"Много ви здраве" от вицето за Борисов, Ангелкова, Каракачанов...

"Не е редно властта да защитава закононарушението. Битката ми е с беззаконието"
Обновена: 7 юни 2018 09:51 | 7 юни 2018 09:20,
85

Не е редно властта да защитава закононарушението. Битката ми е с беззаконието, обяви вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Преди дни той започна нови проверки на нощните клубове в курорта Слънчев бряг, а това го вкара в задочен спор с министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Нито Ангелкова, нито Каракачанов, нито Борисов, нито патриархът са по-големи от закона. От 23 до 7 часа е забранено всякакво озвучаване. Много ви здраве", обърна се Симеонов към Ангелкова и военния министър Красимир Каракачанов.

Още по темата

Симеонов срещу Ангелкова

Валери Симеонов обяви във Facebook, че е изпратил сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж "Слънчев бряг-юг".

"Нямам нищо против Ангелкова, боря се против беззаконието в туризма. Моят сигнал е срещу Министерството на туризма, там работят над 100 човека. Подадох сигнал срещу този, който е подтогвил тези незаконни документи", обясни Симеонов в "България сутрин".

Вчера министър Ангелкова отговори на Симеонов, че само компетентен орган може да прецени дали са извършени законосъобразни действия или не. Вицепремиерът не е компетентен орган, такъв е съдът, подчерта тя.

Проверки на нощните клубове в Слънчев бряг

Нарушителите до миналата година бяха безнаказани - надуват силни децибели и пречат на останалите да спят. Ако не се вземат мерки - българският туризъм ще става все по-евтин и по-нежелан. Обстановката коренно се е променила. Слънчев бряг до настоящите проверки е доста приятно място, категоричен бе Симеонов.

"Виждат се огромни халета, които са разположени на една от най-хубавите природни дадености на Слънчев бряг", настоя вицепремиерът, показвайки снимка от дрон на най-известните заведения в курорта.

"Пред две от заведенията има паркинг, който също е незаконен. Общинският път е преграден с бариера и за да влезете там трябва да платите 10 лева. Правят огромни приходи", продължи вицепремиерът.

Валери Симеонов обяви пред Bulgaria ON AIR, че преди около 10 дни е подал сигнал в прокуратура и срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи. Лидерът на НФСБ е категоричен, че Рейзи е издал категоризация на обекти, които са незаконно построени в къмпинг "Златна рибка".

Убийството на хазартен бос в Слънчев бряг

"Няма как да се избегнат престъпления, мотивирани от ревност, случаен изблик на емоции...", коментира Симеонов във връзка с убийството на 54-годишен бизнесмен. При нападението бе тежко ранена 22-годишната му приятелка.

Убийството на Владимир Пелов в Ботевград

Когато няма яснота и не са изяснени всички факти, добре би било да бъдем по-сдържани. Кое насочва в посока, че това убийство не е битово? Два месеца се е укрил, кое е ненормалното?! Този град е доста пръснат", каза Симеонов за убития при престрелка в Ботевград избягал затворник Владимир Пелов.

Демографската политика

"Там сме най-напред! Как ще умира България? Това е естествен процес на всяка цивилизована държава - Германия, Франция, Белгия... всички намаляват. В последните години се засилва процесът на връщане на млади хора в България. Сега три пъти повече се връщат. За 30 години никое правителство не е направило това, което направихме за няколко месеца", категоричен бе вицепремиерът по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката му пречило шума , а не му пречи че всяка вечер има наркос и стрелби :))) Бахтии лицемерието от класа. Пълен шут.
9
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това всъщност е единственият човек в правителството, който се опитва да свърши някаква работа.
8
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За шума е прав,абсолютно прав,казвам го като турист.Но дребните търговци на никого не пречеха,а хранят семейства.В центъра на Слъчев бряг се предлагат съвсем явно и наркотични вещества,но там никой не смее да пипне.А е грозна гледка,отвратителна!Така се зарибяват млади,наивни хора,поне да го правят скрито!
7
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Валерка натискай яко бъди така твърд с беззаконието и скоро време ще изместиш Тиквата и изхвърлиш мафията по затворите.
6
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много му здраве на вицето нито е архитект, нито е прокурор, нито юрист да знае кое е законно, да събаряш заведеие щото е била силна музиката звучи налудничаво. Утре ще каже, че трябва да съборим и държавата щото цяла банка изчезна незаконно.
5
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
#Оставка - съсипник на туризъм. БДЖ, Белене , всекидневните престъпления, не ги ли виждаш ???
4
14
 
31
 
! Отговори
аз преди 5 години
Браво ,Валерка!!!!!!!
3
17
 
32
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Ми подавай оставка ве и минавай в опозиция, ама митничарите по границата нали в неговите хотели спят а от оградата натрупа пачки! Тва не като да буташ бабички по границите!
2
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя селянин най-добре го обрисува и имитира Краси Радков " Кажи, УА" ! ))))
1
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ви здраве за пред медиите, ама зад кулисите делкате открадното по братски!Е, Винкела май започна да предусеща че скоро ще бъде наритан от трапезата, че за това почна да вие на умряло, ама късно е