БСП и ГЕРБ пак се хванаха за гушите заради Галиче

Спорът – кой лъже и кой не за изборите в селото
16
БСП и ГЕРБ пак се хванаха за гушите заради Галиче
Снимка: Булфото

Изборите за кмет на село Галиче отминаха, но страстите на политиците около тях не стихнаха.

БСП и ГЕРБ за пореден път си отправиха взаимни обвинения в лъжи, като този път се стигна дори дотам, че "червената" шефка Корнелия Нинова отсече: "Единственият официално признат от българския съд лъжец е премиерът и действащият председател на Съвета на ЕС Бойко Методиев Борисов".

Още по темата

Повод за гнева й стана изказването на Тома Биков от ГЕРБ, че БСП са излъгали, че са дописвани хора в изборните списъци в Галиче.

"Всеки е свободен човек да каже оттук каквото е преценил за добре. Предупреждаваме ви, че отсега нататък не три пъти, един път ако кажете, че „БСП за България“ лъже, ще ви напомня ред факти. Когато казвате, че „БСП за България“ лъже, моля да се придържате към фактите и решенията на българския съд", отсече соцлидерката, а зам.-шефът на парламента Емил Христов заяви, че няма такова решение за премиера на българския съд с такова определение и коментира, че Нинова е нарушила правилника.

А тонът за скандала даде нейният заместник Крум Зарков, който настоя, че вече трето десетилетия процъфтяват порочните практики за купен и корпоративен вот по време на избори.

"Професионални изборджии просят с гласове. Кметове и областни управители се ангажират с конкретни резултати, работодатели провеждат изборни оперативки и профилактики на своите работници. Това вече на никой не прави впечатление", коментира той. Според него изборният процес е делегитимиран, резултатите изкривени, а хората са отчуждени от политическия живот и все по-малко от тях намират смисъл да гласуват.

Освен това изборите в Галиче се превърнали в символ.

"Тежкият златен ланец и победоносно вдигнатата чаша с уиски са регалиите на местната власт в Галиче. Това е така от години и ще продължи да бъде така. Бившият кмет, осъден на четири години и половина затвор за отвличане, побой и грабежи, Ценко Чоков активно участва и допринесе за избора на кандидата на ГЕРБ, негов личен приятел и близък съратник. Представители сме телефонните номера, от които въпросният Ценко Чоков се е обаждал на хора в изборния ден и непосредствен опреди него", каза Зарков.

Тома Биков пък му отговори, че ако левицата иска да печели избори, трябва да има кандидати и допълни, че от общо 28 частични местни избори ГЕРБ е регистрирала 24 кандидати, БСП - 13, а ДПС – 17.

Според него никой няма право да делигитимира изборите и да внушава, че те нямат никакво значение, защото в България е една от високите изборни активности, което в никакъв случай не говори за липса на интерес и апатия сред избирателите.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Димитър Краев преди 7 месеца
Не само в Галиче но и в Попица ГЕРБ докараха хора и ги записаха в като живущи за да гласуват и да спечели техен представител. Сигурен съм че не е само този похват тук в нашият край.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
RAZBERETESE BE DRUGARI I DRUGARKI 4E STAVATE ZA SMIAH.
14
4
 
7
 
! Отговори
А преди 7 месеца
НЕ ВЯРВАМ НЯКОЙ ДА НЕ ЗНАЕ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА НОРАЛНИ ИЗБОРИ,ОСОБЕНО В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА.ПРАВ Е МАРЕШКИ ЧЕ СЕ ДАВАТ 3МЛД ЗА ВОЕННА ТЕХНИКА,СЛЕД КАТО ЗАДНИЦИТЕ НИ СА ГОЛИ,НЯМА СМИСЪЛ,ПО ДОБРЕ ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.НЕЗНАМ КАК ГО Е ИЗМИСЛИЛ МАРЕШКИ,НО ПРАВИ ПО СМИСЛЕНИ ИЗКАЗВАНИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ,НЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА НАТО,ЗНАЧИ НЕ СМЕ В НАТО,САМО ПОЛИТИЦИТЕ СА В НАТО.БРАВО МАРЕШКИ.
13
8
 
4
 
! Отговори
ахуууу преди 7 месеца
на червените пак им го дадоха на ръка пък те го взеха на уста.ниновата пак са и набили канчето от масква че губят енти път избори.хахахах
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С.Галиче е зойна крава за всяка партия.
От Галиче излиза без контрол
Жито
Слънчоглед
Царевица
Овес
Ечемик
Млеко
Месо
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След ТомА да се изяви Спас Гърневски..
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Антон Тодоров отпадна, на амбразурата -ТомА биков
9
5
 
6
 
! Отговори
дядо Пенс преди 7 месеца
И за какво скарат като ГЕРБ +БСП=БКП ???!!!
8
6
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 месеца
До Веселин
Таквиа като тебе, по цял ден ги слушам. Уча ги на това-онова, но по-умни не стават. Природата си почива, кво да прайш.
7
6
 
6
 
! Отговори
ист преди 7 месеца
Стара поговорка - удавник за сламка се хваща.
Нова поговорка - удавник за ГАЛИЧЕ се хваща.
6
4
 
2
 
! Отговори
Веселин преди 7 месеца
До Гробокопач

хахахахахах ама на глас,добре че не си до мене да ме чуеш хахахаххаха
5
9
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 месеца
До Веселин
Отвратителен е, когато трябва, т.е. когато рябв ада бъдат ашладисани герберите, иначе си е точен човека за Чоков с ланците, който си е селско-махленският модел на Борисов. Касиране на изборите в Галиче и кмет от БСП;))) Достатъчно е, че съда постави,ч е Борисов е клеветник и лъжец.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ГЕРБ занапред ще управлява Галиче - то пък едно управление . Падналия от небесната твърд не може да управлява поднебесния хаос .
3
12
 
12
 
! Отговори
Веселин преди 7 месеца
хахахахаха скоро по-голяма наглост не бях виждал.Това БСП да вика ,че има купен вот е просто смешно.Да видим ромският етнос,още стоят плакатите с номерата на бюлетините,че и със червен спрей по оградите на къщите им написаха номерата ,защото някой не могат да четат......да поговорим и за другаря олегарх Ковачки ,да не би да не е от ......вашите хахахахах нямам място за всички а и не ми се пише толкова....хахахахахахха а този Крум Зарков е меко казано отвратителен
2
9
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 месеца
Обичам жените, да ме копират, когато трябва. Хахахахаааааааааааа.., хухууууууу
"Единственият
официално признат от българския съд лъжец е премиерът и действащият
председател на Съвета на ЕС Бойко Методиев Борисов".
1
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Интересно,ако БСП беше спечелила дали щяха да обвиняват ГЕРБ в фалшификации или щяха да твърдят, че това са били най-честните избори до момента?