Здравната карта приета, Ананиев обещава – без хаос!

Срещу документа се обявиха и лекари, и болници
12
Здравната карта приета, Ананиев обещава – без хаос!
Снимка: архив, Булфото

Здравният министър Кирил Ананиев увери, че няма да бъде отказвана медицинска помощ с приемането на Националната здравна карта. Документът беше одобрен днес от Министерския съвет, а срещу него вече се обявиха от Българския лекарски съюз и редица болнични заведения с аргументи за хаос и бюджетни рестрикции.

"Националната здравна карта нито открива, нито закрива легла за активно лечение в болниците. Броят на леглата не определя механизма на финансиране на лечебните заведения за болнична помощ", коментира министърът.

Още по темата

Според утвърдената Здравна карта болничните легла са 33 481. Досега те са били 32 873 или увеличението е с 608 легла. По думите му, където има необходимост от откриване на допълнителни легла, ще бъде дадено съгласие, защото това са оперативни решения, които могат да се вземат бързо.

Ананиев посочи, че с новия брой легла се осигурява на 45% от българите поне по една хоспитализация. Той се аргументира, че те са достатъчно и с това, че миналата година една трета от леглата не са били използвани.

Според министъра протестите на БЛС, свързани със Здравната карта, имат връзка с предстоящия Отчетно-изборен събор на организацията.

"Всяко едно тяхно положително решение може би ще се отрази негативно върху избора, който предстои“, допусна министърът.

По-късно в здравното министерство ще бъде дадена подробна пресконференция по темата.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Смешен вой преди 7 месеца
До БУНТАР

А да ти стои докторът диван-чапраз в коридора у вас не щеш ли?

Плати си здравна застраховка, 40-50 лв/мес и знаеш ли колко са любезни в частните медицински центрове и болници!

Социализмът фалира с тея "безплатните" неща, дето куче влачи, диря няма.
11
0
 
2
 
! Отговори
бунтаре преди 7 месеца
Това не е лоша идея........само ,че за какво ще стигат мижавите ви 8%?! Тогава ще искате ли изследвания "ама за всичко"??.......Един ЯМР ще ти усвой вноската за година.........ами ако те стегне апендикса? и без солидарните суми за къде си ,аланкоолу?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
9 това ще стане ако някога България стане демократична. В комунизма всичко е общо, солидарно ...безплатно и бла бла На всички онтелигентни им е ясно защо! Много обичам опорната точка БЕЗПЛАТНО. Комунягите от своя джоб вадят пари за да се лекува народа.
9
2
 
3
 
! Отговори
БУНТАР преди 7 месеца
В ЗДРАВНАТА КАРТА ДА Е НАПИСАНА МОЯТА ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА---КАТО СУМА БЕЗ МОЯ ЛИЧЕН ПОДПИС ДА НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА ТЕГЛИ СУМА ЛИЧНИЯ ЛЕКАР ДА Е НА МОЕ РАЗПОЛОЖЕНИЕ---24 ЧАСА ЛИЧЕН ИЗБОР НА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ КАКТО И НА ПЕНСИОННО-----ТОВА Е РЕШЕНИЕТО ГОСПОДА КРАДЦИ ОТ НЗОК И ПЕНСИИ НО ТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ ЗАТОВА И НАРОДА СЕ ИЗНАСЯ НАВЪН СЛЕД 5 ГОДИ НИ СЛЕДВА И ЗАКРИВАНЕТА НА НЗОК----НЯМЯ ДА ИМА ---ВНОСИТЕЛИ
8
2
 
5
 
! Отговори
честито преди 7 месеца
Дъртата хиена е цар на обещанията и уверенията! Целия преход го изкара на сянка като зам министър на финансиите, докато подготви и успешно сдаде поста на племеника си!
7
4
 
6
 
! Отговори
Ананиев преди 7 месеца
След приемането на Здравната карта смъртността ще продължава да расте. Хаос няма да има...
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днес приета, след 2 месеца ще падне в съдът и това е! ГРОБ прави реформи а народа ликува!
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На базата на широка култура и съответна физическа и психическа зрялост с широк обем от знания след като не ви изнася кандидатствайте за министри на здравеопазването и ВИЕ оправете хаоса от години.
4
6
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 7 месеца
До 1
Ами не ходи, кой те задължава? Върви на ветеринар!
3
5
 
31
 
! Отговори
truth teller преди 7 месеца
Същият този Ананиев наскоро се възмути,че докторите и сестрите си искали забавените заплати (с 5 месеца),във врачанската болница.Сякаш той би работил,ако не си получи възнаграждението.Егати лицемерието цари в този кокошарник...
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И Москов обещаваще,а какво стана?Всичките му реформи отидоха в кошчето,а докато пациентите са третирани като касички,той се шири в просторен мезонет на пъпа на София,купен с пари спестени за закуски по време на шефството му в МЗ.
1
20
 
18
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
лекарите са големи крадци и повечето са от раб.селски произход тъпи и неграмотни, как да отиде човек на лекар