Политолог: България се върна от Русия с празни ръце!

В излъчването на Путин нямаше нищо позитивно, оцени журналист
Обновена: 31 май 2018 23:11 | 31 май 2018 22:43, Анисия Иванова
260

21540 гледания   |  Още видео
Срещата Борисов - Путин в Кремъл подпали публичното ни пространство, въпреки че приключи ден по-рано. Темата дори завладя народните избраници, а мненията на всички бяха разнородни.

"Ние отиваме там с проекти, но получаваме неясни обещания. Ние само поискахме, но нищо не предложихме. Стана ясно, че "Турски поток" ще дойде до България. Ние имахме желанието да се получи политическа воля за напълването на газовия хъб "Балкан" с 15 милиарда кубически тона газ. Как ще продължат нещата – предстои да видим", коментира журналистът Валерия Велева.

Още по темата

Според нея в излъчването на Владимир Путин по време на срещата не е имало нищо позитивно, а дори напротив - хлад, недоверие и пренебрежение. За нея изговореното през последните 8 години срещу Русия е най-тежката спънка в отношенията ни.

"Отношението на руските медии към българската визита бе хладно. От нашата перспектива се виждат енергийни проекти, от руската се вижда една възможност между хиляди други. Ние вербализирахме възможности, а не се договорихме. От Кремъл казаха на Борисов да попита първо приятелите си в Брюксел за газовите проекти с Русия", подчерта политологът Любомир Стефанов.

В студиото на "Денят ON AIR" той поясни, че руската страна иска категоричен и ясен ангажимент от българската държава, а не маркетингов трик.

"Русия иска да говори с България не само за енергетика. Те искат от нас нова стратегия за отношенията ни на всички нива. Те много тачат културата и духовността. Ние нищо не обещахме. Формулировката беше: Договориха се да се договорят. Тези срещи трябва да отключат отношенията. Когато отидеш някъде на гости, не е достатъчно да отнесеш само подарък. Трябва да донесеш и отношение", категорична бе Велева пред Bulgaria ON AIR.

Стефанов изтъкна, че в крайна сметка страната ни се е върнала от Русия с празни ръце.

"Показахме как не се прави. Нито Радев, нито Борисов са близки на Путин. Трябва прагматично да се отрезвим. Нито Макрон, нито Меркел спряха разговорите с Путин. Малката България вдигна стена и започна да говори срещу Русия", посочи политологът.


260
Още от Политика
Московски: Откъде Борисов да извади пари за БДЖ
Напиши коментар Коментари
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
През 2014 г Проссията сама спря потока, нападайки Украйна.

На всички стана ясно, че мечката окончателно е станала стръвница.

И почнаха да и правят сечено.
206
0
 
9
 
! Отговори
До 190 преди 3 седмици
"И ето, че пристигат американски сенатори, водят преговори с българите, те
отменят разрешението и целият проект се затваря“, напомня Юшков."

Пак фалшиви новини! Какви американци сънувате?

Пак напомням: През 2014 на власт бяха Орешарски и БКП/БСП. Орешарски спря проекта, защото не отговаряше на европейските стандарти и правила. Тогава Русия вместо да отстрани забележките, сама реши да се оттегли. Със знанието на комунистите. Те тогава си мълчаха и дума не казаха. Сега реват по крокодилски...
205
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пич иначе царя щеше да си го вземе хаха все пак е било монархия
204
12
 
15
 
! Отговори
Бож. преди 3 седмици
Вие нима очаквахте Путин да ни върне 25-та тона злато,което червената армия ни открадна през 1944 г.?
203
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След всичките простотии изприказвани от Плювналиев и Боко, пак, че са ги приели.Аз друго се чудя - прос така Роската що не идеда освобождово Крим от руснаците, ами разхожда поредната манекенка по света? Ама как му се щеше да ни вкара във война с руснаците, докато той поебва на другия край на света...
202
11
 
10
 
! Отговори
До 197 преди 3 седмици
"Не ме забравяйте и мен. Аз също съм подлога."

Плевнелиев е златният президент, който не е подлога на Русия! Искаме си го отново!!!
201
4
 
14
 
! Отговори
До 194 преди 3 седмици
"б.б. се тупаше в гърдите и се самохвалеше как бил провалил три големи руски
енергиини проекта,е сега берем плодовете от това предателство.Малко са
горчиви ,ама ние друго и не заслужаваме"

Ха-ха-ха!!! Та нали БКП/БСП бяха 10 г. на власт??? Защо не си направиха тогава грандиозните енергийни проекти? Борисов е на власт само 6.5 г. и според червените тролове за всичко е виновен той.

Орешарски спря "Южен поток" през 2014, но той управляваше с комунистите. Те не казаха нищо тогава.
200
1
 
8
 
! Отговори
:):) преди 3 седмици
големи експерти се нароихте тук по разни потоци. А нещата са прости, идете във варна и бургас на пристанищста и вижте къде са тръбите на нашия поток. Хиляди тръби, а защо газпром не си ги прибра....
199
13
 
12
 
! Отговори
Адолф Даслер преди 3 седмици
До Fallschirmspringer
Като му казаха на Путин - Ще строиш ЮП по европейските правила, веднага си обра крушите от България. Северен поток как мислиш, че ще се строи? Кои ще са немските Първановци?
Много сте зле комунягите!
198
6
 
15
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 седмици
Според Юшков София чака докато се вземе окончателно решение по въпроса за „Северен потк-2“, за да получи своя газопровод, благодарение на усилията на германците. „Когато „Северен поток-2“ бъде реализиран,българите ще започнат преговори с Брюксел.Аргументите им ще бъдат следните – ето,германците си построиха директен газопровод. Значи това не е политическо оръжие на Русия,а икономически проект.Това за сетен път показва,че в ЕС всички са равни ,но някои са по-равни,а ние сме направо в миманса
197
10
 
14
 
! Отговори
Плевнелиев преди 3 седмици
Не ме забравяйте и мен. Аз също съм подлога.
196
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Fallschirmspringer

Кутев, ти ли си?
195
0
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 седмици
Докато не е построена втората тръбопроводна линия от „Турски поток“, за България остава, макар и неголям, но все пак някакъв шанс за възраждане на орязания проект „Южен поток“. „Неслучайно „Газпром“ строеше втората тръбопроводна линия на „Турски поток“ по-бавно от първата и остави тръбата в акваторията, макар че можеше да я доведе до брега, както направи с първата първата“, каза Игор Юшков
194
2
 
8
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 седмици
До До 187/Не демонстрирайте минималните си когнитивни възможности.Всички много добре помнят незабравимото посещение на г-жа КлинтОн и как по време на строевата подготовка ,която им проведе,често отскачаха до кабинетите си ,за да си сменят гащичките.Тогава всичко беше подготвено и не случайно години б.б. се тупаше в гърдите и се самохвалеше как бил провалил три големи руски енергиини проекта,е сега берем плодовете от това предателство.Малко са горчиви ,ама ние друго и не заслужаваме
193
13
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 3 седмици
Тодор Живков беше СЪДЕН ЗА ЕДИН апартамент даден на български артист.Орешарски нанася щета на държавата за няколко милиарда като се подава на най обикновен шантаж от трима американски конгресмени.Няма ли някой честен прокурор да му повдигне обвинение
пък да видим независимия съд какво ще реши.Само че се искат топки за това!
192
5
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 седмици
До Зозо/Всичко това са предположения ,но основното е ,че изпълнихме юдо-масонските -американски нареждания и както се полага или по-точно както сме свикнали пак загубихме.Това е когато с политика се занимават предатели
191
6
 
14
 
! Отговори
До 187 преди 3 седмици
За забравилите:
През 2014, премиерът Орешарски спря "Южен поток", защото руският проект не отговаряше на европейските стандарти. Проектът можеше да продължи, след отстраняване на всички забележки.

Вместо да направи това, Русия се обиди и каза, че се оттегля. След това каза, че ще прави "Турски поток". Това беше възможно, защото Турция не е член на ЕС и там европейските стандарти и критерии не важат.
190
10
 
14
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 седмици
България се показа като несамостоятелна страна. Преди 4 години с нея се договорихме по проекта „Южен поток“, българите дадоха разрешение за строителство. И ето, че пристигат американски сенатори, водят преговори с българите, те отменят разрешението и целият проект се затваря“, напомня Юшков.
Докато кураторите на България не дадат гаранции, че новият проект няма да бъде прекратен, Русия едва ли сериозно ще обсъжда проекта „Български поток“.
189
6
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
До Fallschirmspringer
Искаха да го построят, но при какви условия? Изцяло в полза на Газпром, по руския корупционен метод на заробването. А колко пари щяха да вземат Р.Овч., Гоце Първанов и като цяло комунягите.
188
0
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 седмици
„От икономическа гледна точка маршрутът на стария „Южен поток“ е изгоден за Русия. Той е изпробван, ясно е къде и какви обеми газ ще бъдат транспортирани, с всички държави са сключени междуправителствени договори, създадени са съвместни компании. Тръбата с мощност от 15,75 милиарда куб.м. идеално би удовлетворила потребностите на Балканите“, казва водещият експерт на Фонда за национална енергийна сигурност Игор Юшков. Този маршрут позволява България да бъде снабдена директно с газ