"Много ви здраве" от вицето за Борисов, Ангелкова, Каракачанов...

"Не е редно властта да защитава закононарушението. Битката ми е с беззаконието"
Обновена: 7 юни 2018 09:51 | 7 юни 2018 09:20,
85

Не е редно властта да защитава закононарушението. Битката ми е с беззаконието, обяви вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Преди дни той започна нови проверки на нощните клубове в курорта Слънчев бряг, а това го вкара в задочен спор с министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Нито Ангелкова, нито Каракачанов, нито Борисов, нито патриархът са по-големи от закона. От 23 до 7 часа е забранено всякакво озвучаване. Много ви здраве", обърна се Симеонов към Ангелкова и военния министър Красимир Каракачанов.

Още по темата

Симеонов срещу Ангелкова

Валери Симеонов обяви във Facebook, че е изпратил сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж "Слънчев бряг-юг".

"Нямам нищо против Ангелкова, боря се против беззаконието в туризма. Моят сигнал е срещу Министерството на туризма, там работят над 100 човека. Подадох сигнал срещу този, който е подтогвил тези незаконни документи", обясни Симеонов в "България сутрин".

Вчера министър Ангелкова отговори на Симеонов, че само компетентен орган може да прецени дали са извършени законосъобразни действия или не. Вицепремиерът не е компетентен орган, такъв е съдът, подчерта тя.

Проверки на нощните клубове в Слънчев бряг

Нарушителите до миналата година бяха безнаказани - надуват силни децибели и пречат на останалите да спят. Ако не се вземат мерки - българският туризъм ще става все по-евтин и по-нежелан. Обстановката коренно се е променила. Слънчев бряг до настоящите проверки е доста приятно място, категоричен бе Симеонов.

"Виждат се огромни халета, които са разположени на една от най-хубавите природни дадености на Слънчев бряг", настоя вицепремиерът, показвайки снимка от дрон на най-известните заведения в курорта.

"Пред две от заведенията има паркинг, който също е незаконен. Общинският път е преграден с бариера и за да влезете там трябва да платите 10 лева. Правят огромни приходи", продължи вицепремиерът.

Валери Симеонов обяви пред Bulgaria ON AIR, че преди около 10 дни е подал сигнал в прокуратура и срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи. Лидерът на НФСБ е категоричен, че Рейзи е издал категоризация на обекти, които са незаконно построени в къмпинг "Златна рибка".

Убийството на хазартен бос в Слънчев бряг

"Няма как да се избегнат престъпления, мотивирани от ревност, случаен изблик на емоции...", коментира Симеонов във връзка с убийството на 54-годишен бизнесмен. При нападението бе тежко ранена 22-годишната му приятелка.

Убийството на Владимир Пелов в Ботевград

Когато няма яснота и не са изяснени всички факти, добре би било да бъдем по-сдържани. Кое насочва в посока, че това убийство не е битово? Два месеца се е укрил, кое е ненормалното?! Този град е доста пръснат", каза Симеонов за убития при престрелка в Ботевград избягал затворник Владимир Пелов.

Демографската политика

"Там сме най-напред! Как ще умира България? Това е естествен процес на всяка цивилизована държава - Германия, Франция, Белгия... всички намаляват. В последните години се засилва процесът на връщане на млади хора в България. Сега три пъти повече се връщат. За 30 години никое правителство не е направило това, което направихме за няколко месеца", категоричен бе вицепремиерът по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до тоя присмехулник като си оборетен да се присмиваме вкафето на хората на морето не си оборотен а на третата седмица и доиде не искам да го коментирам цял живот се присмива тариката аман от тия
69
1
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Забравете,че ще се връщат младите във България !!! Какво правите,че да ги задържите ??? Пълни глупости !!! Докато не вкарате в правия път бизнесмените,истинските престъпници в затвора, докато не спрете с качването на цените на ток,вода,храна,....., докато не работят ефективно всички институции,министерства,...и още много докато,докато !!! Кое до тук изброено е както трябва ??? НИЩО не е както трябва !!! Заплатите и пенсиите, са толкова примамливи ,че ще се втурнат да бягат във България !!!
68
2
 
5
 
! Отговори
Мразя Каракачанов преди 5 години
Този ***.л иска да ме прави затворник в казармата. Аз съм човек не съм дрон койт да манипулираш. Не се бия за чужди интереси. Жал ми става за военните те не знаят за какво се бият за държавата или за политиците в парламента които са страхливци и представители на държавата. Нашите политици биха ни предали за жълти стотинки смятай. Аз съм против казармата и удома съм си дисциплиниран и в часно стрелбище мога да стрелям и в стратегиите на компа мога да съм стратег на бойното поле.
67
19
 
10
 
! Отговори
Му здраве преди 5 години
Тоя тараторчо не разбра ли, че го няма никога и никъде занапред в това поприще! ***!
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хайде министърката с конската физиономия да си подава оставката
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Uuuuuu bg prokurori i arhitekti!Uuuuuuu bg sadii!Uuuuuuu bg armia!Uuuuuuuu bg policia!Uuuuuuuu bg generali!Uuuuuuuuuuuu bg sindikati!Uuuuuuuuuuuuu dps!Uuuuuuuuuuuuu bg darjavni medii!Edin Valeri Simeonov samo zastitava choveshkite prava na horata v Bulgaria.
64
1
 
5
 
! Отговори
Valeri gaz! преди 5 години
Da na bg zakoni! V Slanchev briag ima desetki hiliadi bg rabotnici i slujiteli, za da obslujvat v razlichnite sferi bg milioni turisti, tam ima sasto malki deca, uchenici, nepalnlletni hora....nostniat 8 chasov san za pochivka e choveshko pravo na vsichki hora, koito obitavat bg sela i bg gradove. Bg darjava ima ministerstvo na truda, na arhitektura s x.y.z organi, ministerstvo na zdraveto s x.y.z organi, koito e nujno da slediat na spazvaneto na bg zakoni, sreda za jiveene, trud, otdih v eu..
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази работа "на парче" носи единствено лични дивиденти, не обществени....!!!
62
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов просто работи за "другото" мутренско лоби...това е!!! Пък вие си се заблуждавайте, че борил нещо, от което вие, обикновените хора, нещо ще усетите...
61
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сваляте му шапка на Симеонов - ако си мислите, че действията му са безкористни мнооого се лъжете и след 30 години пак ще се питате, защо сте на този хал...тези хора нищо не правят от морални подбуди...
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с тези заведения ако не е корупция, какво е?
59
5
 
23
 
! Отговори
дрън дрън преди 5 години
коя е ангелкова ?-калинка Гинка -тя нищо не решава !тея заведения не са на случайни хора -ко се праи валерката на скумрия
58
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов му свалям шапка за това което прави по морето и показва каква е действителността там. Много добре се вижда как органите си затварят очите, трябва да се установи срещу заплащане или по принуда от по-висшестоящи ли става това. Симеонов обаче не може да се държи като опозиционер, щом другите в коалицията не го подкрепят значи трябва да напусне управлението и да каже защо го прави.
57
2
 
21
 
! Отговори
Далавери Монев преди 5 години
По отношение на демографската политика погледнете статистическите данни за раждаемостта през прехода. Ще видите, че раждаемостта се увеличава драстично за периода 1998-2009, а след това драстично пада до ден-днешен. Пълни глупости дрънка Валери Симеонов.
56
11
 
26
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Валери с теб сме! Нека върнем българите на нашето черноморие и затворим дупките на Слънчев бряг.
55
9
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Доста избирателна е битката му с беззаконието. Незаконно е и пушенето в заведенията, но в него Симеонов не вижда нищо нередно, защото забраната и без това не се спазвала, поради което е тя да отпадне.
54
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех на Валери Симеонов!
53
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То за това масово хората хоратаходят на море в чужбина
52
7
 
44
 
! Отговори
бай х преди 5 години
....За 30 години никое правителство не е направило това, което направихме за няколко месеца.....Кое е ,,това,, което направиха за няколко месеца та се връщали хиляди млади хора хора от чужбина ??? Работни места ли отвориха ? корупцията ли пребориха или здравеопазването оправиха ??? Аз ли съм луд или тоя ? Всичките ми роднини и приятели избягаха и как 1 не се върна с тия ,, хиляди ,,?
51
0
 
29
 
! Отговори
Абе не преди 5 години
До абеВъв Вегас шума е затворен в помещенията , там има закони и се спазват.