Министри от Европа обсъждаха бъдещето на земеделието

Неформалната среща се проведе в НДК
Обновена: 5 юни 2018 15:22 | 5 юни 2018 14:25, Анисия Иванова
2
Министри от Европа обсъждаха бъдещето на земеделието
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Снимка: Олег Попов

В НДК се проведе неформалната среща на Съвета на министрите на земеделието и рибарството на ЕС. В нея участва и еврокомисаря за земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган. Заседанието се водеше от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Основните теми на форума били законодателни промени, свързани с бъдещето на Общата селскостопанска политика.

"Основната тема на неформалната среща, свързана и с бъдещето на ОСП, днес ще бъде възобновяването на поколенията в земеделския сектор, предвид факта, че в цяла Европа и извън нея има определено застаряване на фермерите. Темата е изключително важна, за да може земеделският сектор да остане конкурентоспособен и стабилен", посочи министър Порожанов.

В отговор на въпрос министърът каза, че относно финансовата част на преговорите притеснения ще има до приемането на Многогодишната финансова рамка на най-високо равнище от Европейския съвет и Европейския парламент. "Рискове има много, защото дебатът тепърва започва, много от страните членки не са съгласни с намаляването на земеделския бюджет като цяло", коментира още Румен Порожанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Стабилното ЕС преди 5 години
И за напред все така ще се краде...