Протест пред парламента: Не на "Белене"! Оставка!

Недоволни искат да не започва строителството на централата
6 юни 2018 12:23, Анисия Иванова
146

Снимка: Олег Попов

Протест срещу възобновяване на проекта за строителството на АЕЦ "Белене" се проведе пред парламента. Демонстрацията е организирана от "Демократична България".

На място са се събрали граждани, които са издигнали лозунги за оставка на правителството и за спиране на проекта за строеж на централата.

Още по темата

Енергийната тема беше централна при посещението на премиера Бойко Борисов в Русия. Там той официално предложи на руската страна и рестарт на проекта за централата.

Тази седмица и парламентът ще обсъди като първа точка (в четвъртък) възобновяването на проекта АЕЦ "Белене". Предлага се депутатите да обсъдят две проекторешения - едното, внесено от "БСП за България", за отмяна на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене", и другото на управляващите - за възобновяване на действията по търсенето на възможности за изграждане на централата, съвместно със стратегически инвеститор.

Протестиращите днес отправиха три искания: Да се изостави окончателно идеята за строеж на АЕЦ "Белене", а площадката да се превърне в икономическа зона, да бъде потърсена отговорност на виновниците за поръчването на оборудването, както и то да бъде продадено или да се използва от "Козлодуй".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
Авицена преди 5 години
Белене трябва да се строй.За България това е необходимо ,даже задължително.Дано политиците ниса разумни този път.Южен поток да минава през България.Не може ли ние са изнасяме електроенергия и през нас да минава руската газ.Така България ще стане богата.Защо все ние да плащаме?Сега да ни плащат съседите на нас.Браво на Борисов и президента Радев.Дано двамата изведат страната ни напред.Амин!
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е ,че АЕЦ БЕЛЕНЕ няма да има. Защото ще хвърчат този път тикви.....
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С времето разбирам ,че България е изненадана от Демокрацията !Както и от ... снега !Всяка зима
120
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 120 Щом тия двамцата зангоши са там напълно ясно ни е че протеста е чисто скалъпен.Белене е необходим на България и трябва да се построи!
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, ако е васал на Путин, защо спря 3 руски проекта??Да кажат бабичката на снимка 11 и брадатия на другия край на плаката!!
118
2
 
2
 
! Отговори
Борисов зависим ? преди 5 години
Дали Борисов е зависим от Путин ще разберем при строежа на АЕЦ "БЕЛЕНЕ". Ако позволи проектът да започне да се строи ще приключи много бързо като червения Орешарски...
117
2
 
13
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ФАЛШИВ ПРОТЕСТ; БЕЛЕНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ
116
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иво Инджев и Босия-вечните протестиращи!!!И двамата не разбират нищо от ядрена енергетика, за Инджев - ясно е, че защитава антибългарски интереси.
115
7
 
3
 
! Отговори
до 109 преди 5 години
Бъркаш, вече предимно в бананови републики се строят АЕЦ или поне в страни от "Третия свят" .
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите де
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** научиха народа да иска без да дава.Следващите генерации да му мислят. Стоителите измряха.
112
0
 
11
 
! Отговори
един преди 5 години
България се превръща в страна на протестиращи,искащи за всичко пари от държавата .Протестират розопроизводителите ,защото търговците не им искат розовия цвят ,протестират черешопроизводителите по същата причина и .т. н . На всички държавата трябвало да плати .Въпросът е ,проучвали ли са пазара ,защо са засаждали само черешови дървета по 200дка,разбират ли от овощарство, или всичко се свежда само до вземане на субсидии?
111
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарката Илияна Йотова според мен разбира повече от духова музика отколкото ядрени централи, а пък се бута на коктейли на частни фирми и лобира за строителството на АЕЦ Белене. Явно е започнала втора работа
110
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата на противниците на АЕЦ са тук в БългарияДокато децата на тези дето искат да се строи АЕЦ са в чужбина - Първанов, Нинова и т.н.как да повярвам, че протеста е платен като гледам скромните хора които протестират пред парламента
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕИ победи АЕЦ
108
5
 
10
 
! Отговори
Провинциялист преди 5 години
Ясно, тези с фотоволтаиците са развързали кесията. Минджев , Инджев, Босия прочути експерти в ядрената енргетика, ха на бас че като журналисти са убили повече хора отколкото в АЕЦ Козлудуй.
107
6
 
11
 
! Отговори
шкембе чорба преди 5 години
Босия разбира от ядрена енергетика, колкото аз от отглеждане на папагали.
106
1
 
11
 
! Отговори
Сорос каза: преди 5 години
След Гинка е редно някоя Минка да инвестира в Белене. Така всички ще се успокоят, всичко ще е точно.
105
4
 
8
 
! Отговори
Забравете преди 5 години
В бананови републики АЕЦ не се строят.
104
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гръмне ще се чуе по целия свят..