Путин към Борисов: Радвам се, че след дълга пауза сте в Москва

Премиерът ни доволен, че ще обсъждат теми от взаимен интерес
Обновена: 30 май 2018 18:11 | 30 май 2018 16:07, Веселина Йорданова
164

Снимки: Facebook

Виж други галерии »
Срещата на българския премиер Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин започна в московския Кремъл.
Още по темата

"Благодаря за поканата да посетим Кремъл и да обсъдим теми от взаимен интерес", заяви Борисов, влизайки на разговорите, предаде "24 часа".

България смята да предложи на Русия да търгува 15 млрд. куб. м природен газ годишно през хъба Балкан. Освен това обаче българският премиер възнамерява и да обсъди ситуацията в Сирия и възможностите за намиране на мирно решение.

"Радвам се, че след дълга пауза приехте нашата покана. Наскоро се срещнахме с президента. Надявам се нашата среща сега да създаде добри условия за развитие на отношенията ни", бяха първите думи на Владимир Путин към Борисов.

На разговорите на българския премиер с руския президент присъстват и вицепремиерът Томислав Дончев и енергийната министърка Теменужка Петкова.

Светогорска икона на Христос Вседържател подари българския премиер на Владимир Путин. Иконата е рисувана от монах докато пости, което засилвало нейното действие.

Путин напомни, че съвсем наскоро са били отбелязани Дните на славянската писменост и култура, както и 140-ата годишнина от освобождението на България от османско иго. Президентът на Русия подчерта, че тези събития се явяват обединяващ фактори за двете страни.

От своя страна Борисов каза, че в хода на преговорите с Путин планира да бъдат обсъдени въпроси от двустранното сътрудничество в икономиката, развитието на инфраструктурата, борбата с тероризма и сътрудничеството в сферата на туризма и културата.

Българският министър-председател отбеляза, че това е третата среща помежду им и посочи, че сега двете страни могат да си сътрудничат и по темата "Западни Балкани". Той запозна Владимир Путин с приоритетите по време на председателството на Съвета на ЕС и по-конкретно с изграждането на проекти за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност в региона.

"Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знаете какви проекти правим. В сферата на сигурността и борбата с тероризма работим много добре с вашите служби, както и в областта на туризма и земеделието", каза още Бойко Борисов.

Българският премиер пожела на Путин успех при провеждането на Световното първенство по футбол и отбеляза, че по време на турнира Москва ще стане столица на света.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
2
 
! Отговори
Цв.Цв. преди 5 години
Стана ми много жал за Батко, като видях, че си е забравил европейските памперси за съветският съюз.
117
1
 
4
 
! Отговори
Ураааа! преди 5 години
Наконец - то Тиквушата при Мечо!
116
1
 
1
 
! Отговори
Бг работник преди 5 години
до 88 Русия....И аз го изкам това но.Какво добро за редовия Българин.Файдата пак ще е за политицитеи техните роднини.Мен дали ще ме допуснат до тези работни местаимам познат който в момента работи на такова мястокато шофьор 14 смени в месеца за 1700 лвкак искам и аз...... ама нямам роднини на позиции
115
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не написахте, че Бочко се изнесе като бит жендер от Москва още снощи, аааааааааа?
114
20
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Нещо повече - 2 дни преди посещението в Москва Борисов посети Киев, с което показа, че по никакъв начин не се поставя по-долу от Путин.
113
25
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Борисов отиде на гости по покана на руската страна. Държа се учтиво, стоеше достойно пред камерите. Оттук нататък какъвто и проблем да има, той е на руската страна като домакини.
112
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AndreshkoЗа това е виновен онзи клоун в САЩ.
111
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов как му се наг*зи на Путин на право ужас. Борисов както тръгна да си извинява май трябваше да се извини и за Скрипал, и за журналиста в Крим, за Хитлер т.н. Толкова ниско падна Борисов в лизаането на Путин просто е гнусно.
110
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама и големият шеф добре отговори на Б.Б. Каза, че големите най-накрая оправят сметката и плащат.😉
109
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Совалки нет....ихтам нет:)))))От 6 г.сащ ползват руски кораби за задачи в космоса...факт!
108
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втора тръба ще има от Турция! И това заобикаля Украйна.А нашите медии спестиха доста от пресконференцията на двамата.Там нашия казва че чувства вина за проваления южен поток...но ние сме най изпълнителните в ЕС и затова станало така.Спести се жестовете към Путин на прошка и молбите.Каза също че големия шеф винаги прощава...и големия шеф не беше онзи на небето а говореше за Путин.Стана ясно че Европа е на колене след удара на САЩ и се обърна към Русия....станаха ясни много неща.
107
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никой американец не лети на американска совалка, а все на руски "бракми":))))))Питам онзи дето все за западните автомобили плаче.Щото нямат пиле третополово ни совалки ни ракети.Станаха на прах....А който иска ще си купи западна трошка втора ръка.Само че ракети още не продават;(
106
8
 
32
 
! Отговори
X преди 5 години
Ейййй, тези плювалници не мирясаха тук! Ами да ви натоварим барабар с Плевнелиев в една каруца и да ви пратим при чорбаджиите ви отвъд океана! .мет продажна! Да ВА знам кои сте.... повече няма да се чуете!!!
105
13
 
19
 
! Отговори
777999 преди 5 години
"Защо никой българин не кара руска бракма и не работи във расия ??????????????" Повърхностното мислене пак си личи, кой какво кара...има нещо по-дълбоко...на запад ни имат за п.у.м.и.я.р.и и втора ръка...така или иначе...ние с тях хоро няма да играем и никога няма да ни допуснат да играем. От близки взаимоотношения с Расия ,както казвате ще имаме много повече изгоди...пък Вие после си купувайте западните автомобили ,никой не Ви спира ,щом това е мерилото.
104
2
 
21
 
! Отговори
Питам преди 5 години
А Западните балкани на кого ги остави, Боко...не че ми е зор...просто питам.
103
1
 
23
 
! Отговори
Зрител преди 5 години
Ама, не го целуна, само го потупа по рамото. .. за Путин говоря...
102
4
 
35
 
! Отговори
Мицо преди 5 години
Явно европейските пари приключват, няма от къде да се краде, ами сега... пак АЕЦ Белене.... еее всичко се повтаря. Проклети да са тези далавери.
101
8
 
58
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
След като Тръм подритна Меркел и Макрон като парцалени топки,всички се впуснаха да целуват ръка на Путин. Завоят на Изток е на целия ЕС.
100
7
 
29
 
! Отговори
К преди 5 години
Българи пият не помалко от руснаци катастрофи една след друга
99
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма мафия,няма оправия. Хората ще продължават да бягат от България в белите страни.