Протест пред парламента: Не на "Белене"! Оставка!

Недоволни искат да не започва строителството на централата
6 юни 2018 12:23, Анисия Иванова
146

Снимка: Олег Попов

Протест срещу възобновяване на проекта за строителството на АЕЦ "Белене" се проведе пред парламента. Демонстрацията е организирана от "Демократична България".

На място са се събрали граждани, които са издигнали лозунги за оставка на правителството и за спиране на проекта за строеж на централата.

Още по темата

Енергийната тема беше централна при посещението на премиера Бойко Борисов в Русия. Там той официално предложи на руската страна и рестарт на проекта за централата.

Тази седмица и парламентът ще обсъди като първа точка (в четвъртък) възобновяването на проекта АЕЦ "Белене". Предлага се депутатите да обсъдят две проекторешения - едното, внесено от "БСП за България", за отмяна на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене", и другото на управляващите - за възобновяване на действията по търсенето на възможности за изграждане на централата, съвместно със стратегически инвеститор.

Протестиращите днес отправиха три искания: Да се изостави окончателно идеята за строеж на АЕЦ "Белене", а площадката да се превърне в икономическа зона, да бъде потърсена отговорност на виновниците за поръчването на оборудването, както и то да бъде продадено или да се използва от "Козлодуй".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
7
 
! Отговори
Не на БЕЛЕНЕ преди 5 години
Народът каза окончателно НЕ на Белене като в преобладаващото си мнозинство умишлено не гласува на референдума ни преди около 4 години и го направи невалиден. Народът каза окончателно НЕ и на Южен поток. Тази теми завинаги са приключила за България. Руските под.логи в България обаче продължават да точат лиги за да крадат и се облизват с надежда... Жалко само за изядените милиарди за Белене и Южен поток от комунистическите правителства. С част от тези пари агент Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син.
82
1
 
2
 
! Отговори
Ностарадамос преди 5 години
До Анонимен Ти си единствения който знае това Пази го в тайна. Винаги съм се възхищавал на такива *** като теб , по телевизията сигурно участваш в предаването Феномен.
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масово българинът реве, че е беден. Никой обаче не се пплаква, че е пр.з...неграмотен, неможещ да мисли
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5 г. няма да има нужда от ток на територията.
79
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 5 години ще излезе технология която ще редуцира ползвания ток в домашните и промишлените електроуреди до 30 - 40 волта . тогава няколко веца ще са напълно достатъчни за да покрият нуждите от електрическа енргия на България.
78
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 63 ами ще те брулят. Като си мълчиш на Гинка, пробват със стринка. Ти си траеш....пускат ти АЕЦ Белене...
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко Веи имало ли. Ами Белене е равен на 250 перки на Ст.планина, Витоша, Пирин. 250 по 4 Мвата. Цената е 5 пъти по- ниска, а тока 3 пъти по- евтин
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
62 елементарно е да си провериш. А е още по- лесно да се сложат още. Ама нали трябва да плащаме троен ток. А го плащаме щото власста знае че повечето сте папагали. И колкото и да ви цоца все ще сте наведени. А друготе страдаме заради вас. Който му посне се евакуира. Обаче вие пък ревете че Европа ни помилала. Нагледно ти обяснявам защо България е леж. Знам че не го разбираш!!!
75
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агентите на ЦРУ се размърдаха.
74
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЯКО ГИ ТРЕСЕ РУСКИТЕ АГЕНТИ ПРОТЕСТИТЕ НА ДЕСНИТЕ В БГ. ТУКА НЕ Е РАШИСТАН С ПРОМИТИТЕ ИМ МОЗЪЦИ. АКО ТРЪГНАТ ДЕСНИТЕ СРЕЩУ РУСКОЕЗИЧНАТАПАСМИНА 1996 ГОДИНА ЩЕ ВИ СЕ ВИДИ КАТО ПРИЯТНО ПРЕЖИВЯВАНЕ!
73
2
 
4
 
! Отговори
Прогноза преди 5 години
Строежът на Белене ще продължи по-дълго, отколкото Герп ще са на власт.
72
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕИ е бъдещетосъветските самовари са за музея
71
8
 
10
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
ЗНАЧИ РЕФОРМАТОРСКИТЕ ПАРТИИ НЕ СА МЪРТВИ, ЩОМ УСПЯХА ДА ИЗКАРАТ ТАКЪВ ВЕЛИЧЕСТВЕН МИТИНГ ОТ 30 ДУШИ1 ОХРАНЯВАН ОТ 50 ПОЛИЦАИ.
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдбата на АЕЦ Белене ще решат румънците. В опасната зона около АЕЦ-а, те са два пъти повече от българите. Вярвам, че нашите съседи ще бъдат по-разумни от нас
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕ КОЙ ВИ ИСКА МНЕНИЕТО БЕ, ЕЛЕКТОРАЛНИ ЕДИНИЦИ?централата ще я прави този който даде най-много на бате ви Боко.
68
3
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
АЕЦ е голям и сериозен проект, който съответства на сериозна държава, а нашата страна е сравнима с банановите републики. Шепа клoуни правят шоу за народа, а когато не са на работа се занимават с това как да доокрадат страната..
67
0
 
2
 
! Отговори
China superpower преди 5 години
Виж Вики : List_of_nuclear_reactors#China
66
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До 27 А друго сърби ли те , освен ръцете ? Щото мога да те начешам яко !
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците правят айфоните бе специалист!
64
5
 
6
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Разбирач 60 За Бога недей. Китайците са известни с нискокачествените си произвадства. Ще гръмне , бе!