Спор за милиарди: Марешки иска мораториум на въоръжаването!

"Воля" настояват парите от сектор "Отбрана" да минат към социалния
Обновена: 31 май 2018 06:22 | 30 май 2018 22:50,
49

Спор за милиарди в Народното събрание – този път в буквален смисъл. Искането на лидера на "Воля" - Веселин Марешки, за мораториум върху средствата за модернизацията на армията предизвика вълна от негативни реакции, а ГЕРБ запази мълчание.

Споровете за новата бойна техника не са от вчера и днес. Обикновено обаче темата им е била какви изтребители да закупи армията и дали да не се отпуснат парите за други бойни машини. Този път "Воля" иска пълното пренасочване на 3,3 милиарда лева от сектор "Отбрана" към социалния.

Идеята на Марешки предизвика острата реакция на президента Румен Радев. Държавният глава е един от най-големите поддръжници на модернизацията на военните ни сили, а преди да влезе на "Дондуков" 2 беше главнокомандващ на Военновъздушните сили.

ГЕРБ запазиха мълчание по темата. Парламентарната им група отказа да коментира мораториума. Малкият коалиционен партньор обаче стои плътно зад вицепремиера си. Те припомниха, че в програмата на "Воля" изрично е посочено, че България трябва да е лоялен партньор на НАТО. 

БСП няма еднозначно решение. След последния Консултативен съвет по национална сигурност при президента Корнелия Нинова обяви, че е против повишаването на разходите за отбрана. Към днешна дата обаче представителите на БСП все пак виждат смисъл в модернизацията. 

А ДПС са категорични – не можем да противопоставяме бедност на сигурност. На 5 юни проектите за модернизацията на сухопътните войски и ВВС ще бъдат разгледани от Комисията по отбрана в парламента, предаде Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Пий си хаповете ва батка,политиката не е за прости ора!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът, че хора умират по болниците защото не могат да доплащат - на мен това е най важното.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
съседен президент, скоро и официално заяви териториални претенции, тези избранници ушите ли са си запушили?
41
1
 
7
 
! Отговори
ВЪН ТАРИКАТИТЕ ! преди 5 години
Ако послушат Марешки народа на България не само ще заспива гладен, но и ще бъде събуждан от сирени и бомби над главите.Дългогодишната история на България показва, че българина е бил войн, пазил е земята си , а чорбаджиите като Марешки със своята алчност са били предателите и изедниците от вътре.Аз съм съгласен с президента Радев, че сигурността и отбраната на страната трябва да стоят над всичко !!! Всичко останало е политически схеми за кражба на парите и разпродажба на земите
40
1
 
5
 
! Отговори
Бре бре ! преди 5 години
Вчера чух, че Каракачанов че иска турците да пазят небето на българия..Днес чувам че Турция иска да купи от Израел "железен купол" - противоракетна отбранителна система и си викам, ... брей, тези турци дали не искат да купят от Израел тази система за да бранят небето на България !!??До кога народа на България ще спи ? Нашите политици са алчни чорбаджии- предатели на българския народ.Държава без армия е изгубена държава, която си търси нов собственик. Жалко за народа.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да ги дават за оръжие , откакто политиците като могат да ги откраднат. До днес като не сме купували самолети и оръжие, не сме имали армия народа да не би да живееше богато ?Марешки изобщо не ми се слуша. И той както другите търси път да се намърда в управлението и да е близо до държавната хазан от която се краде поголовно.
38
0
 
1
 
! Отговори
до 39 преди 5 години
ти си гледай новата на село и не се грижи за работи,които не разбираш
37
3
 
5
 
! Отговори
Нека! преди 5 години
Да дойде Генка Шикерова да и покажа стотици китайски апарати-ЕКГ-та ,пациентни монитори дефибрилатори и какъв ли друг не китайски боклучак!Ама според нея били стандартни!Ако може да ми каже по кой стандарт и в кой гараж са дялкани?Та Марешки е прав- това си е на гол тумбак чифте пищови!
36
3
 
3
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До като изплатим тези 16 самолета , те ще изпадат бе.И после ни пари , ни самолети. Егати несигурната инвестиция.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марешки изведнъж стана свръх правоверен русофил. Изглежда че е хванат за топките по редица криминални деяния в аптеките и бензиностанциите си и сега ще трябва да се откупува от русофилската ни власт с конкретни искания за разоръжаване, излизане от НАТО, носене на георгиевски лентички, посещения на циркаджийски паради по 9-ти май в Москва, некрофилски инициативи като "безсмертны полк" и т.н..
34
2
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До шматка Три милиарда лева били трохи. Абе ти да не се Бил Гейц ?
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нека хора в лежащи в болниците да умират защото не могат да си доплатят,нека Генка Шикерова да беснее,че за спешна помощ са закупени скъпи,а не евтини китайски ***,нека се закупуват линейки във фургоните на които не се отваря отникъде прозорец,за да влезе свеж въздух,нека заплатите на работещите в спешна помощ да са толкова мизерни,че никой да не иска да работи там.А за МВР и военните нека текат реки от пари.Да ги пенсионират на 30 и да им изплащат по 100 заплати при пенсиониране!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно Марешки ли ще ми казва как да се харчат държавните пари? Самият той ощетява държавата с данъци.
31
4
 
2
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Този, който не храни своята армия ще храни чужда. А относно мълчанието на ГЕРП вече знам чии интереси обслужва данъчният измамник Марешки.
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като се има в предвидче с тия пари ние пак няма да имаме армия марето си е правне че го харесвам ама да се дадат едни пари за нещо дето никакъв не го върши си е просто пълнене на гушите на производителите на оръжие от тия страни дето ни пробутват скапани хранителни стоки на европейски цени това е истината ако ги е грижа за българия да ги дадат тия пари те и без това 30 години само смучатхора и ресурси от кльощавата ни държавицание имахме 300 хилядна армия и 100 тина изтребители преди 30 г
29
1
 
7
 
! Отговори
Шерююю преди 5 години
Поредния руски *** и родоотстъпник!
28
5
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Чета тук как едни хора одобряват предателсвото на Марешки.Питам.С 3млрд лв как ще повиши жизнения стандарт.Това са трохи.Ако не защитава чужди интереси този е много жалък популист.За пореден път ми прави добро впечатление реакцията на ДПС.
27
1
 
3
 
! Отговори
До анонимен 26 преди 5 години
Значи за едно поне си прав - и аз не виждам какво е общото между хапчетата и въоръжението, и точно затова предпочитам човека да си гледа хапченцата и горивата! Между другото, нали знаеш кога Ной е построил ковчега? Преди потопа!
26
6
 
7
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
Марешки - предател !!! Съд за държавна измяна за тоя *** и Курнито !!!
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпият Маришки си мисли, че всичко е за продан. Даже и националните интереси