МВР-шефът след критиките за Пелов: На крачка да го хванем!

"Както каза един колега, има ли сме малшанс да не сме ние+
Обновена: 8 юни 2018 18:45 | 8 юни 2018 16:15,
163
МВР-шефът след критиките за Пелов: На крачка да го хванем!
Снимка: Булфото

Възложил съм проверка, която да покаже дали са допуснати грешки в случая "Пелов", обяви в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

"Всичко това, което чух от професионалното ръководство, и това, което изгледах по телевизията, се разминава доста. Имало е сигнали постоянно. Ние сме го следели и сме били на крачка да го заловим преди това убийство. Както каза един колега, има ли сме малшанс да не сме ние.

Още по темата

Според мен е добре, че убиецът не е направил по-големи бели. След това видяхте какво намерихме на мястото, където е живял този човек. Имаше взривни вещества, ръчни гранати. Аз казах, че рано или късно тези двамата по някакъв начин ще бъдат спрени да правят тези неща. И двамата са много опасни, особено Пелов", коментира Радев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов допълни, че приема критиките, които са безпощадни, но и че подкрепя екипа, който е работил и продължава да работи по случая.

Припомняме ви, че в сряда премиерът Бойко Борисов размаха пръст на МВР и ги призова да си вадят изводите от кървавата престрелка в Ботевград.

"Сами да си направят изводите както МВР, така и директорът на областната дирекция. Казват, че са положили много усилия, много са се старали, четири, пет пъти се е измъквал от засади", заяви той в отговор на въпрос как оценява работата на полицията по конкретния случай.

Владимир Пелов, който избяга от Софийския затвор, бе поразен преди два дни при престрелка малко преди полунощ в Ботевград.

Другият мъж, участвал в стрелбата, е криминално проявеният Марио Панчев. Той е настанен в "Пирогов" в тежко състояние.

Според полицията причина за стрелбата са неуредени финансови отношения помежду им след общи криминални дела преди време. Възможно е и Пелов да е подозирал Панчев за "къртица" в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е късно и недостатъчно да ги чакаме да си правят анализи на грешките и да им искаме поединично оставките! Пейзажът е толкова омазанпо всички посоки, че единственият изход е да се махат всичките наведнъж! А за продължението в търсене на отговорност следва да имаме и нов главен прокурор!
65
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекот не отбира от тая работа ептен. *** не е виновен-назначил го е Тиквоний Еднокнижник....
64
1
 
31
 
! Отговори
Валери преди 5 години
За такава нещо се подава оставка веднага без обяснения.
63
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да плюете МВР не можете да промените фактите, а те са:1. Министърът е безмозъчен и именно затова в назначен от ББ на този пост, такива са и останалите за да не засенчват божеството!2. Полицията ни не става за нищо, защото всички политици се надпреварват да я съсипват за да не ги улови тях и далаверите им. 3. Народът ни не струва, защото търпи както оня по т.1, така и онези по т.2!
62
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ръководство е неспособно!
61
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърност, некадърност и отново некадърност.Това е единствената дума, с която могат да се характеризират тези в МВР. Всичките.
60
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много удавници са били на крачка от спасението, ама са се удавили.
59
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На крачка бях да спечеля шестица от тотото, само три числа ми липсваха.
58
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук министрите не си правят харакири като в Япония,а хуюкири т.е. преместват го от единият крачол в другия.
57
1
 
22
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До Анонимен 65: Не, човече! Не ги слага нарочно, ами няма кой да сложи! Той реве, че матриала бил лош, нали... Обаче добре съзнавайки ние, че рибата се вмирисва откъм главата, дори не можем да си представим в парламента какви некадърни кадри има... Наистина е невъобразимо. В нормална държава, тоя министър отдавна нямаше да е министър, и персонала на РПУ-тата в Ботевград да е намален на половина!
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фуражките за нищо не стават! Няма значение дали са шофьори на самолет или на щабната Волга. Зеленият чорап си остава такъв цял живот .
55
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ако се беше случило в Япония, сега този министър не само щеше да си е подал оставката, но и щеше да си е направил харакири.
54
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След това видяхте какво намерихме на мястото, където е живял този човек. Имаше взривни вещества, ръчни гранати"Нищо чудно тези неща да са подвърлени от полицаите за да изкарат сега че са застреляли супер опасен терорист.
53
0
 
17
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Пелов е по-опасният, и за това Колев, дето не е толкова опасен вече сте го хванали? Нали си признахте, че при една евентуална акция за залавянето му на Пелов, е щяло да има жертви от ваша страна? Ама, разбира се...
52
1
 
31
 
! Отговори
Издирател преди 5 години
И аз докато се наведа и той охлюва се скри в храстите...МВР е точно като ферма за охлюви - пълно е с бавни! Щеше да е смешно ако не беше тъжно. Тоя министър е за незабавна оставка, ама докато не падне правителството няма да се махне. Затова сме си виновни ние - колко протеста организирахме. Колко пъти имаше гражданско неподчинение? Ами като няма, няма да има и оставки, явно си ни харесва...
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е като карикатура от телевизионно шоу - отчайващо ***. Направо е трудно да се повярва.
50
0
 
32
 
! Отговори
До полицайките преди 5 години
Утре на гей парада дано се представите по-успешно. Поне за един парад да ви бива. И да не си забравите високите токчета.
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз при толкова некомпетентни и неможещи полицаи се чудя как изобщо успяват да ги хванат престъпниците.
48
1
 
17
 
! Отговори
кой преди 5 години
Много грешки много извинения а никакви резултати и наказани ......
47
0
 
25
 
! Отговори
:( преди 5 години
Пича си вкара патлак в затвора. После избяга през парадния вход и го гонеше само баба Цеца - чистачката. После най-нагло се завърнал в родния град и си заживял щастливо. Може вечер да си е ходел по кръчми и да си е пиел ракийцата на центъра по кръчметата. И излиза този наглец министърчето и ми се дуе, че още малко и щели да го хванат. ОСТАВКА веднага и то без право да работи за държавата 100000 години.