Политолог: България се върна от Русия с празни ръце!

В излъчването на Путин нямаше нищо позитивно, оцени журналист
Обновена: 31 май 2018 23:11 | 31 май 2018 22:43, Анисия Иванова
260

Срещата Борисов - Путин в Кремъл подпали публичното ни пространство, въпреки че приключи ден по-рано. Темата дори завладя народните избраници, а мненията на всички бяха разнородни.

"Ние отиваме там с проекти, но получаваме неясни обещания. Ние само поискахме, но нищо не предложихме. Стана ясно, че "Турски поток" ще дойде до България. Ние имахме желанието да се получи политическа воля за напълването на газовия хъб "Балкан" с 15 милиарда кубически тона газ. Как ще продължат нещата – предстои да видим", коментира журналистът Валерия Велева.

Още по темата

Според нея в излъчването на Владимир Путин по време на срещата не е имало нищо позитивно, а дори напротив - хлад, недоверие и пренебрежение. За нея изговореното през последните 8 години срещу Русия е най-тежката спънка в отношенията ни.

"Отношението на руските медии към българската визита бе хладно. От нашата перспектива се виждат енергийни проекти, от руската се вижда една възможност между хиляди други. Ние вербализирахме възможности, а не се договорихме. От Кремъл казаха на Борисов да попита първо приятелите си в Брюксел за газовите проекти с Русия", подчерта политологът Любомир Стефанов.

В студиото на "Денят ON AIR" той поясни, че руската страна иска категоричен и ясен ангажимент от българската държава, а не маркетингов трик.

"Русия иска да говори с България не само за енергетика. Те искат от нас нова стратегия за отношенията ни на всички нива. Те много тачат културата и духовността. Ние нищо не обещахме. Формулировката беше: Договориха се да се договорят. Тези срещи трябва да отключат отношенията. Когато отидеш някъде на гости, не е достатъчно да отнесеш само подарък. Трябва да донесеш и отношение", категорична бе Велева пред Bulgaria ON AIR.

Стефанов изтъкна, че в крайна сметка страната ни се е върнала от Русия с празни ръце.

"Показахме как не се прави. Нито Радев, нито Борисов са близки на Путин. Трябва прагматично да се отрезвим. Нито Макрон, нито Меркел спряха разговорите с Путин. Малката България вдигна стена и започна да говори срещу Русия", посочи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
4
 
28
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Има една поговорка-"Където плюя-не лижа"!Само че,Боко не я знае!
154
33
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
БГ-руските глупци пак са заляли форума. НЯМА ДА ИМА Белене, руски потоци и др. глупости! Самолетът ще е Ф-16, *** ще са гладни!!!
153
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръбите са тежки. Вече пратиха подаръци в Белене. Опаковани са с целофан. Още са неотворени.
152
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА длъжен ли съм там да слушам советска реч а ???
151
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хахаТо само това да беше - тези дето се пънат за русия знаят ли, че по улиците нямаше едно кафене - изключвам заведенията където то беше по-скъпо. и още, и още, и още ...... Дали щеше да има чалготеки където се вихрят сега със салфетките. Да внимават какво си пожелават червенушките на тате.
150
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТъйА кои руснаци си купуват тук апартаменти. Вярвай ми точно те гласуват за онзи т.н. президент, а глупавия руски народ мизерства
149
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАз искам самолет, ама....... друг път. Какво ми дреме какво ИСКА руския лилипут
148
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКъде ти е на тебе мястото бе - айде заминавай да си тежиш там
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕ И ?
146
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е ...пак дойдохме до Русия...хак ни е ...къде сме тръгнали в Нато ....Меркел..Макрон....Америка..някой ни има за нещо от тях...камъка си тежи на мястото...
145
1
 
12
 
! Отговори
Ikar преди 5 години
До АнонименЛюбимият ми израз: Аз не съм злопаметен човек, аз просто съм и имам добра памет! :)
144
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската страна иска категоричен и ясен ангажимент от българската държава, а не маркетингов трик.
143
7
 
36
 
! Отговори
Той е преди 5 години
България отникъде не се е връщала, върна се един криминален елемент, мутра, назначен от ЕС и САЩ, на когото отрязаха квитанциите! Което е съвсем логично, кой е очаквал друго, след като обявяваше РФ за враг 1?
142
28
 
14
 
! Отговори
Празен преди 5 години
Винаги ,когато работим с Русия сме с празни ръце,всичко винаги е в тяхна полза и на тези наши предатели,които уреждат сделките!
141
5
 
10
 
! Отговори
до тъй преди 5 години
глуписти пишеш да се правиш на интересен, ефинствено позна че доста руснаци има около варна но да не мислиш че са от феновете на Путин...гледат си кефа и не им пука..
140
25
 
11
 
! Отговори
Тъй преди 5 години
Варна е руски град. Няма туристи, защото руснаците си купиха имоти и си почиват в тях.На път е и Бургас да стане руски град. После следва "кримски" референдум и западното Черноморие ще стане част от Руската федерация.
139
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стената е изкуствена и я вдигнаха плевнелиев и кликата около него и грантоядите , там фондацията на прокопиев и подобните им продажни "протестъри". Има очевадни престъпления дори дела срещу тях, но никой не в затвора, а обикалят медиите да църкат, явно още им плащат.
138
2
 
12
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Абе , къде е *** да атакува отново Русия и да им разкаже играта !
137
22
 
11
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До АнонименМи сега българите що не емигрират в русия та да живеят добре?не им се карат лади и москвичи ли? Или 7800 рубли им се виждат малко.А?А дали са живеели добре е спорно. Живееха както им кажеха.Щом са живеели добре, що разстрелваха по границите ако искаш да си тръгнеш?Кой бяга от добрето?
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 149 - по коя глава имаш предвид, шот ми изглежда много къс!?