните Балкани в ЕС. Туй ще е камъчето на раздора.