Социалист: Случаят "Галиче" слива държавата с мафията!

"Това не бяха честни избори, а груба демонстрация на сила"
Обновена: 30 май 2018 22:23 | 30 май 2018 22:17,
7

Изборите за кмет в село Галиче предизвикаха размяна на остри критики между управляващи и опозиция. В малкото населено място спечели кандидатът на ГЕРБ, но от БСП пожелаха касиране на вота.

"Това не бяха честни избори, а груба демонстрация на сила. Галиче се превърна в символ на срастване на мафията с държавата. Нарушенията бяха от целия спектър на всички манипулативни подходи, като корпоративен вот, изборни туристи, гласуване през задните входове и мазетата, политически натиск, отваряне на изборните каси", подчерта депутатът на "червените" Петър Витанов. 

В студиото на "Денят ON AIR" той отбеляза, че Галиче е обединен модел на българската държава, тъй като там се оказвал административен натиск срещу хората, за да не гласуват за БСП. 

"Надяваме се, че българският съд ще отмени резултатите от тези избори. Сезирали сме прокуратурата и всички европейски органи, които се занимават с върховенството на закона. Много е важно да се каже, че битката не е между ГЕРБ и БСП, а между постиженията на демокрацията и потискането на хората", категоричен бе социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора обхвана визитата на премиера Бойко Борисов в Москва. Народният представител отново припомни, че разведряването в отношенията между нас и Русия бе дело на президента Радев.

"Наблюдава се опит на Европа да търси нови съюзници и методи за деескалация на напрежението. Отношенията ни с Русия са предмет на вътрешната ни политика. Това е драматична грешка. Очаквах разговорите на Радев в Русия да бъдат изпълнени със смисъл от Борисов", изтъкна Витанов. 

За финал на разговора гостът посочи, че за Русия продължаването на АЕЦ "Белене" представлява интерес. 

"Тези проекти дават независимост на българската икономика. България трябва да бъде мост между Москва и ЕС. За тази цел диалогът между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 е изключително важен. Липсата му ще доведе до тежко ерозиране към доверието на гражданите към институциите ни", завърши Петър Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
1
 
! Отговори
Часовникар преди 5 години
Още един *** на фона на цирка БСП,ха-ха-ха-ха! Тия след като нещо не е по угода та им веднага започват да крещят,че това не е нормално,онова било скалъпено,трето било в страхотно нарушение на законите,друго било повече от нечестно и т.н. Само БСП са чисти като ... седемтях рилски езера :))) А десетилетия дето ни грабиха,дето ни потис каха и дето ни унижаваха за тях са висша справедливост ?!Чии интереси защитавате вие , бре?! САМО ВАШИТЕ ЛИЧНИ! Долна пропаганда! Пфу!
4
4
 
3
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Ако бяха спечелили БСП, коментарите им щяха да бъдат хвалебствени. Как избора е минал без нарушения и как честно е спечелил техния кандидат. Нали така ? Така е ...
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата се срастна с мафията откакто тиквопитека е на власт, тоест от около 10 г.
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато спечелиха първия тур на изборите ,всичко беше Ок Загубиха изборите ,и вече Ценко Чоков ръководил изборите от затвора ..Смешници Стил кобрата ,голям бияч ...Ама след мача с Кличко изведнъж прожектирите ,настилката и ръкавиците почнаха да му пречат ..
1
17
 
16
 
! Отговори
акуд преди 5 години
бсп, нещата са ясни , никой не ви иска повече, вие сте най мизерната част от бг политиката. стигнахте до там ,че да подкрепяте кандидат на индивида чоков с надеждата да спечели по силов начин с което да се хвалите ,че ето виждате ли бсп се възражда от пепелта като феникс. отврат сте, някой да дръпне въжето на казанчето за да може да се източите към дълбините на канала :)