Нинова: Срещата на Борисов и Путин – добър знак, но...

Очаквахме повече конкретика, настоя червената шефка
31 май 2018 13:45,
78
Нинова: Срещата на Борисов и Путин – добър знак, но...
Снимка: БТА

Със срещата на премиера Бойко Борисов и президента Владимр Путин е възобновен диалогът с Русия, но не е постигнато нищо конкретно. Това коментира соцлидерката Корнелия Нинова по повод посещението на министър-председателя в Москва.

"От посещението на Борисов и министрите очаквахме много повече конкретика. За съжаление не е имало срещи между български министри и техните руски колеги по конкретни теми и споразумения и нищо конкретно не е договорено", настоя Нинова.

Още по темата

По думите й Борисов се е опитал да поправи собствените си грешки от спирането на енергийните проекти, но според левицата не е успял.

"Извинява се и търси прошка от Путин, но за нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите ползи за националния интерес на България", настоя тя.

Според нея замразяването на Южен поток и "Белене" ще струва много за националния интерес на България.

Тя уточни и че Русия е готова да се включи в проекта за "Белене", но едва когато България си изясни какво иска.

"Нашето правителство явно още не е изяснило, очкваме поне внасянете на отпадането на мораториума. Да се дадат конкретни сигнали, общи приказки не работят", настоя тя.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък призова министър-предесдателят да представи резултатите от срещата с руския президент пред българските депутати.

"Имаме откъслечна информация от медиите. В паралментарна република би било добре премиерът да ни запознае с резултатите от срещата, за да коментираме факти", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Баце, Путин най-сетне омекна и прати цигарения поп с ролекса да търси диалог страхливото попче се завря при Радев да му ходатайства за среща с Баце, ще чакат хубавите неща бавно се случват.
3
18
 
19
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Тая на ясни ли е, че Драгомир Стойнев члена на БСП и министър на икономиката по времето на орешарски. Лично подписа и спря Южен поток. Много бързо забравяте Нинова.
2
22
 
24
 
! Отговори
Корни пак жужи? преди 5 години
Корни, Корни, нали докато БКП/БСП бяхте вече 10 г. на власт договорихте и свършихте всичко, за което сега само критикувате? Спрете се малко, че за вас думите "срам" и "нахалство" не съществуват. Не стига, че нищо не свършите, ами сте отворили голямата уста и само знаете да плюете. По-полека, че ще се задавите...
1
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова - Премиер и веднага да издаде указ да се вдигне средното дълголетие до 79 години.