За живота, здравето и телесната цялост на депутата: 50 000 лв!

15 бона ще получи всеки избраник, ако претърпи инцидент
24
За живота, здравето и телесната цялост на депутата: 50 000 лв!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От грижа за живота и здравето на народните законотворци администрацията на парламента пусна за публично състезание обществена поръчка за сключването на застраховка.

Прогнозната й цена е 50 000 лева без ДДС.

Груповата рискова застраховка "Живот" се сключва срещу събития, свързани с живота, здравето или телесната цялост на 240 народни представители от 44-то Народно събрание на Република България, пише в обявлението.

Компанията, която ще застрахова депутатите, се ангажира да изплати по 15 000 лева в случай на инцидент.

30 000 лева ще е застраховката за настъпването на инфаркт, инсулт, катстрофа или трайна загуба натрудоспособност при злоумишлени действия от трети лица,настъпили при изпълнение на служебните задължения на депутатите.

Компанията се ангажира да покрие и транспортните разходи при лечение или погребение.

Срокът за застрахователното покритие е една година, считано от 00 часа на датата на влизане в сила на договора за възлагането на услугата.

Застраховката е валидна на територията на България и в чужбина.

Застрахователят е задължен да изплати обезщетението в 15-дневен срок срещу предоставянето на всички документи, доказващи претенцията по основание и размер.

При предсрочно прекратяване на мандата на народен представител застрахователното покритие също се прекратява.

Сумата, която се плаща за застраховка зависи и от възрастта.

Оказа се, че най-много депутати са между 45 – 49-годишни. Те са общо 43. Следват народните избраници между 40 и 44 години – 40 на брой.

37 са законотворците, които са между 35 и 39 години. Толкова са и тези на възраст от 50 до 54 години. Едва петима са от 20 до 29 години, а четирима са над 70-годишни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Аз имам застраховка живот за 50 000лв и ми струва 80лв на месец премия. Плащам си ги от джоба, фирмата за която работя не я интересуват такива теми.Защо българският народ трябва да плаща застраховка живот за държавни служители, депутати със заплата то 4000-5000лв месечно?Защо не плащаме такива застраховки за пенсионери или децата на България?И това ако е демокрация...Отврат.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По 208 лв на човек - явно имат много рискова професия?! Ей сега как ще почнат да си навехват ръцете от писане, глезените от ходене на токчета, стомашни проблеми от преяждане, психически разстройства от нанесено обиди на заседания, насинени очи от сбивания при спорове и изцапани дрешки от яйцата, с които ще бъдат замервани при протести...
14
0
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Няма Застрахователна Компания която да предлага застраховка при инсулт или инфаркт ?Какво се случва с депутатите ? Това е Корупционна Схема между нашите Данъци и Частна Фирма .
13
0
 
4
 
! Отговори
К`во му плащаш преди 5 години
Само 50 000Че тя само тоалетната им хартия е за 200000.
12
1
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Сега искам да чуя всички патриоти, които вият срещу българите в чужбина. Нали останахте в Клетата Майка, за да се борите. За това ли се преборихте?! Да ви храчат в лицата и да се подиграват с труда ви... хахаха. Заслужавате си всичко. Борци... хахаха :)))
11
0
 
7
 
! Отговори
50 бона преди 5 години
Такава е сумата само за месечен разход на тоалетна хартия на тези 240 хрантутници!
10
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
СЕГА ЩЕ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА СЕ КОНТУЗЯТ УМИШЛЕНО ТА ДА ПРИБЕРАТ В 15 ДНЕВЕН СРОК ЗАСТРАХОВКАТА. СЛЕД ГОСПОДИ И СИ ВИЖ ЧЕДАТА НА КАКВО СА СПОСОБНИ САМО И САМО ДА БОГАТЕЯТ. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ВЕЧЕ ДА СЕ ПОГРИЖИШ ЗА ТЯХ И ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега, 50 хиляди де не са отишли, кво му плащаме...
8
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По тази логика всеки държавен служител трябва да се застрахова с държавни пари.Я да попитам каква точно "каста" го играе народния избраник ,че му се дават толкова бонуси.Тази "държава" освен чиновници и бюрократи друго произвежда ли ?Общинари,кметове,партии,социолози,съветници...500 000 хрантутняци.Абсолютните монархии с 200те коняри и 1000 градинари нямат толкова много ***.
7
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за живота,здравето и телесната цялост на обикновения човек-едно по-дебело дърво.
6
0
 
52
 
! Отговори
жж преди 5 години
Пак ние ще ги плащаме, ама много скъпо ни излизат тия, бе!
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги накълцаме на салата, та застрахователите им да фалират!
4
4
 
25
 
! Отговори
иванова преди 5 години
а бе душо заблудена, не виждаш ли че и при социализма и при демокрацията, както за активните така и обикновените, нищо не се е променило
3
0
 
45
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Те са за бесилото, а ние ще ги застраховаме... ***..явно усещат накъде вървят нещата. Ще станат като Чаушеску тези слузове!
2
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на Тодор Живков и социализма активните борци и партийните другари имаха здравни застраховки по 200 хил лева, а обикновените хора умираха в болниците защото нямаха пари да си доплатят лечението а операциите се правеха без упойка ако нямаш пари да бутнеш на анестезиолога.
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма смисъл от подобна застраховка, тъй като изначалната форма на народния представител е пихтиеста и разплута като онази пълзяща слуз на която зергите си строят сградите.