Протест пред парламента: Не на "Белене"! Оставка!

Недоволни искат да не започва строителството на централата
6 юни 2018 12:23, Анисия Иванова
146

Снимка: Олег Попов

Протест срещу възобновяване на проекта за строителството на АЕЦ "Белене" се проведе пред парламента. Демонстрацията е организирана от "Демократична България".

На място са се събрали граждани, които са издигнали лозунги за оставка на правителството и за спиране на проекта за строеж на централата.

Още по темата

Енергийната тема беше централна при посещението на премиера Бойко Борисов в Русия. Там той официално предложи на руската страна и рестарт на проекта за централата.

Тази седмица и парламентът ще обсъди като първа точка (в четвъртък) възобновяването на проекта АЕЦ "Белене". Предлага се депутатите да обсъдят две проекторешения - едното, внесено от "БСП за България", за отмяна на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене", и другото на управляващите - за възобновяване на действията по търсенето на възможности за изграждане на централата, съвместно със стратегически инвеститор.

Протестиращите днес отправиха три искания: Да се изостави окончателно идеята за строеж на АЕЦ "Белене", а площадката да се превърне в икономическа зона, да бъде потърсена отговорност на виновниците за поръчването на оборудването, както и то да бъде продадено или да се използва от "Козлодуй".

 


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.