Патриотите: Турция няма да пази въздушното ни пространство!

Кръгове имат интерес България да няма военна сила, смята депутат
1 юни 2018 11:34, Анисия Иванова
83

Депутатът от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов коментира горещата тема с модернизирането на българската армия в "България сутрин".

Официалното опровержение на министъра на отбраната е, че турски самолети няма да охраняват въздушната ни територия, а ще бъдат провеждани съвместни военни мисии.

Още по темата

"Свикнали сме последните дни на атаки към министър Каракачанов. Определени кръгове от хора търсят във всяко решение проблеми и опити за манипулация. Някои външнополитически и вътрешнополитически кръгове нямат интерес България да има военна сила. Това, което прави министър Каракачанов, е да защитава българските интереси", заяви Ангелов.

Той уточни още, че МВР охранява въздушното пространство на България, като имаме и други договори с Италия и Турция за трансгранични операции, но Турция не охранява въздушното пространство на България.

"Българите сме чувствителни към Турция заради 500-годишното робство. Чувстваме заплаха към южната ни съседка, но министър Каракачанов защитава интересите на България. Председателят на ПП "Възраждане" навремето беше при нас и се е клел в нас", каза Ангелов по повод вчерашните критики на Костадин Костадинов.

Депутатът изрази надежда ГЕРБ да защити позицията, че българската армия трябва да бъде модернизирана.

"Вижда се, че има задкулисие и се надяваме то да не е приятелски огън", допълни той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
10
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Че умрем от глад, децата у внуците че мизерстват, ама няма да дам Турция да ни пази. Че си дам последните стотинки на руснаците за самолети.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страна без армия става колония.
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой има куража да сваля руски нарушители то това са турците.