МВР-шефът след критиките за Пелов: На крачка да го хванем!

"Както каза един колега, има ли сме малшанс да не сме ние+
Обновена: 8 юни 2018 18:45 | 8 юни 2018 16:15,
163
МВР-шефът след критиките за Пелов: На крачка да го хванем!
Снимка: Булфото

Възложил съм проверка, която да покаже дали са допуснати грешки в случая "Пелов", обяви в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

"Всичко това, което чух от професионалното ръководство, и това, което изгледах по телевизията, се разминава доста. Имало е сигнали постоянно. Ние сме го следели и сме били на крачка да го заловим преди това убийство. Както каза един колега, има ли сме малшанс да не сме ние.

Още по темата

Според мен е добре, че убиецът не е направил по-големи бели. След това видяхте какво намерихме на мястото, където е живял този човек. Имаше взривни вещества, ръчни гранати. Аз казах, че рано или късно тези двамата по някакъв начин ще бъдат спрени да правят тези неща. И двамата са много опасни, особено Пелов", коментира Радев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов допълни, че приема критиките, които са безпощадни, но и че подкрепя екипа, който е работил и продължава да работи по случая.

Припомняме ви, че в сряда премиерът Бойко Борисов размаха пръст на МВР и ги призова да си вадят изводите от кървавата престрелка в Ботевград.

"Сами да си направят изводите както МВР, така и директорът на областната дирекция. Казват, че са положили много усилия, много са се старали, четири, пет пъти се е измъквал от засади", заяви той в отговор на въпрос как оценява работата на полицията по конкретния случай.

Владимир Пелов, който избяга от Софийския затвор, бе поразен преди два дни при престрелка малко преди полунощ в Ботевград.

Другият мъж, участвал в стрелбата, е криминално проявеният Марио Панчев. Той е настанен в "Пирогов" в тежко състояние.

Според полицията причина за стрелбата са неуредени финансови отношения помежду им след общи криминални дела преди време. Възможно е и Пелов да е подозирал Панчев за "къртица" в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко лeeеко им се скара колкото за пред хората ... и сега тези лeeеко се оправдават колкото за пред хората ... а през това време мафията си има държава.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
toq e ebati sme6nika :D sram za MVRto
4
1
 
42
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Чувал съм ,че тоз човек бил добър експерт по боеприпасите, не се шегувам-един от най-добрите у нас, но за министър на вътрешните работи не става. Има невероятната способност да са самозакопава с глупостите които ръси
3
0
 
27
 
! Отговори
блааааа блаааа преди 5 години
4-5 пъти...Последно 4 или 5 или не се знае по принцип ?!
2
0
 
29
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Верно???
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то и чистачката беше на крачка да ги хване, а онзи тюмбел на портала даже беше пред тях, но........