Еврошефството ни: Презареждане 2018 – за по-сигурен ЕС!

Срещата на върха в София ще остане в историята, убедена е Павлова
5 юни 2018 14:15,
20
Еврошефството ни: Презареждане 2018 – за по-сигурен ЕС!
Снимка: БТА

След срещата на върха в София вече е факт едно "презареждане", през 2018 г. идва нова вълна, която трябва да бъде използвана, за да може Европа да стане по-сигурна, стабилна и по-дигитална.

Увереност в това изрази министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, която откри международната икономическа конференция "Vrana Economic Council 2018" в двореца "Врана".

Според нея срещата на върха ще остане в историята като създала стабилна и здрава основа, върху която да се гради свързаността - транспортната, дигиталната, икономическа и тази между хората. Тя смята, че въпреки проблемите, които има, Европа е готова на необходимите компромиси, за да защити интереса на европейските граждани и бизнес.

Павлова обясни и че всички послания, които са били отправени на тази среща, са били за единство, което е и мотото на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Темата за сигурността, борбата с терористичните атаки, организираната престъпност и миграцията, е сериозно предизвикателство и Българското председателство на Съвета на ЕС допринася да се намери решение по тези проблеми, каза още тя, цитирана от БТА.

Павлова обясни, че като държава на кръстопът България е трябвало да погледне извън своите граници. Затова и страната ни е поискала българският принос в европейския дневен ред да бъде специален и да има дългосрочно решение и министърът вярва, че страната ни е успяла.

Тя допълни, че интеграцията на Западните Балкани е трябвало не само да се завърне отново, но и да стане дългосрочната визия за сигурност, стабилност, мир и просперитет в региона и в Европа.

Павлова изрази надежда, че до края на годината Единният цифров пазар реално ще започне да функционира. Тя добави, че голям напредък е бил постигнат по пакета инициативи за киберсигурността. Според нея защитата на личните данни е бил новият казус, но вече е прието необходимото законодателство и стъпката и в тази посока вече е направена.

Министърът припомни, че предложението на Европейската комисия е за следващия бюджет средствата за дигитална трансформация, иновации и развойна дейност да бъдат увеличени с 64 на сто. Заключението на срещата в София е било да не се чака до 2020 г. и новият програмен период, а още през 2019 г. да започнат пилотните проекти.

Павлова съобщи, че от 25 до 28 юни в София ще се състои "дигитална иновационна седмица", за да може лидерите на Европа да приемат този план за действие, който да бъде фокусиран върху инициативите, свързани с дигиталната трансформация и да се даде началото на пилотните проекти и инициативи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народе! Днес изтече, че примиерът на държавата и лидерът на няй-голямата партия са организирали отстраняването на регионален столичен кмет. Нещо повече - Герберски бизнесмен на високо ниво е обсъждал убийството на ИВанчева, предлагал е да "й пратят командоси" и "да я разходят по Витоша" с което директно се признава вината на Цв.Цв. за "самоубилия" се в началото на годината "сериен убиец". Защо няма реакция, защо няма гневни тълпи и искания за оставка? Събуди се народееееее!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е от вас!
12
1
 
5
 
! Отговори
Презареждане преди 5 години
Презаредиха ви в Русия, пълни сте с газ! Въздух сте без налягане, жалки безсрамници!
11
2
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Павлова, Павлова. как можа да те роди *** - хем толкова умна, хем толкова хубава! На който държавен пост те сложат - залепваш за него. Дялан камък си, макар да нямаш един ден трудов стаж досега. Лице имаш кръгло и хубаво като месечинка, Щом те зърна се просълзавам от върховни чувства към теб, Павлова, Павлова.
10
1
 
7
 
! Отговори
Рошавата мида преди 5 години
Тия , тринцата +ББ и ЦвЦв. и още плеяда " симпатяги " са директно за СЦЗ !!! Бай Ставри Керестето ще е малко намусен , но Лилито ще го успокои ....
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 1 юли целият български народ ще празнува не само Джулая, а и освобождението ни от досадното и безполезно европредседателство!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партизанската внучка Лили Павлова продължава да се "презарежда"... на килограми
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е от това правителство.
6
2
 
14
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
samata pavlova si e istoriq ako pitate men!!!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сага като почнат едни хвалби. Оправиха се, никой не ги свали, ще има да делят баницата и да ни дерат кожите. Защо да не са доволни.
4
3
 
15
 
! Отговори
супер преди 5 години
Умно. Такова презареждане стана в Москва с 2.35 секундната визита на Бате ни Тиквата.Ние сме много вредни навсякъде където влезем.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трите *** и крадци на снимката са за в затвора
2
1
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Единият (бившият царедворски лакей ) си е протегнал ръката в жест- ДАЙ ! а другият (ЦАРЯ) си е свил дланта в жест --НЕ ДАВАМ ВЕЧЕ !!Но като цяло има и хепиенд- и двамата се "ОПРАВИХА" за 800 дни !!
1
3
 
23
 
! Отговори
Я ДЪРТИЯ КРАДЕЦ преди 5 години
бил жив!!!!