Здравната карта приета, Ананиев обещава – без хаос!

Срещу документа се обявиха и лекари, и болници
12
Здравната карта приета, Ананиев обещава – без хаос!
Снимка: архив, Булфото

Здравният министър Кирил Ананиев увери, че няма да бъде отказвана медицинска помощ с приемането на Националната здравна карта. Документът беше одобрен днес от Министерския съвет, а срещу него вече се обявиха от Българския лекарски съюз и редица болнични заведения с аргументи за хаос и бюджетни рестрикции.

"Националната здравна карта нито открива, нито закрива легла за активно лечение в болниците. Броят на леглата не определя механизма на финансиране на лечебните заведения за болнична помощ", коментира министърът.

Още по темата

Според утвърдената Здравна карта болничните легла са 33 481. Досега те са били 32 873 или увеличението е с 608 легла. По думите му, където има необходимост от откриване на допълнителни легла, ще бъде дадено съгласие, защото това са оперативни решения, които могат да се вземат бързо.

Ананиев посочи, че с новия брой легла се осигурява на 45% от българите поне по една хоспитализация. Той се аргументира, че те са достатъчно и с това, че миналата година една трета от леглата не са били използвани.

Според министъра протестите на БЛС, свързани със Здравната карта, имат връзка с предстоящия Отчетно-изборен събор на организацията.

"Всяко едно тяхно положително решение може би ще се отрази негативно върху избора, който предстои“, допусна министърът.

По-късно в здравното министерство ще бъде дадена подробна пресконференция по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Смешен вой преди 5 години
До БУНТАРА да ти стои докторът диван-чапраз в коридора у вас не щеш ли?Плати си здравна застраховка, 40-50 лв/мес и знаеш ли колко са любезни в частните медицински центрове и болници!Социализмът фалира с тея "безплатните" неща, дето куче влачи, диря няма.
11
0
 
2
 
! Отговори
бунтаре преди 5 години
Това не е лоша идея........само ,че за какво ще стигат мижавите ви 8%?! Тогава ще искате ли изследвания "ама за всичко"??.......Един ЯМР ще ти усвой вноската за година.........ами ако те стегне апендикса? и без солидарните суми за къде си ,аланкоолу?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
9 това ще стане ако някога България стане демократична. В комунизма всичко е общо, солидарно ...безплатно и бла бла На всички онтелигентни им е ясно защо! Много обичам опорната точка БЕЗПЛАТНО. *** от своя джоб вадят пари за да се лекува народа.
9
2
 
3
 
! Отговори
БУНТАР преди 5 години
В ЗДРАВНАТА КАРТА ДА Е НАПИСАНА МОЯТА ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА---КАТО СУМА БЕЗ МОЯ ЛИЧЕН ПОДПИС ДА НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА ТЕГЛИ СУМА ЛИЧНИЯ ЛЕКАР ДА Е НА МОЕ РАЗПОЛОЖЕНИЕ---24 ЧАСА ЛИЧЕН ИЗБОР НА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ КАКТО И НА ПЕНСИОННО-----ТОВА Е РЕШЕНИЕТО ГОСПОДА КРАДЦИ ОТ НЗОК И ПЕНСИИ НО ТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ ЗАТОВА И НАРОДА СЕ ИЗНАСЯ НАВЪН СЛЕД 5 ГОДИ НИ СЛЕДВА И ЗАКРИВАНЕТА НА НЗОК----НЯМЯ ДА ИМА ---ВНОСИТЕЛИ
8
2
 
5
 
! Отговори
честито преди 5 години
Дъртата хиена е цар на обещанията и уверенията! Целия преход го изкара на сянка като зам министър на финансиите, докато подготви и успешно сдаде поста на племеника си!
7
4
 
6
 
! Отговори
Ананиев преди 5 години
След приемането на Здравната карта смъртността ще продължава да расте. Хаос няма да има...
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес приета, след 2 месеца ще падне в съдът и това е! ГРОБ прави реформи а народа ликува!
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На базата на широка култура и съответна физическа и психическа зрялост с широк обем от знания след като не ви изнася кандидатствайте за министри на здравеопазването и ВИЕ оправете хаоса от години.
4
6
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
До 1Ами не ходи, кой те задължава? Върви на ветеринар!
3
5
 
31
 
! Отговори
truth teller преди 5 години
Същият този Ананиев наскоро се възмути,че докторите и сестрите си искали забавените заплати (с 5 месеца),във врачанската болница.Сякаш той би работил,ако не си получи възнаграждението.Егати лицемерието цари в този кокошарник...
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Москов обещаваще,а какво стана?Всичките му реформи отидоха в кошчето,а докато пациентите са третирани като касички,той се шири в просторен мезонет на пъпа на София,купен с пари спестени за закуски по време на шефството му в МЗ.
1
20
 
18
 
! Отговори
1 преди 5 години
лекарите са големи крадци и повечето са от раб.селски произход *** и неграмотни, как да отиде човек на лекар