За пакет "Мобилност" - няма повод за радост

Компромисът за българските превозвачи - твърде малък
Обновена: 6 юни 2018 22:13 | 6 юни 2018 21:38, Петя Славова
10

"Става по-лошо - това бяха думи на самите български превозвачи, свързани с текстовете, с които са се запознавали. По някои от тях наистина има известен компромис, но не е кой знае какво.

Някои допълнителни текстове дори представляват по-тежък удар от преди", каза депутатът от БСП Димитър Данчев във връзка със скорошното изказване на Корнелия Нинова, че условията за превозвачите са се влошили при гласуването в Европейския парламент в понеделник.

Народният представител допълни, че няма повод за голяма радост, защото тепърва предстои "тежката работа" - уточняването на финалните текстове на пакет "Мобилност".

Още по темата

"Има известен напредък в работата, защото има опити за търсене на компромис", добави още той пред Bulgaria ON AIR.

По повод убийството на издирвания затворник Владимир Пелов в Ботевград, Данчев коментира: Безспорно новината на деня е престрелката в Ботевград. Само късметът е спасил гражданите от нелепата стрелба.

"Това е очевиден провал в работата на МВР и разследващите органи. Крайно време е министерството да поеме политическа отговорност в лицето на министъра. Куп събития показват че в МВР имат тежки проблеми", коментира народният представител в "Денят ON AIR".

По темата АЕЦ "Белене" Данчев изрази надежда, че търсенето на инвеститори ще започне. "БСП имаме постоянна позиция, уверени сме, че това е един важен проект за България и региона. Можехме да имаме вече един работещ реактор, който да печели", категоричен е Данчев.

"Най-глупавото нещо е да зарежем проекта и да се откажем от вече изхарчените 3,5 млрд лева. Скоро можем да се окажем в недостиг на електроенергия. Не бива да се поставят повече условности, работата по строителството трябва да продължи", увери народният представител.

По въпроса с протестите, свързани със сеизмичността на зоната, Димитър Данчев съобщи за наличието на доклад от БАН, който потвърждава, че проектът е работещ за България.

"Имаме уверения на различни институции, занимаващи се със сеизмичността, които потвърждават че рискът е премерен и реакторът не представлява опасност за здравето и живота на хората, както и че разполага с всички разрешителни", каза Данчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тук се видя капацитета и на политиците ни, и на превозвачите. Превозвачите на разбират от транспорт, а политиците от дипломация. Дипломацията се учи в университети, а не по стадионите.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Действително исканията на превозвачите по време на протеста бяха удовлетворени.Оказа се ,че твърде малко разбират от международен транспорт и спедиция и не знаят какво искат. Българските шофьори са щастливи, че ще спят по кабините, няма да се прибират в домовете си и няма да имат па за кола и кафе .
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради едно връщане на камиона в месец превозвачите няма да фалират. Но при отхвърлените условия щяха да го закъсат много.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ КАТО НЯМА ПОВОД ЗА РАДОС, ОНЯ АНДРЕЙ КОВАЧЕВ ЗАЩО КВИЧЕШЕ, ЧЕ БИЛИ ПОБЕДИЛИ?или не е разбрал за какво е гласувал, завалията.
2
3
 
4
 
! Отговори
Mihol преди 5 години
Mvr nali vkarval v pandiza zatvornikat....?! Cicka Cacheva zasto izkarval zatvornikat ot pandelata, ma?! Cicka Cacheva i jiv diavol v culturnoto munisterstvu na bg ecologiata...
1
2
 
24
 
! Отговори
българина преди 5 години
според герб всичко е точно