След убийството на Пелов: Порицание за надзирателите!

Зам.-директорът на Централния софийски затвор ще бъде отстранен
Обновена: 8 юни 2018 21:29 | 8 юни 2018 21:20, Красимир Ангелов
13
След убийството на Пелов: Порицание за надзирателите!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Избягалият затворник Владимир Пелов бе убит тази седмица край Ботевград, а покрай кървавия инцидент отново на преден план излезе въпросът какви са предприетите мерки и наказанията за служителите на затвора, откъдето той и Радослав Колев избягаха.

Още по темата
"Приключваме с проверките на служителите, а именно изясняване за какво са виновни и какви да бъдат наказанията им. Изпълнителските кадри не са изпълнили качествено и в съответния обем своите задължения. Ръководителите не са приложили достатъчно контрол. Наложено им е наказание - порицаване", обясни зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

В студиото на "Денят ON AIR" гостът съобщи, че зам.-директорът на Централния софийски затвор Анатоли Борисов ще бъде отстранен от длъжност. "Срещу него беше заведено допълнително дисциплинарно производство. Той е извършвал "устни" нареждания, които са изключително неприемливи", добави проф. Проданов.

"През април проведохме среща с началниците на 12-те затвора в страната. Те изразиха резерви към нормите в закона. Има нарушен баланс. Това беше основният им патос. Те поставиха въпроса за специфичното облекло на лишените от свобода. Има въпроси, за които не бива да се пестят средства", отбеляза зам.-министърът.

Според него затворническата система има сериозни пропуски в подготовката на служителите. "Подготвя се обучителен център по модел на Норвегия. Работата в затворите не може да се разглежда като обикновена работа. Трябва да има някаква по-различна мотивация. Вероятно някога я е имало, когато системата е била военизирана", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Друг проблем на затворите у нас, който сравнително рядко се коментира, е състоянието на медицинския персонал.

"Има много сериозен проблем с медицинското обслужване на затворниците. Медицинските кадри са недоволни от факта, че увеличението на заплатите на надзирателите не ги засегна, за което се извинявам", подчерта зам.-министърът.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
От Оня свят преди 5 години
Дойд е информация от Убития .Убити и починали българи /вкл отровени от групи з а мръсни и мокри поръчки съставени от служители на МВР /се назначават във спец отряди за борба с МВР терористи..застрашено е оцеляването на БЪлгарите в БЪлгария.
11
0
 
5
 
! Отговори
Хрис преди 5 години
Ей *** - от правосъдието - абе как нямате малко срам бе! Цачева ти затова ли си изпратила сина си чак в Америка! Порицанието е за нас че сме ви избрали да получавате тлъсти заплати за това че сте некадърни и безотговорни.... а за полицията нямам думи. Това там са некадърни и безотговорни хора които НЕ ПРЕДИЗВИКВАТ УВАЖЕНИЕ И РЕСПЕКТ КЪМ СЕБЕ СИ!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Награждавайте министерите? Че са избягали сами двама а не целия затвор.
9
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
"И порциона,Цачке да оправиш,да не е като на студентите,защото знаеш много добре,че ние с тебе няма за кога да ставаме студенти"-казал Пожарникаря на Министърката.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинен си, брат. Целувай ръка на вожда и ай със здраве.Оставки ала-бала ?
7
1
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Двама опасни убийци бягат от най-охранявания затвор в Бг и какво следва ? ПОРИЦАНИЕ !!! Ама по-нежно ги порицавайте,че са активисти на ГЕРБ !!!
6
0
 
17
 
! Отговори
Лелеее преди 5 години
Порицание ... лелеее майко. Това блато става все по дълбоко. Какво трябва да се случи за да има наказани, отстранени, глобени, закопчани, уволнени, лелеее майко
5
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 5 години
За чистачката подарък нова метла със метална дръжка...
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За бягството -наказание на надзирателите, за некадърно издирване и допуснато убийство - оставка на министъра!
3
2
 
12
 
! Отговори
Порицани преди 5 години
и назначени пак на друга айляшка работа.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги бяхте наградили, че само двама са избягали.
1
0
 
7
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Да бъдат отстранена от работа и учителката му от началното училище !