Протест пред парламента: Не на "Белене"! Оставка!

Недоволни искат да не започва строителството на централата
6 юни 2018 12:23, Анисия Иванова
146

Снимка: Олег Попов

Протест срещу възобновяване на проекта за строителството на АЕЦ "Белене" се проведе пред парламента. Демонстрацията е организирана от "Демократична България".

На място са се събрали граждани, които са издигнали лозунги за оставка на правителството и за спиране на проекта за строеж на централата.

Още по темата

Енергийната тема беше централна при посещението на премиера Бойко Борисов в Русия. Там той официално предложи на руската страна и рестарт на проекта за централата.

Тази седмица и парламентът ще обсъди като първа точка (в четвъртък) възобновяването на проекта АЕЦ "Белене". Предлага се депутатите да обсъдят две проекторешения - едното, внесено от "БСП за България", за отмяна на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене", и другото на управляващите - за възобновяване на действията по търсенето на възможности за изграждане на централата, съвместно със стратегически инвеститор.

Протестиращите днес отправиха три искания: Да се изостави окончателно идеята за строеж на АЕЦ "Белене", а площадката да се превърне в икономическа зона, да бъде потърсена отговорност на виновниците за поръчването на оборудването, както и то да бъде продадено или да се използва от "Козлодуй".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И все пак Тя се върти и Белене ще се строи! Напук на Инквизицията и догмите да посинелите от глад псевдодемократи.
102
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко и дружина да върнат в бюджета 3.5 милиарда за това, че спряха Белене и 800 млн да върнат на Путин за тръбите за спрения Южен поток! Ако ги бяхме построили, вече щяхме да печелим от тях! А протестърите да нарисуват едно плакатче и срещу американските централи!
101
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари за гьола никой не дава, всичко е прах в очите. Инвеститорите са измислени, правят ни евтин театър. Целта е на края на представлението да минат и да съберат волни пожертвования за едно достойно погребение на проекта. Такъв невиждан проект трябва да има едно хубаво погребение, с речи, с поклонение, може и мавзолей да построим за да не угасва спомяна за АЕЦ Белене
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
86 и кое е тайна? Още преди да го спрат се говореше на колко ориентировъчно ще излиза тока от нея. 224 лв на мегават. А това за Румен Овчаров е вярно. Има го навсякъде. В понеделник го даваха в Лице в лице. Питаха го колко ще струва този евтин ток и той отговори: " 20 евроцента". Това са 40 стотинки . Сега токът е 20 ст. И се твърди че е скъп заради мариците. Щом 20 е скъпо, 40 евтино ли е??? Всичко се смята предвсрително за да има икономическа обосновка. Белене ще съсипе българина финансово
99
2
 
6
 
! Отговори
съдбата на Орешарски преди 5 години
Ще видиш утре дали са 200-300. Ще станат 30 00. Така събориха червения Орешарски...
98
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ! излезли да протестират десетина платени същества, голяма работа.
97
9
 
6
 
! Отговори
енергетик преди 5 години
Дано построят АЕЦ Белене та да пукнат от безсилна злоба со ро сои ди те
96
4
 
4
 
! Отговори
123 преди 5 години
ОбединениПатриотиГербОПГ - Организирана Престъпна Група, тези искат Белене.Няма нищо учудващо. Погледнете статистиката за нарастването на външния дълг на България през последните 4 години.
95
1
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
От Витоша по-високо нема,от Искъро по-дълбоко нема,от София по-убаво нема.Не сакам Белене!
94
0
 
8
 
! Отговори
бля бляяяяяя преди 5 години
Не се абете да протестирате, все едно нито АЕЦа, нито Газов хъб, нито Български поток ще ги има! Най-вероятно поредната схема за крадене! По-добре насочете енергията си към социалните проблеми, ниското заплащане, никаквото здравеопазване и образование, смотаните милиционери, още по смотаните работодатели и куп други простотии, които пречат на нормалния живот на територията РъБъ!А що се отнася до оставките ДА, ДА!!!
93
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
общо взето защитниците на Белене ни излизат с тезата че понеже сме се прецакали да дадем 3,5 млрд лева, трябва да дадем още 20 милиарда :) по добре ги изхвърлете на *** тия реактори отколкото да се харчат още колосални суми в Белене
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е всички, които подкрепят строежа на АЕЦ да се явят при депутата Иво Христов и да му кажат че не е прав да ги обижда, че са умствено изостанали
91
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елетроенергията от ветрогенератори е по-евтина от ТЕЦ и АЕЦ. Може да се строят в морето, както правят в Северно море. За нашата малка и бедна държава, която няма тежка индустрия е безумие да се строят АЕЦ. За какво ни е?
90
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво Белене бе, в момента потрблението е малко над 4 хиляди мегавата, инсталираните мощности са близо 12 хиляди мегавата, кой нормален човек при такова съотношение ще иска да се изсипат 10 млрд евро за нови 2 хиляди мегавата, Вие акъл имате ли, какво ще го правите тоя ток ??? целия внос на ток в региона на балканите от 20 години в нито един момент не е преившавал 1000 мегавата
89
5
 
4
 
! Отговори
иво преди 5 години
Въпроса е какво да ги правим 2-та реактора и др. оборудване , които са поръчани от Станишев и Първанов преди 12 - 13 години без да има никакъв договор за строеж , а сега никой не ще да купи от нас тези остарели като технология реактори ?????
88
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пред народа ни има следния избор: да останем бедни или да станем още по-бедни. Безрадостно, нали?Избора между строежа на АЕЦ Белене и да не се строи АЕЦ Белене е избор между това да си отрежем крака или да си запалим къщата. И в двата случая губим!
87
3
 
4
 
! Отговори
Не на БелеНЕ преди 5 години
За кво им е на бантустанци атомен ток? Само беля могат да направят.Спирай Козлодуй, пускай вятърните и ВЕИ на козарите.
86
2
 
2
 
! Отговори
нико преди 5 години
До 83 : Мислиш ли , че " онези " ще позволят да излезе такава технология , спомни си съдбата на Тесла и много други незнайни , чийто технологий са ги уб...ли !
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я па я...! Да ти си типичен шоп *** и първичен Китайците правят всичко и е комкуретно способно на всички пазари
84
2
 
3
 
! Отговори
Frexit преди 5 години
A, tova e protest na chujdi turisti ot Izrael, Tunis, Egypet, Andora, Maltha, Italia, Anglia, Dania, Ispania v bg...ot ITS, TUI, Neckermann, ThomasCook, Holidaycheck....tova ne sa bulgari...