Политолог: България се върна от Русия с празни ръце!

В излъчването на Путин нямаше нищо позитивно, оцени журналист
Обновена: 31 май 2018 23:11 | 31 май 2018 22:43, Анисия Иванова
260

Срещата Борисов - Путин в Кремъл подпали публичното ни пространство, въпреки че приключи ден по-рано. Темата дори завладя народните избраници, а мненията на всички бяха разнородни.

"Ние отиваме там с проекти, но получаваме неясни обещания. Ние само поискахме, но нищо не предложихме. Стана ясно, че "Турски поток" ще дойде до България. Ние имахме желанието да се получи политическа воля за напълването на газовия хъб "Балкан" с 15 милиарда кубически тона газ. Как ще продължат нещата – предстои да видим", коментира журналистът Валерия Велева.

Още по темата

Според нея в излъчването на Владимир Путин по време на срещата не е имало нищо позитивно, а дори напротив - хлад, недоверие и пренебрежение. За нея изговореното през последните 8 години срещу Русия е най-тежката спънка в отношенията ни.

"Отношението на руските медии към българската визита бе хладно. От нашата перспектива се виждат енергийни проекти, от руската се вижда една възможност между хиляди други. Ние вербализирахме възможности, а не се договорихме. От Кремъл казаха на Борисов да попита първо приятелите си в Брюксел за газовите проекти с Русия", подчерта политологът Любомир Стефанов.

В студиото на "Денят ON AIR" той поясни, че руската страна иска категоричен и ясен ангажимент от българската държава, а не маркетингов трик.

"Русия иска да говори с България не само за енергетика. Те искат от нас нова стратегия за отношенията ни на всички нива. Те много тачат културата и духовността. Ние нищо не обещахме. Формулировката беше: Договориха се да се договорят. Тези срещи трябва да отключат отношенията. Когато отидеш някъде на гости, не е достатъчно да отнесеш само подарък. Трябва да донесеш и отношение", категорична бе Велева пред Bulgaria ON AIR.

Стефанов изтъкна, че в крайна сметка страната ни се е върнала от Русия с празни ръце.

"Показахме как не се прави. Нито Радев, нито Борисов са близки на Путин. Трябва прагматично да се отрезвим. Нито Макрон, нито Меркел спряха разговорите с Путин. Малката България вдигна стена и започна да говори срещу Русия", посочи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
24
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Някой дали знае защо никога ББ не е бил на посещение в САЩ,та,ако щеше и портиера на ДД да го беше приел, ЦЦ прескача доста често.Смятам ,че гаранционния срок на ББ е към своя край и скоро ще има оставка на правителството ,като на поста ще бъде заменен от ЦЦ .Нещо чудно и това фиаско с посещението в Русия да е част от тази игра.Ако някой си въобразява ,че глупостите ,които твори правителството на всеки 3-ти март,тон за ,които даде "тройния младоженец",руснаците не ги помнят-много се заблуждава
134
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато България беше с Русия българите живееха добре.
133
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне Путин да го беше потупал по рамото и погалил по главата както правят по-старшите евроатлатнически парнтьори с Бойко, а можеше да да го цунка като Юнкер.
132
8
 
46
 
! Отговори
плевналиев преди 5 години
Всяка секунда, през която България играе васал на сащ ни приближава към национална катастрофа! Единственото спасение е връщането към традиционалните Православни ценности и скъсването на всякакви отношение със сащ,държавата терорист номер 1 в света!
131
35
 
6
 
! Отговори
поканете ме мене преди 5 години
До Анонимен 148 - и кво излъчва путин - тва дето излъчва Йода, некво измислено /нереално/ джудже; - а кво излъчва Боко - Хан Соло, реалния герой, който движи сюжета! Евала госин Борисов, затова че си истински ине ти пука от джедаите!
130
3
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
До СС/ И най-вече по-бедно за нас.Ако 400 мимиона за вас са нищо ,то за бюджета са нещо ,1000 квалифицирани работни места са повече от колкото пет пъти повече метачи /нищоправещи/ по улиците
129
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С посещението си в Русия премиер Борисов извърши велико дело! Той изгуби един час на Путин! Един час !!!! в който Путин можеше да крои плановете си срещу Запада!!! Поклон пред великото му дело!!
128
4
 
1
 
! Отговори
до 140 преди 5 години
Взе ми думите от устата. Вярвам, че има надежда за Родината. Благодаря.
127
7
 
38
 
! Отговори
Баба Груда и Майския преди 5 години
Боко е най удупеният политик на земята,затова никой не го взема на сериозно!
126
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов предложи хуманитарна помощ на руския Гулаг срещу газ, поради липса на друго !
125
3
 
21
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Ама какво е било планирано да прави втория ден г-н Борисов в Русия??? Може би разговори за кучето което подари преди време на г-н Путин?
124
30
 
14
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
с България вече никой не иска да разговаря, тя не е самостоятелна странаТогава не искайте пари от БГ, разбирайте се с ЕС кой ще плаща тръбата. За нас и това е добър вариант.Между другото, Путин изглеждаше като мишка - без мнение, без идея.
123
3
 
11
 
! Отговори
Error 404 преди 5 години
Не знам дали само в мен е проблема , но мобилната версия на днес.бг е манджа с грозде - пълна бъркотия. Половината статии ми отварят грешка . Най-безинтересните новини - на главната страница, след тях идват някакви статии от преди 3 дни, важните новини с многото коментари са трудно откриваеми, вместо тях ми излиза някакво си Френско село и снимки на читатели . Според дизайнерите на сайта излиза , че прогнозата за времето и афиша на театрите е по- важен от новината за Боко и Путин.
122
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто Боко тръгна да "разхожда хубуст" по света, простотията ни стана нарицателна.
121
35
 
7
 
! Отговори
СС преди 5 години
По-далеч от Русия - по-добре за нас!
120
3
 
37
 
! Отговори
Кристиян преди 5 години
Излагация ... срам ме е да се нарека Българин! Ние българите сме толкова некомпетентни, толкова дребнави, толкова неморални, толкова късогледи, че няма на къде. Резултатите: последни по всичко въпреки, че взимаме 10г. помощи от ЕС. Нивото на професионализъм в България е шуро-баджанащина! Докато по света хората правят технологичен и социален напредък ние се надлъгваме, кой е "по-напред". Е как да не ме е срам. След 10г. няма да имаме учители и медици ... Родината ни е слънце, ама народа ***!
119
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не коментирате начина на държане на българският Премиер на срещата? Меко казано то беше недопустимо. Нямаше и нотка от спазване на етикеция и дипломатичен протокол. Поведение напълно хъшлашко и гаменско. С подобно поведение кой би повярвал и би инвестирал в тази страна. Вижте президента на Русия какво излъчва и какво Б. Борисов.
118
3
 
23
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Дясната ръка на руския президент Дмитрий Песков в края на визитата заяви, че предстоят преговори по всички обсъждани въпроси. Руската страна иска сериозни гаранции от София преди да пристъпи към реализиране на енергийните проекти. При своето посещение в Русия българският премиер получи, както казват французите, един красиво и медийно опакован échantillon sans valeur commerciale (мостра без търговска стойност). И това е нещо. Поне като начало
117
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин просто гледаше втрещено простотията на госта си, който си мислеше че политиката се прави с *** целувки и свойски потупвания по гърба. Не ден по рано, а час по скоро...!
116
0
 
24
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Посещението на Бойко Борисов в Москва се коментира по следния начин от влиятелния швейцарски вестник Le temps: България се опитва да се доближи до Русия. Швейцарската медия напомня, че Бойко Борисов през 2017 г. заяви: Спирайки Южен поток, който беше изгоден за нас, ние бяхме лоялни до глупост на ЕС. В действителност Бойко Борисов изпревари с една година Макрон, който заяви по-академично преди броени дни в Санкт Петербург, че: Европейците трябва да изграждат своя икономически суверенитет