Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...

Цветанов: Борисов се извини, че "Южен поток" е направен от БСП
Обновена: 31 май 2018 18:34 | 31 май 2018 15:45,
217
Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на единната позиция на ЕС. Това коментира шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод визитата на министър-председателя ни в Москва и срещата му с руския президент Владимир Путин.

Още по темата

"Той се извини за това, че всъщност "Южен поток" е бил направен от социалистите, когато те управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки европейските разпоредби. "Южен поток" беше грешно конструиран, грешно заложен и там лъхаше на корупционни схеми", отвърна Цветанов задочно на критиките на БСП за визитата в Москва.

Той настоя и че се е стигнало до ситуацията с АЕЦ "Белене" точно заради соцлидерката Корнелия Нинова и нейната партия.

"В момента има два реактора, които са платени от държавата, и трябва да се вземе ясното решение в парламента дали този проект може да продължи. Но той трябва да продължи на пазарен принцип, защитавайки националния интерес и в никакъв случай да не правим така, както беше заложен в началото", каза Цветанов.

Той добави, че това ще се обсъжда в енергийната комисия и пленарна зала в дебат за отпадането на мораториума за АЕЦ "Белене", но не уточни дали ГЕРБ ще го подкрепи.

"Предстои дебат, след което ще се влезе в пленарна зала. Имало е случаи, когато са внасяни решения от МС, които след постигане на политически консенсус са променяни от парламента", допълни той.

Цветанов припомни и че когато се говори за Русия, не трябва да се забравя позицията на ЕК и нарушаването на международното право, свързано с анексирането на Крим и случая Скрипал.

Шефът на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пък бе категоричен, че посещението на Борисов в Москва е било полезно за България.

"Това е нов момент на отношенията с Русия, защото имаше срив в тях, особено след 2014 г. с прекратяването на "Южен поток". Сега се възстановява възможността през България да мине част от газопровода, който в момента се строи за Турция. Това няма как да не е положителен момент за България, защото ние ще печелим от това", каза Сидеров.

"Самият факт, че министър-председателят бе приет от президента на Русия, мисля че е стъпка напред, особено след като показахме в друга ситуация, че не винаги се съобразява с натиска отвън да се поддържат враждебни отношения с Русия - говоря за случая Скрипал и руските дипломати", добави лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
. Na paliachoto s rakavelite nai bi mu otival rairana uniforma s nomerche na liavoto djobche...mnoo amerikansko !...aide moje I kopchetata za rakavelite da sloji ...za razkosh . To se vijda ,che si gi e zaslujil !
130
1
 
12
 
! Отговори
предположение преди 5 години
Най-голямата гавра с "великия международник" ще де е, ако руснаците решат втората тръба да излиза от Черно море на българския бряг и я кръстят "Български поток". Те тогава гледай смешка.
129
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие сте срам ! Загубихте ни десетина години ! Позор ! Кво си мислите че турция не може да врътне крана ли срам голям срам
128
0
 
15
 
! Отговори
Пренасял Тухла преди 5 години
Цурето плаче за един София Прайд в подножието на гърба му. Службите му готвят некое обвинение за "пренасял тухла със залепен на нея апартамент".
127
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪЗХИТИТЕЛНО Е ЧОВЕК ДА ЛЪЖЕ С УБЕЖДЕНИЕТО,ЧЕ Е ПРАВ...........
126
4
 
18
 
! Отговори
Иеалист преди 5 години
Не се бойте, Цветанов .е ни докара газ от Америка. Нали за това носеше бутонели със знака на ЦРУ. Цветанов е велик. Затова го избираме и посрещаме в Търново. Ще го направим Княз Търновски!
125
0
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Пат ка си...otvorko,az i na chist balgarski da ti go napisha ,pak niama da vdenesh !...pusni si chalgata ...tia e po- razbiraema za teb !
124
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва май да се направи класация на най- закоравелия родоотстъпник: като се почне от Луканов, Костов, царя, Плевенлиев и се стигне до ЦЦ и ББ.Ние сме със стара традиция още от поп Кръстю...
123
1
 
8
 
! Отговори
Обийдаш-Летиш преди 5 години
с изявлението което г-н Цветанов направи относно посещението на Премиерът Борисов в Москва и раменените мнения между него и Руския Президент, Цветанов най-безцеремнно казва че Бойко е поискал от руснаците да му дадът билети в централните трибуни за всички мачове от Световното по футбол.След като Цецко клевети нашия Премиер, си е редно службата за охрана не Премиера и гадни номера да качат Цецту в некое бой фръчило и да га пущат да лети в кръг над Киев. Они, тея или онея ще отмъстят за обидите му
122
0
 
3
 
! Отговори
Пат ка си преди 5 години
До Ludoto Lenche Хайде да научиш бг.и тогаз да ни поучиш!!
121
4
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.tozi mnogo otdavna e dokazal kolko struvat za nego balgarskite interesi !...gospodin premiera sashto !...vsichko ostanalo sa prikazki za naivnitsi !...vse otbor "zashtitnitsi " na interesite na Balgaria : Borisov,Plevnaliev,Tsvetanov.dostatacno e da se gledat deistviata im!...prikazkite im ne sa vajni !
120
1
 
7
 
! Отговори
БХ преди 5 години
"Мы самая лояльная, самая дисциплинированная страна в Европейском союзе, и в связи с этим нас обошли все "Потоки". Я очень благодарен, что на нас не держат зла по этому поводу. Но старшие всегда больше прощают", продолжил болгарский премьер-министр Бойко Борисов.
119
1
 
20
 
! Отговори
ха сега преди 5 години
БОЙКО ПОЛУЧИ ЯК ШУТ ПО *** И СЕ ПРИБРА ПО ДОПИРАТЕЛНАТА НАПРАВО В БАНКЯ.....
118
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И бабата пак ще излезе права за нашия спасител княз Владимир. Просто ми е чудно как стават тия неща!?!
117
3
 
21
 
! Отговори
Разярен преди 5 години
Руснаци,не давайте тръба от Турски поток! Нашите ГРБЕРисти са усетили,че могат да лапнат пари! Когато Вие им давахте целия Южен поток за благото на България,те се полакомиха за американска валута и напълниха банковите си сметки! Не им правете компромиси,за народа ни този турски поток ще е още по заробващ,а те ще вземат ,,каймака"!
116
0
 
20
 
! Отговори
77 преди 5 години
До до ЩеревТрудно ми го побира главата, че Ердоган ще ни продава "по-изгодно" руския газ...От какъв зор?
115
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШАЙКА РОДООТСТЪПНИЦИ ЛИ СА ГЕРБ? Това е риторичен въпрос, но при Путин ще си намерят майстора. Ако има нещо което е сигурно на този свят, това е че предателите винаги си получават заслуженото, рано или късно.
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко цецоууу не те уреди за Тръмпи, не ти е приятел да знайш, само те караше да викаш за истерясалата Клинтън. С такива друзя врагове не ти трябват.
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При визитата на Борисов ми направи впечатление,че нашия министър председател беше посрещнат без почести и високопоставени лица от руска страна.Самото му присъствие не беше в Александровсдката зала,където се посрещат държавни глави,а в някакво кабинетче тип НДК.Това пренебрежително отношение към България не може, а и не бива да бъде оставено така.Все пак ние сме евро председателсващи и тези който са облагородили дивашка Русия с писменост и азбука.Предлагам да не допускаме руска газ за европ
112
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са толкова дебелокожи, от 10години все други са виновни, само те в бяло.Като унищожат България ще се измъкнат при паричките и пак ще кажат че друг е виновен.