Народното събрание - работеща институция или театър

До кога ще търпим парламента такъв какъвто е, пита доц. Мария Пиргова
36
Народното събрание - работеща институция или театър
Снимка: Bulgaria ON AIR

Премиерът Борисов присъства на парламентарен контрол за пръв път от близо година, а появата му естествено беше посрещната с критика от опозицията. Темата за горещите страсти, разиграли се в пленарната зала, коментираха доц. Мария Пиргова и политологът Георги Киряков в "Денят ON AIR".

Още по темата
"До кога ще търпим парламента такъв какъвто е? Този театър днес е договорен с опозицията. Държавата е пред разпад, по-зле сме отпреди 10 години. Икономиката потъва по реални показатели, а не по статистически. Нашето председателство е с приоритети, които не са наши", заяви доц. Мария Пиргова.

По повод разигралия се словесен сблъсък между премиера и опозицията, Георги Киряков коментира, че вместо да се отчитат пред хората, управляващите го правят като че ли за себе си и често дебатите протичат по предварително разписан сценарий. "Проблемът е, че не разбират, че с тези престрелки вредят на демокрацията - хората си представят демокрацията като цирк", каза той.

Доц. Пиргова добави, че счита управляващите за неспособни да се справят. Тя подчерта, че Корнелия Нинова и Антон Кутев са се отнесли несериозно към работата си и "са позволили на министър-председателя да си тръгне необезпокояван".

"Нападат го, че не знаел руски - това е несериозно. Борисов изигра гнева и си тръгна с парламентарната си група. Всички зрители са виждали опозиционни дебати. Има корпоративни договорки - ще се скараме, ще си отидем, няма да говорим за проблемите", каза още тя в студиото на Bulgaria ON AIR.

Пиргова нарече договорката за рестарт на атомната електроцентрала АЕЦ "Белене" "престъпление, когато няма държава". "В това състояние на страната - обезлюдяване, ниска покупателна способност и липса на адекватно здравеопазване, не можем да приоритизираме проекти като АЕЦ "Белене". Държавата няма потенциал да направи "Белене", а ако купим военна техника кой ще я управлява и с какво заплащане?", продължи тя.

Какво още казаха двамата експерти вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Константинов
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаели на кой е парцела, една жена показва едни документи и там ясно се вижда корупцията и всеки се прави на ощипан,продавач като кмет на София Бойко Борисов купувач Христо Ковачки продадено от Бойко Борисов на Ковачки 7 декара за жълти стотинки държавна земя а сега този *** даже и ни управлява е найстина няма такава държава, НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО В СОФИЯ КВ. БОРОВОhttps://btvnovinite.bg/bulgaria/zhiteli-na-kv-borovo-na-protest-sreshtu-zastrojavaneto-na-gradinka.html
33
1
 
7
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ? ХА-ХА преди 5 години
Не мога д0а си представя Тереза Мей или Ангела Меркел да не се отчитат пред парламента 11 месеца.Някой ще каже, че Боридов е много под нивото и на Мей, и на мверкел, и това е така.Но е жалко за България и з-а народа, че ВОЖДИЗМЪТ се е завърнал.Бетер от Северна Корея сме.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то поне да беше театър... а то цял цирк! Жалко, че не е смешно, ама хич, че всички плащаме скъпо и прескъпо представлението.
31
0
 
5
 
! Отговори
шибек преди 5 години
Ако последиците не бяха толкова жестоки за обикновения българин, мисля , че е сатиричен театъра в който режисьора е тотално подчинен на брюкселския си продуцент.Режисьорът е забравил откъде е тръгнал и каква е основната му мисия.Той лети на крилете на самозабравата и му предстои катастрофално падане .За 10 г. постановката е една и съща , само билетите поскъпнаха.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-бутафорна държава от Ганьовстан.Всичко е МЕНТЕ.Демокрация-менте.Колбаси-ментеМляко-ментеПремиер-ментеСпортисти-ментеМагистрали-ментеВсичко е МЕНТЕ.А народа от *** по-***.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Народното събрание - работеща институция или театър." Както казват коментиращите преди мен, нито едното, нито другото. Направо си е КВАРТАЛНА КРЪЧМА.С образованието и "българския" на присъстващите, с каруцарския им манталитет, с измислени титли, с потеклото им, ако щете, накрая.
28
1
 
19
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
"Народното събрание - работеща институция или театър". Нито едно от двете. Вече 28 г. Народното събрание си е просто една ***, където св.инете се блъскат за копанята.
27
0
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
По-скоро цирк, в който правят стари нескопосани номера..
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Доцент ПирговаДа ви го начукам на всички...е може ли доцентка, да го "начуква" ? пържоли ли начукваш или си кончита?
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народното събрание - работеща институция или театър..театър ... на абсурда, в който абсолютно никой отдавна не вярва! всички са разсейки на дс, абсолютно до един! ""ченге - роднина, ченге - роднина, ченге - роднина ...""
24
2
 
11
 
! Отговори
Опа ла тралала преди 5 години
В БГ няма избирателна система, това нашето е порнография. Демокрация също няма, демокрация значи права и задължения за всички по равно и волята на мнозинството е право за обществото. Много моля да не се бърка демокрацията с неолибералните простотии за правата на малцинствата. Малцинствата имат едно право, да се съобразяват с мнозинството и да живеят по правилата на обществото. В БГ демокрацията умира през 1944 г. и до днес ни управлява БКП трансформирана чрез просто делене ...
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки народ си заслужава управниците и съдбата!
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***- ТАКА Е КАКТО СИ ГО НАПИСАЛ, АМА НАЛИ ТАЯ СБИРЩИНА Я ИЗБИРАМЕ ВСИЧКИ, НАЛИ ВСЕКИ ОТИВА ДО УРНАТА И ЧАКА С ЧАСОВЕ ДА ПОСОЧИ ЧОВЕКА НА КОЙТО СЕ ДОВЕРЯВАТ- И АЗ СЕ ДРАЗНЯ ОТ НЕРВНО ТРЪСКАНЕ НА ГЛАВИ И СЪСКАНЕ, ОТ ЯВНО ГОВОРЕНЕ НА ЛЪЖИ КАЗАНИ ЗА ИСТИНИ, ОТ ЗАДАВАНЕ НА НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ, ПРАВ СИ ГАДНО Е. ОБАЧЕ ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ- ВСИЧКИ ИМАМЕ ВИНА- НАПРИМЕР" ДАПАСЕ СЕ СЪБРАХМЕ ДА СИ ГОВОРИМ КАКВО ДА КАЖЕМ" И ОЩЕ МНОГО ЧЕРВЕНИ БИСЕРИ, ЧЕСТО ПРОТИВОРЕЧАЩИ СИ ЕДИН НА ДРУГ.
21
15
 
2
 
! Отговори
Доцент Пиргова преди 5 години
Да ви го начукам на всички. Я си гледайте работата и марш на гейпарада.
20
0
 
39
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Институция която не работи много от отдавна , но там има 240бр. тунеядци които ако ги изгонят от там ще умрат от глад. Мола не принизявайте театъра до това ниско ниво. В българския театър играят даровити и много умни хора. Които могат да говорят, смислено и на чист български език. Това в така нареченото народно събрание го няма. Там има хора говорещи на диалект и могат да четат и то не правилно нещо написано от друг. Въобще сбирщина от тунеядци.
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
При полит-икономическото положение на България и тоталната сервилност на управленската класа към външното управление на България, не може да се очаква повече...Плутокрацията е задължена да имитира емисия на власт за да запазят фасадата че държавата има самостоятелен полит. импулс и дебат, за да запази властта си !
18
0
 
36
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Снощи ( 08.06.18) гледах по БНТ председателите на двете напарламентарни групи. Жалка картина... Така е със самозваните политици, учили недоучили и най-вече плюене без срам и мярка...
17
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заслужаваме си съдбата! Нема да мрънкате, че ви е зле, след като нищо не правите, за да се промени нещо. Не видях стачки против премиера, защото не е стъпвал в парламента от година - така че не пишете глупости по темата
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве факт, че кравата Пенка стана по-извесна от бай хай говори достатъчно!