Президентът без шеф: Няма началници ни у нас, ни в чужбина

Румен Радев приветства вдигането на мораториума за АЕЦ "Белене"
7 юни 2018 20:27,
119
Президентът без шеф: Няма началници ни у нас, ни в чужбина
Снимка: БТА, архив

За разлика от други аз нямам началници нито в България, нито в чужбина. Разбира се, имам само един началник и това е българският народ, който ме е избрал и на когото съм се заклел да служа, заяви президентът Румен Радев в Трявна.

Президентът реагира на думите на министър-председателя Бойко Борисов, че критикува само управляващите, а не и опозицията и че опозиционният лидер е негов "шеф", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Критикувам там, където се вземат решения и се разпределят финансови средства. Ако започне и опозицията да го прави, тогава ще критикувам нея", добави държавният глава.

Още по темата

Попитан за обявеното от българското правителство намерение да се поднови работата по отношение на АЕЦ "Белене" и дали темата е била дискутирана при посещението му в Русия, държавният глава посочи, че реализацията на проекта няма как да се случи без участието на руските конструктори, които са произвели реакторите и гарантират ядрената безопасност и че въпросът е бил обсъден по време на работната му визита в Москва и Сочи.

"Що се отнася до вдигането на мораториума, приветствам го. Има заявен инвеститорски интерес и българското правителство има своите варианти и рационални идеи и нека да го оставим да събере необходимата информация, да проведе съответните преговори, да направи разчети, да ги представи и едва тогава да съдим рационален ли е проектът, безопасен ли е, изгоден ли е финансово за България и т.н. Затова призовавам да оставим правителството спокойно да си свърши работата", посочи още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Ти да видиш...: Много е наивно това, което си написал. Добре, да предположим че (което си е г'лупост абсолютна) Йотова докладвала нещо за президента на Корнелия Нинова. И после? Тя ще ходи да казва на ген. Радев какво може да прави и какво не? Хайде де. Кой ще повярва на такова нещо. Това да не ти е Плевнелиев, който и жена си не можеше да изкомандва.
78
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До Анонимен 80 И цяла година гледа през прозореца. Егати скуката.
77
2
 
3
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Жорко 83 Мъжкар беше Плевнята , че не страхуваше да казва истината.
76
2
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
На всички е ясно че шев на Плевнелиев беше Борисав , а сега на Радев Нинова. Йотова следи всяка негова стъпка и я кривне , веднага са склаща от Корделка. Така ли е? Така е ...
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хора-вие луди ли сте. Защо не мислите!? Може ли човек, носил години зелените чжорапи и фуражката в БНА през социализЪма , възпитан в СЪВЕТСКИ дух да бъде демократ и достоен човек. Тоя е кукла на конци.ДА ТЕ ИЗДИГНЕ БСП-КАКВА НИЗОСТ.кЛЕЛ СЕ Е ВЪВ ВЯРНОСТ НА сЪВЕцКИЯ СЪЮЗ.В резултат-имаме пРезидент ***!
74
1
 
7
 
! Отговори
Фърчикоптерски преди 5 години
Лети Румба, отлитай докато не си станал за смях!
73
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
До ognyanz,също така,в един глас пригласяха на индивида от банкя,че АЕЦ "БЕЛЕНЕ "е гьол,и сега пак пригласят,че е стратегически обект.
72
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Жорко,сега кмета на Симитли,ли ти прилича на мъжкар.
71
1
 
5
 
! Отговори
Мунчо от Под игото преди 5 години
До FaktКак България, с население от 6 900 000 жители, по данни на CIA-World fact book, има 7 600 000 избиратели?
70
4
 
7
 
! Отговори
Жорко преди 5 години
Този в началото ми беше симпатичен, приличаше на мъжкар.
69
1
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
За съжаление по АЕЦ "Белене" няма нищо за приветстване. Депутатите на ГЕРБ и патриотите гласуваха против вдигането на мораториума върху строителството. Бойко си даде офертата че от него зависи проекта и чака някой да му каже какво да прави - я Меркел, я американския посланик, я кой знае кой. Не може п'родажник да направи национален проект, няма как да стане.А Теменужка има време да търси инвеститор, но така, че да не го намериБеше чисто пропагандна акция - уж загрижени за вложените 3 милиарда
68
3
 
11
 
! Отговори
до 81 преди 5 години
То пък от Борисов много зависи , играе както му свирят от Брюксел . Абсолютно безличен, от което пати народа.
67
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президенте то от теб и нищо не зависи... Ти си едно представително лице което вдига тост по нова година. Толкова. Какво се сравняваш с Борисов????
66
9
 
14
 
! Отговори
Ефо преди 5 години
Ей тоа нашия фърфалак е голям майтапчия. Той е просто куклата на конци на Нинова. Няма шеф, има кукловод.
65
14
 
15
 
! Отговори
Без " шеф" преди 5 години
Ще надмине Плявналиев по каишки.Ново лице,на ви "ново "лице!Скри зад него червената олигархия боклукчии и го движат,па уж народа.Абе какъв народ!Въртим се още на колелото,много стана ей!
64
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да имаш президент в парламентарна република е същото като да имаш портиер, а да нямаш сграда в която да стои на портите. Напълно излишен харч, който плащаме. На всичкото отгоре имаме и вицепортиер. Още повече, че кой мине замине им набива чемберите, а вицепортиер лице сапагите.
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последните парламентарни избори :-ПП ГЕРБ1 147 292 от имащите право на глас 6 810 341. Хайде анализирай фактите.
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факта, а това:Вторият тур изборите печели Росен Плевнелиев, кандидатът на ГЕРБ, с 1 692 330 гласа (52.58%) срещу Ивайло Калфин, кандидатът на БСП, с 1 527 383 гласа (47.42%).Ако Радев не е, то какъв беше Банов?
61
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако това,което казва Радем бе истина,той нямаше да бъде номиниран на изборите от БСП,а щеше да е независим кандидат-президент,също и нямаше да лобира непрекъснато за руските интереси,като сваляне на санкциите срещу Русия,или рестарт на корупционните,руски ,енергийни проекти у нас.
60
12
 
14
 
! Отговори
Fakt преди 5 години
Човек, избран от БСП - Румен Радев за него, са гласували 2 063 032 от имащите право на глас 6 859 390. И какво да кажат малкото останали почти 5 милиона българи? На кой народ е тоя президент, на никой, само на червените ***. А колко роми са гласували, без да знаят за него - една такава беше казала, за Радев, защото президента трябва да е мъж.