Протест пред парламента: Не на "Белене"! Оставка!

Недоволни искат да не започва строителството на централата
6 юни 2018 12:23, Анисия Иванова
146

Снимка: Олег Попов

Протест срещу възобновяване на проекта за строителството на АЕЦ "Белене" се проведе пред парламента. Демонстрацията е организирана от "Демократична България".

На място са се събрали граждани, които са издигнали лозунги за оставка на правителството и за спиране на проекта за строеж на централата.

Още по темата

Енергийната тема беше централна при посещението на премиера Бойко Борисов в Русия. Там той официално предложи на руската страна и рестарт на проекта за централата.

Тази седмица и парламентът ще обсъди като първа точка (в четвъртък) възобновяването на проекта АЕЦ "Белене". Предлага се депутатите да обсъдят две проекторешения - едното, внесено от "БСП за България", за отмяна на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене", и другото на управляващите - за възобновяване на действията по търсенето на възможности за изграждане на централата, съвместно със стратегически инвеститор.

Протестиращите днес отправиха три искания: Да се изостави окончателно идеята за строеж на АЕЦ "Белене", а площадката да се превърне в икономическа зона, да бъде потърсена отговорност на виновниците за поръчването на оборудването, както и то да бъде продадено или да се използва от "Козлодуй".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До десет години няма нито един работещ ядрен реактор в ЕС. Цялата тази пушилка е пилеене на енергия
42
2
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Аз съм против ... зная до Козлодуй се строи :)
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мариците били ги заробвали при 145 лв на мегават. Ами Неленето ви какво ще ви праеи при 224 лева на мегават другари неадекватници??? И ние ще плащаме пак за вашата неадекватност. После що интелигенцията бягала. Ми бяга в Европа да живее нормално с хора знаещи що е права. А не със стадо блеещи при знак от вожда
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Производството на АЕЦ Аккую е за да задоволи енергийните нужди на Турция. Запомнете, че турските политици са умни и никога не биха строили АЕЦ за да продават ток на съседите си
39
12
 
10
 
! Отговори
НАРОДА преди 5 години
ТОЛКОВА ПЛАТЕНО МЕРОПРИЯТЕ ЧЕ ДАЖЕ ВЕЧНИЯ ПРОТЕСТИРАШ ЙОЛО ДЕНЕВ НЕ СА ПРИВИКАЛИ ДОСВИДЯЛО ИМ СЕ НА ФАШИСТИТЕ ДА МУ ПЛАТЯТ 50ЛВ.ИВО ИНДЖЕВ НАЙ ГОЛЕМИЯ ДЪРЖАВЕН ИЗМЕННИК И РОДООТСТЪПНИК ЧУЖД АГЕНТ СЛУЖЕЩ НА САЩ И ТУРЦИЯ САМО ЧУЖДИ АГЕНТИ И ТУРКОФИЛИ КАТО СЪДЯ ПО НАПИСАНОТО ПО ПЛАКАТИТЕ ТЕ ДАЖЕ ИМЕНАТА ИМ ТУРСКИ ИНДЖЕВ?????
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става въпрос дали тока от АЕЦ е скъп или евтин.Става въпрос за влияние и да си атомна сила.Виж, грманците са хамериканска колония, а ние не.
37
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поддържам простеста и заставам зад хората пред парламента. Огромната ми болка е, че са много малко, толкова малко че няма как да спасят отечеството ми
36
3
 
13
 
! Отговори
Нова АЕЦ не е нужна преди 5 години
Турция има, ще купуваме от нея. Също и болници не ни трябват, по същата причина. Е, ще бъдем бедни завинаги, но сме свикнали.
35
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да разберете неграмотници? На какъв език да ви се каже, че евтиния ток от Белене е два пъти по- скъп от скъпия до сега. И това е една яка далавера. После що биле бедни. Щото не можете да мислите!!!
34
13
 
12
 
! Отговори
Нова АЕЦ не е нужна преди 5 години
По време на комунизма когато работеха и 6-те реактора на АЕЦ Козлодуй в България постоянно не достигаше тока и постоянно го спираха, сега само с 2 реактора въобще нямаме проблеми с тока и даже изнасяме ток. Нова руска АЕЦ въобще не ни е нужна поради липса на недостиг на ток. Руските под.логи обаче искат нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
23 ако се научите и да ОСМИСЛЯТЕ написаното, ще разберете, че повечето само плямпате глупости. Не аз а точно енергетици бяха извадили колко ще сърува тока от Белене. А аз Написах онзи ден Овчаров в Бтв лично заяви колко ще е евтин този ток. 20 ЕВРОЦЕНТА. На толкова ще излиза. Та не знам кой ви е заробвал до сега, но с Белене ще сте голи като пушки. Почнете да търсите инфо за всяко нещо а не като папагали. На 20 ст ревете , ама за 40 ст се кефите, нали е да се дадат 20 милиарда на Русия.
32
8
 
14
 
! Отговори
СОРОС преди 5 години
ТЕЗ СЕДЕСАРИ РАЗСИПАХА БЪЛГАРИЯ ЗА 29 ГОДИНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЛУЖАТ НА САЩ И ТЯХНИТЕ АГЕНТИ.САМО СЕДЕСАРСКИ МУТРИ.КОЛКО Е ЦЕНАТА НА ДЕН ???50ЛВ????АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕ ГО БЪДЕ ДАЖЕ И БЕЗ НАПЪНИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЧУЖДИ АГЕНТИ.КАТО ГЛЕДАМ ПЛАТИЛИ СА ИМ ПЛАКАТЧЕТАТА ОТ ВИНИЛ ВСИЧКО НАРИСУВАНО С КОРОЛДРОУ БРАВА СМЕШНИЦИ ЧУЖДОПОКЛОНИЦИ ДОЛНИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ФАШИСТИ И ПРОДАЖНИЦИ НА РОД И РОДИНА.
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СЪРБЯТ МЕ РЪЦЕТЕимай милост към хората на Решетников!
30
3
 
5
 
! Отговори
ГИНКЕ преди 5 години
где си ***? Що не те виждам на протеста
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко ще ви оправи още някоя друга годинка, ще виете от глад от студ маменцетооо ще ви се еееевеее в държавата на Боко Тиквата мутри, борци, боксьори са кметове в София, Ще си покрадът на спокойствие още някоя друга годинка и ще хвърлят оставките и няма да ги видите никога повече тия хора, като оня педеразиннн Станишев налапа се яко и сега и дума не се чува за него същото ще стане и със тиквата а ние ще си останем болни, гладни, и бедни.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От снимките оставам с впечатлението, че протестиращите са повече от полицаите.
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гоцето много мразеше г-н Инджев, следователно човека е свестен и може да му се вярва
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът е пред огромна опастност и тази опасност не е, че свършват ресурсите, горивата или пък се задава енергийна криза.НЯМА ВОДАв следващите години ще бъдем свидетели на войни за вода
25
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам как едни и същи хора (партии, политици, платени групи) са против добива на шистов газ в Добруджа за да не се замърсят изворите им, а в същото време са за атомна електроцентрала на 200 км от Добруджа, в земетръсен регион и с остаряло оборудване?
24
7
 
8
 
! Отговори
СЪРБЯТ МЕ РЪЦЕТЕ преди 5 години
да мина зад кордона на полицаите