Туристическата 2019 г. - на България в Русия, на Москва - у нас

Турция обаче ни откраднала руски летовници този сезон
19
Туристическата 2019 г. - на България в Русия, на Москва - у нас
Снимка: Reuters, архив

Очаква се 2019 г. да бъде обявена за Година на туризма на Русия в България и на България в Русия, съобщи ресорният министър Николина Ангелкова след срещите си в Москва като член на премиерската делегация.

Идеята била подкрепена от руския президент Владимир Путин и от българския премиер Бойко Борисов.

Още по темата

Според Ангелкова това политическо послание е изключително важно, а освен това страната ни била номинирана за първи път.

По принцип Руската федерация всяка година обявява дестинация, предпочитана от руските туристи, за година на тази държава, разясни министърът.

По време на двустранните разговори, които Николина Ангелкова е имала в Москва, е било подчертано, че България остава сред първите пет предпочитани за почивка дестинации за руските туристи, а идеята е да се запази нивото им на това от миналата година, макар че в момента имало лек спад от 3-4 на сто заради "агресивната ценова политика на Турция".

За миналата година туристите от федерацията у нас са били 559 хиляди, това лято се разбрахме да се опитаме да запазим същия процент и устойчивостта, което ще е голям успех, предвид агресивната ценова политика на Турция, коментира министърът на туризма.

Тя добави, че сега имало заявени много повече редовни самолетни линии за Варна и Бургас, отколкото чартъри, което давало основание да се смята, че посещаемостта ще се запази.

Промяната на наименованията на обекти, местности може да доведе до необходимост от повече средства и усилия за популяризиране на същата тази туристическа атракция, но с новото име. Така Ангелкова отговори на въпрос дали е удачно да се преименуват местности и обекти по примера на Стара Загора.

Важно е да промотираме България като разпознаваема туристическа дестинация с всички туристически атракции и паметници на културата, с които е известна и те се разпознават, подчерта министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Микеле преди 5 години
Ние не можем да убедим нашите да почиват в БГ (има защо!!!) искаме другите да почиват у нас.
12
1
 
0
 
! Отговори
До Ники 10 преди 5 години
Ами нормално е да не разбираш със такъв сумер изостанал мозък. Още повече, че супер нищо не знаеш и разбираш и живееш със и във супер нафталинени представи и разбирания отпреди 30 години.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е ние да си почиваме в Гърция и Турция а руснаците където си поискат.Ла..йноморието е за западняците.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наште си я карат все едно че сме във Варшавския договор и СИВ заедно със СССР. Стига вече с тия руски туристи, с тия дни на България в Русия и на Русия в България. Русия се държи с България като с роб, а наште управляващи се надпреварват да целуват ботушите на поробителя си. Унижение и срам за България са такива управляващи. Тиквун отиде в Москва да се извинява на Путин че България станала член на НАТО и ЕС за което получи ритник от господаря си и се върна 2 дни по-рано, а сега мълчи като наcpaн
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тереза Мей помогна със отравянето на Скрипал, колко пари е прибрала Тереза Мей от Ердоган за да прогони руснаците от ЕС може само да гадаем.
8
10
 
7
 
! Отговори
ники преди 5 години
То хубаво, руснаците ще слушат Путин и ще дойдат да почиват тук. Как обаче ще накарате българите да отидат в тази супер изостанала страна все още ума ми не го побира?!
7
2
 
3
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Вижте им сайта на Ангелова, колко е постен и после ми ги хвалете.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Направо да ги взема всичките туристи този Ердоган. На мен не са ми притрябвали.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано този сезон няма много чуждестранни туристи. Всеки курорт превличащ чеждестранни туристи става скъпа дестинация за българите.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган краде туристи, тръби, бежанци АЕЦ-и и на туй отгоре ЕС му плаща, а той ги нарича фашистки останки според евролибералите туй се нарича бизнес и приятелство.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни трябват руски туристи.
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган отслаби лирата, руснака вади една пачка рубли със рублите купува 1 чувал със турски лири и се пържи 2 месеца на Анталия. *** има скъпи пари вързани за еврото руснака не ще дa купува скъпи пари и да идва у Байганистан. *** обича да казва, че е евро нещо си нищо, че държавата му на междунардната арена е едно гето от което всички бягат и дори келнер някъде е мечтана професия.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Залагам на китайците