Изпълнили сме условията за еврозоната, но...

Очакват се реформи, посочи Светлин Танчев
Обновена: 29 май 2018 22:13 | 29 май 2018 22:05, Красимир Ангелов
12
Изпълнили сме условията за еврозоната, но...
Снимка: Bulgaria ON AIR

България е изпълнила всички критерии за влизането си в еврозоната, но докладите на Европейската централна банка (ЕЦБ) и на Европейската комисия (ЕК) все още очакват от нас съдебна, образователна и здравна реформа.

Това отбеляза в студиото на "Денят ON AIR" икономистът Светлин Танчев. По негови думи тенденцията в докладите е от 10 години и промяна у нас няма.

"Петият критерий за влизане в еврозоната е стабилността на лева към еврото. За да ни приемат в общността, трябва да се откачим от фиксирания курс на лева към еврото. След това Българската банка трябва да контролира курса на лева към еврото чрез финансови инструменти 2 години. Дълбоко се съмнявам, че можем да управляваме курса на лева в един отворен пазар", обясни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според него, въпреки че сме изпълнили условията за влизане в еврозоната, както и тези за "Шенген", голяма роля играе политиката.

Целият му коментар вижте в следващото видео!
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 9 месеца
"Изпълнили сме условията за еврозоната, но..." не сме се справили с корупцията, не сме реформирали съдебната система, не сме спряли контрабандата по границите ( горива и лекатства,....)...... Те това е голата истина !
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
направете средната заплата 1000 евро и бъдете сигурни че веднага ще ни приемат в еврозоната при сегашните помощи тъи наречени заплати никога в обозримо бъдеще няма да ни приемат никои не иска бедни и крадливи в семеиството си
7
0
 
6
 
! Отговори
Плосък като данъка преди 9 месеца
Айде щом и този взе да разбира от финанси значи всичко свърши.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БНБ изпълнява ли условията за надзор и независимост ... особено на остаалите вече 3 български банки
5
1
 
17
 
! Отговори
няма време... преди 9 месеца
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 4 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз вече съм си налепил 10 банкноти по 5€
По стените
И май ще лепят още много
С лихви 0%
Смехория
3
0
 
17
 
! Отговори
4и4и преди 9 месеца
този колко партии ще смени (ндсв,герб,барековите)
идват избори и пак изпълзя
иначе за нищо не става , а седнал да анализира Еврозоната
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Еврозоната е толкова стабилнар че Гърция е на командно дишане, а Италия я чака гръцкият сценарий, скоро ще купуваме евро за да си го лепим като тапети по стените.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя кое е изпълнил не знам всеки ден отговаряме с нови и нови глупости интервсно мие евросъюза нее ли правен за работа а не за каквото му попадне