Евродепутати и срещу двойния стандарт при горивата

Искат: Да се знае процент на водата, на фините частици!
17
Евродепутати и срещу двойния стандарт при горивата
Снимка: архив, Reuters

Евродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков подхванаха и двойния стандарт при горивата, след като поискаха от Европейската комисия да създаде програма, благодарение на която да се сложи край на продажбата на храни и напитки с по-лошо качество в страните от Източна Европа.

Двамата дават старт на пилотна програма за 3 милиона евро, която по думите им дълго обмисляна инициатива.

Още по темата

Те настояват контролните органи във всички страни от ЕС ежедневно да правят проверки на горивата и да ги публикуват в онлайн платформа.

"Искаме всеки да може да провери дадена компания какво гориво продават в Холандия, в Белгия, в България“, отсече Новаков.

Според него трябва да се знае какъв е процентът на водата, на фините частици, защото всичко това води до повреди в колите на българите.

Ако шофьорите имат достъп до такива данни, двойното качество на горивата ще отиде в историята, българите няма да се оплакват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
7 преди 5 години
Не ни е виновен ЕС. Преди години имахме Комитет по Стандартизация и Метрология. Който проверяваше съотношение количество , качество. И сега има ама....... някой го контролира според мен и то специално за горивата.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все ЕС трябва да ви оправя бакиите, които идват от Русия. Обаче за неадекватните, виновен е точно ЕС.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като заредя нафта в Австрия и Германия колата ми почва да харчи 1 литър по-малко и да върви много по-добре.В БГ най-лошата нафта е в Лукойл, от тоя бълвоч зареждат и Петрол имам съмнения и за ОМВ.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Друг бензинджиябих, ако имам пари за такъв автомобил брато
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щото пък няма да излъжат за резултатите в тая онлайн платформа...
12
0
 
1
 
! Отговори
Шофьор преди 5 години
До d Разбира се по работата на двигателя.И да най-чисто и тихо работи с "авиационен дизел".И количеството е точно, щото заради посочените от мен неща ги спукват от проверки, по нареждане на КАРТЕЛА. Вие си зареждайте от КАРТЕЛА със 7% по-малко гориво, а ние глупавите ще си караме с ЕКО.А да не забравя има и отстъпки от цената на литър, които са реално направени върху количеството гориво.
11
0
 
4
 
! Отговори
Друг бензинджия преди 5 години
По-добре евродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков да криминализират некачественото гориво в България.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горивата ни не са чак толкова зле в интерес на истината колкото и да мрънкате. Зареждам на Ром петрол, Еко или Марешки. За бензин говоря. Разлика почти не намирам нито в работата на двигателя, нито в разхода. В Сърбия и Хърватия горивата са по-зле и са по-скъпи. А ако не плащате в местна валута, а в евро се пригответе да ви отрежат главата от кръста. В Хърватска щяхме да се бием миналата година с бензинджията. Викам му да ми налее за 20 евро бензин и той ми налива 11 л. Мошеници големи са!
9
0
 
3
 
! Отговори
d преди 5 години
И как го разбра , по рекламите които еко правят за "авиационен дизел" . Няма такива шарани . Единствено шел обявяват онлайн резултати на горивото . Иначе всички зареждат от бургаската рафинерия , другото е въпрос на добавки
8
0
 
2
 
! Отговори
от Мюнхен преди 5 години
Само не разбрах колегата от Мюнхен какво чисти, като се прибере от почивка? Трибуквието ли, ушите ли или нещо друго?А за самолетни билети не е ли чувал, че се прави на хамав да се прибира с кола и да бие 20+ часа път и да дава една камара пари само за винетки, тол такси и за гориво. Само в едната посока пътя с кола ти е около 200 евро. Миналия мецец си ходих до БГ със самолет от Меминген в едната посока 17 евро в обратна 25 евро. В БГ вземам кола под наем или на някой приятел.
7
0
 
4
 
! Отговори
Друг бензинджия преди 5 години
Така е като на пазара има избелено и мешано гориво, че и бъркоч. Ама икономическа полиция спи и няма кой да ги спре.
6
0
 
1
 
! Отговори
Друг бензинджия преди 5 години
На който не му харесва горивото да си кара електромобил на зелен ток.
5
1
 
10
 
! Отговори
Шофьор преди 5 години
Лукойл са ***, ОМВ са продадени на Газпром и са Газпром,Петрол са некаква неясна бира,Марешки са нискокачествен Полисан.И какво остава Еко на гърците, които поне за югозапада вкарват по некоя малка цистерна(млекарка) качествео гориво.Не лъжат и с количеството, като Лукойл.
4
2
 
5
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
До АнонименСтария трошляк като излезе извън България се подмладява, *** Златево,серно съединение от Менделеевата таблица! А защо руснаците не карат Лада?
3
1
 
12
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Лукойл как аджеба ще я разреши тая работа ? Валко Златев да не би да спи ? Това може да се промени само с 40- 50 000 пред парламента. От дивана не става
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ли не разбрахте ,че ни приеха в ЕС ,за да си пласират буклуците при нас !Включително и старите трошляци !
1
5
 
3
 
! Отговори
Безанджията преди 5 години
Тра...ла...ла....!!!Все на тая България някой или нещо и пречи?!.Горивата в България са ужасниНяма никъкъв контрол на качеството на горивата.Голямо чистене пада след като се пребера от почивка от България в Мюнхен.