Радев във Варшава: България подкрепя усилията на НАТО

"Отношенията на Алианса с Русия да бъдат водени от реализъм"
Обновена: 8 юни 2018 18:20 | 8 юни 2018 18:12, Красимир Ангелов
40
Радев във Варшава: България подкрепя усилията на НАТО
Снимка: Президентство

България подкрепя усилията на НАТО за изграждане на съвременни отбранителни способности и модернизацията на Българската армия е част от този процес, заяви президентът Румен Радев във Варшава на срещата на високо равнище във формат Б9. На международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша разменят мнения и координират своите позиции по въпроси от дневния ред на НАТО, преди предстоящата през юли среща на върха на алианса в Брюксел, съобщи президентският прессекретариат.

"Предизвикателствата, пред които сме изправени в сферата на сигурността, надхвърлят ограничените възможности на отделните държави за тяхното преодоляване и изискват общ отговор", подчерта в изказването си на форума президентът.

По думите на президента, политиката на "отворени врати" на НАТО трябва да се запази и България ще продължи да подкрепя страните, които се стремят към пълноправно членство, да изпълнят необходимите условия. Румен Радев открои укрепването на стабилността, продължаването на реформите, изграждането на добросъседски отношения и насърчаването на евроатлантическата перспектива за Западните Балкани като ключов приоритет за България.

"Без гарантирането на сигурност е невъзможно да постигнем устойчива стабилност на Балканите", подчерта президентът.

Отношенията на Алианса с Русия трябва да бъдат водени от реализъм и прагматизъм, в съответствие с подхода на НАТО за едновременно развитие на отбранителни способности и провеждането на диалог, посочи още в изказването си държавният глава. На дискусията президентът подчерта, че трябва да се оценяват променените условия, да се търсят възможности за намаляване на напрежението и нормализиране на отношенията, като се избягва агресивният тон. По думите му това ще помогне за запазването на отворени канали за комуникация и за реализиране на важни национални икономически интереси, така както правят водещите държави в НАТО и ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Радев, най-накрая се осъзна че нашия противник е московията.
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Радев, най- накрая се осъзна,че нашия противник е московията, време е напълно да се откъсне от червените предатели на България комунистите и да заяви категорично,че ще защитава интереса на всички българи, а именно Евроатлантическата ни ориентация и цивилизационен избор.
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най- накрая и Радев се осъзна, че противника ни е противния мужик кагебист в московията, дерзай момче, време е да спреш да се водиш по червените предатели на България комунистите.
26
2
 
2
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 5 години
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БОРИСОВ ГО НАТИРИХА ОТ МОСКВА С ПРАЗНА КОШНИЦА, НИЩО, ЧЕ ПРОЛЯ ДВА РЕДА СЪЛЗИ И ТРИ РЕДА СОПОЛИ.СЛЕД ТАЗИ НЕГОВА ГОЛЯМА САМОКРИТИКА СЕГА РУСИЯ ЩЕ ДИКТУВА УСЛОВИЯТА.
24
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
За прагматични отношения са нужни двама. Русия не гледа с прагматизъм към никого. Те ползват търговията и икономиката за насаждане на политическо влияние. Това предизвиква ответна реакция. Русофилите на практика са агентурен апарат на чужда държава. Същото важи и за САЩ поклонниците. България трябва да е над всичко. Ако Левски и Раковски бяха живи днес нямаше да се мине без рязане на глави и бесене на предатели и от двете страни.
23
1
 
2
 
! Отговори
Следящ всичко преди 5 години
Ако НАИСТИНА Радев е трасирал НИЩО при ходенето си при Мордорските началници, това е една ДОБРА новина!А ако Борисов се ВЪЗМУЩАВА от това - меко казано, е СТРАННО!Но пък всичко си ИДВА ПО МЕСТАТА...Борбата за руското имперско БЛАГОВОЛЕНИЕ преминава в нова фаза.
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мдаааАрмията на Русия, останало е ***......
21
2
 
3
 
! Отговори
хахахахахаааа... преди 5 години
До Анонимен "Радев е предложил нов Варшавски договор с Русия."кой е той......
20
2
 
7
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
"България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша..."Все армии Варшавского Договора!
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е предложил нов Варшавски договор с Русия.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Портреат на сталин, ама виждам и безброй зинали руски тръби...бълващи най скъпата газ в Европа...за нас!
17
2
 
8
 
! Отговори
Психоаналитик преди 5 години
Нещо хич не му вярвам на Радев...А на Оня, SICаджията - още по-малко!
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Мисля, че Русия ще живее и без България много добре
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Това изявление - предизвиква смях...целия ни президент предизвиква смях
14
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2България е с Русия,тая България дето е с Русия отдавна умря ве ушaнко :) Я се огледай около себе си - освен портрета на Сталин на стената нещо друго руско виждаш ли? *** много ви хапят мухите бе :)
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"България подкрепя усилията на НАТО за изграждане на съвременни отбранителни способности и модернизацията на Българската армия е част от този процес, заяви президентът Румен Радев във Варшава на срещата на високо равнище във формат Б9."Това изявление - предизвиква смях...
12
1
 
5
 
! Отговори
за съжаление преди 5 години
До Анонимен 8Днес България е политическа ***...........
11
6
 
13
 
! Отговори
джо преди 5 години
Каква безсмислена статия. Апогей на безмозъчните напъни за някакви хипотетични закрили.Всичко се свежда до продажба на оръжие и формиране на Бюджет от който да папкат. САЩ намалиха вноската и сега палетата са се събрали да джафкат.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А умните и красивите ореваха света, че бил руски агент, хаха. Не ги гледайте какво говорят, гледайте ги какво правят.