Плочата отляво: Българчетата бедни, болни и гладни... ГЕРБ – работим!

Престрелки в парламента и в Деня на детето
126
Плочата отляво: Българчетата бедни, болни и гладни... ГЕРБ – работим!
Снимка: архив, Reuters

И най-хубавият празник, този на детето, който отбелязваме на 1 юни, стана повод за критики на опозицията към властта.

И докато малчуганите се радват на празника си, в парламента страстите се нажежиха за тяхна сметка.

От БСП обвиниха управляващите, че нямат политика за грижа на децата, а от ГЕРБ отговориха, че благодарение на тях има занимални, безплатни учебници и все повече ученици се връщали в клас.

„Човечеството е длъжно да даде на децата най-доброто от себе се, децата са нашето бъдеще, надежда, но и наша отговорност, те заслужават да има сигурност и опора тук и сега. Само че българските родители са с най-ниски доходи в ЕС и заради това относителният дял на бедните българчета е над 30%“, даде тон на спора социалистката Надя Клисурска.

Според нея няма изгледи нещата да се оправят.

„43% от малчуганите не спортуват, 33 на сто нямат свое място за учене, 35 на сто не могат да си купят една книга и обувки, българчетата са най-болните деца в Европа, от туберкулоза страдат 14 на 10 000 деца до 17 години, една трета не ядат всеки ден плод или зеленчук, защото родителите им не могат да си го позволят“, продължи червената депутатка.

Клисурска отсече, че училищата са се разделили на масови и елитни, а системата на частните уроци показва дефицити в системата и успехите на децата не са благодарение, а въпреки нея.

"Българските младежи знаят, че ако останат у нас, ще живеят по-лошо от родителите, всяка година емигрират хиляди", добави тя.

Милена Дамянова от ГЕРБ обаче я посъветва да спре с упреците, защото има резултати и те са видими.

"Време е да смените отляво плочата, че всичко е далавера, всичко е лобистко, време е да се огледате и може би тогава ще видите, че хаотично пуснатите ви обвинения създават смут, но само тук, при нас на жълтите павета, а дневният ред на хората е съвсем друг", настоя тя.

Според нея времето на приказките „вие сте лошите, а ние сме добрите“, е отминало.

"В ГЕРБ работим и стига вече с тези словесни фойерверки, политиката а ГЕРБ е последователна и осигурява на всяко дете училище и детска градина", каза още Дамянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
4
 
! Отговори
Az преди 5 години
До виж се тебе сиНе си разбрал! Срам са Цецко и Цецка,а и началника им също
110
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт е че през изминалите 15 години са закрити 800 училища,това прогрес ли е!??
109
2
 
13
 
! Отговори
Соня преди 5 години
В това училище, в което мразехме да ходим, за да не изпита някоя учителка или в детската, в която няма места и тоалетни принадлежности?Да си гледат работата, аз ще си седя в чужбина. Детето ще го записвам на детска, която наистина е скъпа, но е като увеселителен парк, а учителките са мнооого на брой. Мисля че в чужбина се дава по-добър старт на детето
108
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп освен политика на български предатели - друго нямат
107
3
 
11
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 години
"Много ти се иска да не работиш и по цял ден да си лежиш в къщи, докато децата ти са на училище."Ти явно си мъж, щом мислиш, че жената- домакиня просто "си лежи". Да не говорим, че децата са на училище 1/2 ден. А щом след всичките посочени от мен проблеми намери да се заядеш за домакинството, затваряйки очи за другото изброено, явно си фен на ГЕРБ.
106
6
 
2
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
В условията на все по-загниващата световна капиталистическа система ГЕРБ няма кой знае какво да направят по въпроса за децата. Първо трябва да се смени системата.
105
6
 
2
 
! Отговори
дядо ставри преди 5 години
До Анонимен107А Вие депесарю бесепарски да не сте много по-убав?
104
13
 
2
 
! Отговори
виж се тебе си преди 5 години
До Анонимен107Срам и позор са корнелия, таско и добрев.
103
3
 
3
 
! Отговори
петербург преди 5 години
До Анонимен108"Вэпросът"Това "э" руска клавиатура ли е?
102
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво спорите БСП това, ГЕРБ онова. Вэпросът е ДЕЦАТА - какво се прави за тях? Нищо.
101
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
г.бераски вие сте срам и позор
100
5
 
8
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Всеки народ заслужава съдбата си.
99
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам кви *** са отпрали на плажа ....гладнии друг път :)) Гладни са африканчетата стига популизъм и негативизъм. Банални
98
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМного ти се иска да не работиш и по цял ден да си лежиш в къщи, докато децата ти са на училище.
97
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве бедни а вижте т***лпата ка се е оранила - скоро и костщмите на шиши не му станат!
96
4
 
13
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Те поГЕРБаха България!
95
4
 
27
 
! Отговори
болни,бедни и прости преди 5 години
Болни защото са бедни,бедни,защото са прости.прости са,защото мафията се погрижи да ограби хората и да ги опростачи до степен да гласуват за ГЕРБ и да слушат чалга.
94
6
 
21
 
! Отговори
Бедни,болни и гладни преди 5 години
са децата, в чиито семейства държавата налива пари чрез детски надбавки, помощи за самотни майки, за интеграция и за какво ли още не. Бащите им изпиват тези пари, а майките им ги пращат да просят, за да осигурят храна за дъртите в семейството. За децата, само ако остане нещо, след като родителите им се наплюскат и си купят ракия, цигари и кафенце.Това не е и наш проблем! От нашия джоб грабят, за да пълнят гушите на лентяи, вместо да им налагат глоби като в Китай, за регулиране на раждаемостта!
93
4
 
8
 
! Отговори
до ПО ТОЧНО №80 преди 5 години
Какво да помним за сделката с ГРИПЕН? Грипен е най-евтиният нов съвременен изтребител в света? От излязлото в медиите излиза, че сделката е повече от добра пък и цената на този изтребител е ясна в цял свят. За какво дърпане на конци може да става при управлението на Герджиков? В този кабинет влиянието на БСП беше минимално.
92
5
 
2
 
! Отговори
до Hafen die Wahrhei преди 5 години
Много благодаря за придаденото ми умение, но трябва да отбележа, че не само, че не мога да свиря, ами в училище учителя ми по музика ми забраняваше и да пея. Така че намири си друга играчка!Като ти чета коментарите и учителката по литература е трябвало да ти забрани да пишеш.