Протест пред парламента: Не на "Белене"! Оставка!

Недоволни искат да не започва строителството на централата
6 юни 2018 12:23, Анисия Иванова
146

Снимка: Олег Попов

Протест срещу възобновяване на проекта за строителството на АЕЦ "Белене" се проведе пред парламента. Демонстрацията е организирана от "Демократична България".

На място са се събрали граждани, които са издигнали лозунги за оставка на правителството и за спиране на проекта за строеж на централата.

Още по темата

Енергийната тема беше централна при посещението на премиера Бойко Борисов в Русия. Там той официално предложи на руската страна и рестарт на проекта за централата.

Тази седмица и парламентът ще обсъди като първа точка (в четвъртък) възобновяването на проекта АЕЦ "Белене". Предлага се депутатите да обсъдят две проекторешения - едното, внесено от "БСП за България", за отмяна на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене", и другото на управляващите - за възобновяване на действията по търсенето на възможности за изграждане на централата, съвместно със стратегически инвеститор.

Протестиращите днес отправиха три искания: Да се изостави окончателно идеята за строеж на АЕЦ "Белене", а площадката да се превърне в икономическа зона, да бъде потърсена отговорност на виновниците за поръчването на оборудването, както и то да бъде продадено или да се използва от "Козлодуй".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
6
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Да бе ,те китайците са ***. Искат да вземат да строят АЕЦ без държавни гаранции и без гарантирана цена. Те са *** - вземат един гьол,цената на тока ще е висока,ама те ще продават на загуба и разни други анекдоти дето ни ги разправят постоянно.
62
3
 
5
 
! Отговори
Гербарски преди 5 години
Първо, парите са на инвеститора а не на "бедния" народ.Второ, АЕЦ са световни проекти, даже Уестингхаус фалираха в УСА и спряха строежа на АЕЦ.Трето, БГ винаги е била кръстопът на влияние и интереси от изток, запад, север и юг.Така че няма да е лесно да се построи дори за 10 г и трябват железни топки, а Боко няма такива.
61
3
 
8
 
! Отговори
Гоце открадна яко преди 5 години
Гоце(президентът) открадна яко по време на прехода и президенстването си и с част от тези пари, включително и от атомната централа Белене, Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син. Да са живи и здрави поддръжниците на АБВ, които се явяват наследници на Гоце.
60
8
 
6
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
Не на Белене , ДА на правителството. Без БСП сме си добре. Не се оплакваме.
59
3
 
4
 
! Отговори
Булшит преди 5 години
ток можело да се прави от водата почти без пари, ама не помня да са му намалявали цената, само вдигат и още повече ще вдигат с тези вакли гинки. Какво ме грее тогава мен ВЕИ, като ме скубят както си искат?
58
4
 
11
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
И колко ВЕИ имаме за да задоволят нуждите на страната? И колко държави в Европа покриват нуждите си с ВЕИ? Нито една. След като ни съсипаха Козлодуй и то умишлено нямаме друга алтернатива. Ако не построим Белене ще купуваме на тройна цена от Турция
57
8
 
11
 
! Отговори
българин преди 5 години
Пожелавам на тези , които са ЗА ,,Белене" , да направят хранилището за ядрените отпадъци до техните домове и внуците им да се чешат с три ръце по трите глави ! Може например хранилището да се направи до Банкя , защо не ?!?!?!
56
4
 
5
 
! Отговори
Разбирач преди 5 години
Централата трябва на Китай за да стъпи в ЕС.Ясно че Русия няма да бъде водеща сила в този проект (надявам се да си научиха урока).За българите ще е добре, ако я изиграят тази карта както трябва и има работа за хората.
55
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
58 стига с тоз Сорос бе неадекватник. Веи вади ток в нормалните държави по 13 стотинки. АЕЦ- ът ти ще го вади троен на 40 ст. Колко трябва да си зле да не се усещаш кое ти е изгодното
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам как хората пишат реалните цифри за тока от Белене и питат кое е евтино, а им слагат масово минуси...отчаях се. Чак се чудя защо изобщо вдигат заплатите. Явно повечето обичат да мизерстват и да плащат космически цени. Какво реват тогава .
53
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко платени Соросоида на протест. Като гледам всичките снимки са отблизо и сигурно и това са всичките участници. Не вярвам на този протест да са били повече от 20 души.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито един лев вложен в Белене няма да се изплати обратно. Шефчович го каза, няма как физически 2030-та България да има задължителните 30% от ВЕИ и два АЕЦ-а.
51
9
 
6
 
! Отговори
50 преди 5 години
*** на Сорос получиха половината си хонорар!Глас народен,глас Божи:"Да бъде Белене!"
50
3
 
13
 
! Отговори
алоооу преди 5 години
нашата икономика умира, за какво ни е ток. Народът е пътник, закривайте болниците да спестим някой милион. Никаква техника за армията, какво да защитава - опустяла територия. Страната е пред ликвидация, спестете си парите.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е сега Фидосова, за да спори АЕЦ ли е ЯЕЦ
48
8
 
13
 
! Отговори
далаверата Белене преди 5 години
Агент Гоце от Сирищник, Румен Петков(пикаещият във фонтани), пелтека Стойнев, "дългият инкасатор" Румен Овчаров, бившия червен министър Петър Димитров и Явор Куюмджиев плачат за затвора във връзка с далаверите около Белене, защото откраднаха милиони, а не построиха нищо. И сега руските под.логи отново точат лиги за нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писаха ви цените. Що мозъци не кажете кое е повече? 145 или 224? 20 стотинки или 40 стотинки? Разликата вие ли ще я плащате или пак останалите ще страдаме заради вас???????
46
10
 
3
 
! Отговори
made in China преди 5 години
Белене ще бъде успешен ако го строят китайците.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата държава се занимава със заклинания за привличане на инвеститор на бял кон за АЕЦ Белене
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
42 става въпрос колко българинът е адекватен и си гледа интереса. Ти като искаш да плащаш двоен ток, си събери подобни гении и си строете Аец. Ние искам евтин ток. И не ни се плаща данук ***