Нинова: Борисов се провали като строител, обединител...

БСП с "Визия за България", ще я представя през юли
10 юни 2018 13:30, Анисия Иванова
152
Нинова: Борисов се провали като строител, обединител...
Архив: Булфото

Борисов се провали във всичките си мисии - на отмъстител, строител и обединител. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на Националния съвет на партията, съобщиха от пресцентъра на партията.

"През първия си мандат Борисов бе отмъстителят, който обещаваше да вкара в затвора всички престъпници и виновници за кражбите на прехода. Нищо такова не се случи. През втория си мандат бе строителят на магистрали и пътища. От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. В проучването страната ни е поставена на 93 място по качество на пътищата. И тази мисия на Борисов не е изпълнена", каза Нинова.

Тя припомни, че днес премиерът е в ролята на обединител.

"Обединява Западните Балкани, обединява Европа с Русия, а не може да си обедини министрите в собствения си кабинет - Валери Симеонов обвинява Ангелкова в корупция и сезира главния прокурор, а българският народ е по-разединен отвсякога", коментира Нинова. По думите й БСП е готова с алтернатива - "Визия за България", която да представи на 21 юли на национално съвещание.

Тя уточни, че по проекта работят съветите към националния съвет на партията, както и експерти, които не са част от тези органи. Също така във визията ще бъдат включени и предложения на учените от БАН, които вече са представили на левицата свои предложения за политики и решения.

Нинова коментира и друга актуална тема - измамите в българските митници.

"Времето показва истината. На вота на недоверие към управляващите проблемите със системата БАЦИС бяха един от акцентите ни. Тогава ни критикуваха, че не сме били достатъчно аргументирани. Сега, няколко месеца по-късно, доклад на ОЛАФ установява точно това - подправени данни и фиктивно преминаване на товари", обясни Нинова.

Тя се позова на европейската служба за борба с измамите, че "в системата са били подавани данни за товари, които фиктивно преминават транзитно от Полша, Унгария, Германия, Франция, Литва и Словакия, за да достигнат Сърбия и Турция. Сръбската и турската страна са съобщили, че такива товари не са пристигнали на място. Разследването е обхванало 110 случая". Нинова припомни, че тогава именно от БСП са сезирали институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
7
 
! Отговори
БУНТАР преди 5 години
До Българин ЗАЕДНО С БОРИСОВ
97
6
 
23
 
! Отговори
москвич-бракма хо хо преди 5 години
Кът краде милиони от техноипекс ни рива
96
4
 
3
 
! Отговори
То6 преди 5 години
Е, други ще викат за другите така и какво ???
95
22
 
12
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Извинявам се, явно са ме излъгали. Е, гласувайте си за герб и лапайте мухите, а те да пълнят джебчета.
94
5
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До Jo6. Хе-хе, поредната фейк нюз. Айде стига, няма кой да се върже вече на такива Барековски номера.
93
12
 
16
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До То6. Амиииии, не позна. Тези закани ги слушаме отдавна, а ГЕРБ и Борисов все печелят парламентарните избори - 4 пъти поред. Ще има и пети. А твоето мнение няма никакво, ама никакво значение, защото ти си никой.
92
28
 
11
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Не знам дали Нинова е крадла или не, но Плюлналиев има вила за милиони в Гърция ??? А другите които ни управляват толкова години, дали имат - не знам ?
91
12
 
5
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Дано по-скоро да се усети ШЕФЕ, а че ще си замине с камъни и дърве е сигурно. Да се готвят и аверчитата му.
90
21
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Борисов отдавна трябваше да се усети че не става и за *** за зеле , но пуста мафиотска длъжност не се дава лесно !Колкото и да е заспал народа , накрая ще се усети , че Бойкото го приспива с лафове и чалъми и ще го погне , как само ще го погне ...с камъне , дърве и ДРУГИ прокурори!
89
7
 
1
 
! Отговори
Krui shari преди 5 години
Kav stroitel ma, ai siftir s toia bulgarski christianski armeiski offshoren teater po darjavnite televizii i radia...toi ima kitap za pojarnikar...gasi li, gasi pojarite na bekapetu...siv, ooneto, unesco, ban, besekato, unesese...
88
14
 
33
 
! Отговори
въпрос към Курнелия преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
87
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов се бил провалил като строител, а БСП сигурно са най-добрите строители. Ако последните 10 години ни управляваха БСП сигурно вече щяха да са ни изритали от ЕС, еврофондовете отдавна щяха да са тотално спрени, нямаше да имаме нито една магистрала, в момента на Тракия и правят ремонти точно на местата които са строени от крадците бесепари
86
12
 
35
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ако България беше нормална държава другарката *** отдавна да е във Сливенския затвор
85
31
 
13
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 5 години
Нинова за пореден път казва истина. Тя е една мъдра жена с визия за бъдещето но и състрадателност към бедните. Също Станишев трябва да се върне да управлява за да построи инфраструктура като на Брюксел. Ако Станишев беше управлявал вместо Борисов, досега България щеше да бъде равна с Австрия като стандарт на живот.
84
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не стига че крадлива ами и нагла комунистическа ***
83
10
 
30
 
! Отговори
България е във НАТО преди 5 години
Пет пъти бкп фалира България и още иска ще им позволим ли българи ????????????
82
9
 
28
 
! Отговори
се се се ре - умре преди 5 години
Тая крадла е във критическа и е като луда крава
81
14
 
26
 
! Отговори
Хрис преди 5 години
Ооо Нинова доста прекали! На малкия пръст не можеш да му стъпиш на Б.Б. я си помисли ти в какво не си се провалила.....мисля че няма такова нещо...
80
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти се провали със лажите си червен ***
79
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадлооооооооооооооооооооооооооооо