Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...

Цветанов: Борисов се извини, че "Южен поток" е направен от БСП
Обновена: 31 май 2018 18:34 | 31 май 2018 15:45,
217
Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на единната позиция на ЕС. Това коментира шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод визитата на министър-председателя ни в Москва и срещата му с руския президент Владимир Путин.

Още по темата

"Той се извини за това, че всъщност "Южен поток" е бил направен от социалистите, когато те управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки европейските разпоредби. "Южен поток" беше грешно конструиран, грешно заложен и там лъхаше на корупционни схеми", отвърна Цветанов задочно на критиките на БСП за визитата в Москва.

Той настоя и че се е стигнало до ситуацията с АЕЦ "Белене" точно заради соцлидерката Корнелия Нинова и нейната партия.

"В момента има два реактора, които са платени от държавата, и трябва да се вземе ясното решение в парламента дали този проект може да продължи. Но той трябва да продължи на пазарен принцип, защитавайки националния интерес и в никакъв случай да не правим така, както беше заложен в началото", каза Цветанов.

Той добави, че това ще се обсъжда в енергийната комисия и пленарна зала в дебат за отпадането на мораториума за АЕЦ "Белене", но не уточни дали ГЕРБ ще го подкрепи.

"Предстои дебат, след което ще се влезе в пленарна зала. Имало е случаи, когато са внасяни решения от МС, които след постигане на политически консенсус са променяни от парламента", допълни той.

Цветанов припомни и че когато се говори за Русия, не трябва да се забравя позицията на ЕК и нарушаването на международното право, свързано с анексирането на Крим и случая Скрипал.

Шефът на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пък бе категоричен, че посещението на Борисов в Москва е било полезно за България.

"Това е нов момент на отношенията с Русия, защото имаше срив в тях, особено след 2014 г. с прекратяването на "Южен поток". Сега се възстановява възможността през България да мине част от газопровода, който в момента се строи за Турция. Това няма как да не е положителен момент за България, защото ние ще печелим от това", каза Сидеров.

"Самият факт, че министър-председателят бе приет от президента на Русия, мисля че е стъпка напред, особено след като показахме в друга ситуация, че не винаги се съобразява с натиска отвън да се поддържат враждебни отношения с Русия - говоря за случая Скрипал и руските дипломати", добави лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
9
 
! Отговори
minuvach преди 5 години
Я виж ти кой запя нова песен.
110
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Дали изобщо е имало среща в Москва
109
1
 
18
 
! Отговори
Герб.ави говеда преди 5 години
Когато мечката даваше цялата тръба на България,мутричката по заместване се правеше на велика! Сега му се иска една тръбичка за хъбче, белкем да задели някой и друг милион за старини! Путин,прибирай ги всичките в Сибир за да отървеш България от КЪРЛЕЖИйте,те заслужават това!
108
6
 
2
 
! Отговори
до Щерев преди 5 години
Това му е хубавото н а свободния пазар, че винаги може да намериш по-изгодни оферти, Не се налага нищо да купуваме, още по-малко с надбавка от тайпи. Виж, ако желанието н ие да сме нечия дойна крава - това е друго нещо
107
0
 
18
 
! Отговори
до 117 преди 5 години
То трябва да те кърти от погнуса всеки път когато мазника "наш" се бута да се отърква о разни политици. После нсимчица за пред партийхните мдии и толкова. Политики-молитики, национални интересни-минтереси и пр. са му през оная работа
106
2
 
9
 
! Отговори
Щерев преди 5 години
Че ще купуваме по-скъп газ от Ердоган, ще купуваме и ще свикнем.Повече ме боли, че виновникът още не е в затвора.
105
1
 
19
 
! Отговори
ЦЦ замазва неубедите преди 5 години
Привикаха тиквата по спешност. Той хукна да се отзовава като едвам свари да измънка, че от 2 месеца бил подготвял двудневната програма за посещението си. Двудневна, колко да да е двудневна? Натириха го след първия ден,а преди това го оставиха да се унижава, да моли за прошка и да лази на колене. В същото време стола на Меркел се клати, а в САЩ не са забрфавили как гербавите медии хвърлиха кофи с помия по Тръмп с едничката идея да се подмажат на "сигруната" Хилъри. Чао Мутроландия...
104
1
 
7
 
! Отговори
Въпросче преди 5 години
Питам аз и отговор не искам,защо 99% бг. пишуищите тук имат толковА ,,негативно"отношение към стрелата на Борко бих казал копието, иминюещо се Цвъки Цвък? Това прилича на дебилизъм даже бих казал ***! Че то Цвъки има бая челяд която храни с пот на челото,не разбирате ли?Вчера папкаше американска валутка,ама като спря и на рублички е доволен,все пак чеиз треа,разберете!
103
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българоубийската партия на глупаците в действие. Но ще бъдат наказани от шефа, това унижение беше нищо...
102
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледах ,,прегръдката" между Владимир Путин и наш Боце,не мога да не отразя едва прикритата погнуса,която царя изпита към своя шут при тази интимност и няма как да е по различно! Когато някой те прецака не един а три пъти,за тебе той е предател! Напълно ще се съглася с решението на Русия,ако тя откаже тая ,,далавера" на Боцко,той трябва да бъде наказан!
101
12
 
5
 
! Отговори
ЦВЕТАНОВ преди 5 години
От Южен поток лъхаше на корупционни схеми, в които не участвахме...
100
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали го видяхме банкянския как пелтечеше. Клоуни неграмотни. Дори и руски не знаете.
99
0
 
17
 
! Отговори
Агент Нови Чък преди 5 години
Защитен интерес... Днес шефа на суверенна България отишъл да се отчита пред ЕС... Точно както "направиха" Меркел и Макрон... А всъщност делегацията трябваше още да е в Москва...
98
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията..."---Моля? Защитен интерес?Никой ли не разбра, (Цвъки се ПРАВИ на неразбрал), че Боко беше привикан в Москва, за да отговори на ЕДИН ЕДИНСТВЕН ВЪПРОС, свързан с "енергийните проекти":"ГДЕ ДЕНЬГИ?"
97
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майкопродавци! Ще лежите докато изплатите до грош злините и щетите, които нанесохте! Предадохте България на всеки, който ви плати и то за дребни грошове! Няма Папа, който да опрости толкова съзнателни грехове!
96
0
 
33
 
! Отговори
що така преди 5 години
Всичко беше ясно още на летището при посрещането на Борисов. Най-високопоставения е бил завеждащ протокола към канцеларията на Медведев, от президенството на Русия никой, ама никой.
95
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо лъжецо си повтаря едно и също, като се има за велик оратор и титан на мисълта.Цар е, обаче, да представя ВСИЧКИ ФАЛОВЕ на Тиквения Боко (и на гербаджиите изобщо) ЗА НЕВИЖДАНИ УСПЕХИ. :)Ние у Радомир (у градо!) викаме на такива: "Фалете ме Уста да ви не посЕ*ем!" :)
94
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общественото мнение намира за много нелепо и смешно трогателните напъни на премиера, който не владее никакъв чужд език и се затруднява даже с българския (третото спрежение, жаргон и др.) да се прави на вселенски политически авторитет и балкански Чърчил, а освен това не вижда никаква полза, а само разходи на данъкоплатците, от безкрайните му разходки по света
93
1
 
20
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Срамувам се от Боко,цвъки, и другите курмелии, болени и подобни същества. За вас само сап у врата. Национални предатели. Доказахте го, когато ви влезе целият.
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да не си признават тиквите, все още сме си руски сателит, това е.