Нинова: Борисов се провали като строител, обединител...

БСП с "Визия за България", ще я представя през юли
10 юни 2018 13:30, Анисия Иванова
152
Нинова: Борисов се провали като строител, обединител...
Архив: Булфото

Борисов се провали във всичките си мисии - на отмъстител, строител и обединител. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на Националния съвет на партията, съобщиха от пресцентъра на партията.

"През първия си мандат Борисов бе отмъстителят, който обещаваше да вкара в затвора всички престъпници и виновници за кражбите на прехода. Нищо такова не се случи. През втория си мандат бе строителят на магистрали и пътища. От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. В проучването страната ни е поставена на 93 място по качество на пътищата. И тази мисия на Борисов не е изпълнена", каза Нинова.

Тя припомни, че днес премиерът е в ролята на обединител.

"Обединява Западните Балкани, обединява Европа с Русия, а не може да си обедини министрите в собствения си кабинет - Валери Симеонов обвинява Ангелкова в корупция и сезира главния прокурор, а българският народ е по-разединен отвсякога", коментира Нинова. По думите й БСП е готова с алтернатива - "Визия за България", която да представи на 21 юли на национално съвещание.

Тя уточни, че по проекта работят съветите към националния съвет на партията, както и експерти, които не са част от тези органи. Също така във визията ще бъдат включени и предложения на учените от БАН, които вече са представили на левицата свои предложения за политики и решения.

Нинова коментира и друга актуална тема - измамите в българските митници.

"Времето показва истината. На вота на недоверие към управляващите проблемите със системата БАЦИС бяха един от акцентите ни. Тогава ни критикуваха, че не сме били достатъчно аргументирани. Сега, няколко месеца по-късно, доклад на ОЛАФ установява точно това - подправени данни и фиктивно преминаване на товари", обясни Нинова.

Тя се позова на европейската служба за борба с измамите, че "в системата са били подавани данни за товари, които фиктивно преминават транзитно от Полша, Унгария, Германия, Франция, Литва и Словакия, за да достигнат Сърбия и Турция. Сръбската и турската страна са съобщили, че такива товари не са пристигнали на място. Разследването е обхванало 110 случая". Нинова припомни, че тогава именно от БСП са сезирали институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
8
 
! Отговори
Вълка преди 5 години
Много сте смешни всички които коментирате спорейки и защитавайки или обввинявайки едните или другите,а то е ясно че цялата политика е пробита от корупция защото всяка една политика първоначално е родена отгледана и хранена от корупцията.Всяка подобна новина има за цел да ви разделя и афектира.И простия човек който не е образован е най лесната мишена,вие сте едни мишки които сте манипулирани по-супер лесен и елементарен начин.Никой от вас не вижда истината и не може да е осазнае.
57
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББОРИСОВ ОТМИНА ТЕЖКИТЕ КЛИМАКТЕРИЧНИ ГОДИНИ, АМА НИНОВИЦА КЪТ Я ГЛЕДАМ КАК ДРУСА ГЛЪВЪТА, ПОКАНИТЕ И ДА СЕ РАЗБЕРАТ КЪТ МЪЖОВЕ Е ЯВНО, ЧЕ СЕ НАМИРА В ТЕЖКИЯ ПЕРИОД, КОГАТО ЖЕНСКИТЕ ХОРМОНИ ОТПАДАТ И НИВОТО НА ТЕСТОТЕРОНА СЕ УВЕЛИЧАВА, ТА ЗАТОВА СА СКАНДАЛИТЕ, ЩОТО ВИЖДАМ ЕДНИ КЛИМАКТЕРИЧНИ ТЕТКИ ДЕТУ ЦЕЛИЯ СВЯТ ИМ Е КРИВ- НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО ДА КАЗАХА, ОСВЕН НЕИСТИНИ И САМО НЕИСТИНИ. ФЕЙК ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ СЕ МАСКИРАХА КАТО СОЦИАЛИСТИ И СЕ БОРЯТ ЗА ИСТОРИЧЕСКО ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА- ЛИЦЕМЕРИ
56
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Не от климатичните, а от климактеричните промени, на Бойка Борисова.
55
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИзнервенИ какво толкова е направил Суджука?!Изтегли 16 милиарда заем, който никой не знае къде потъна, и даде на кмета на Симитли да го ***....Още ли кара луксозните джипки на горските тоя ***? Няма ли кой да му напука два юмрука, излага се, нищо, че е премиер, галфона си е ***.
54
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите имат Визия за България - това е най-новият виц! Явно много са огладнели и пак искат да ни оправят!
53
18
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Браво другарке!Бой по тиквата!
52
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова пак се побърка,от климатичните промени ще да е.
51
5
 
22
 
! Отговори
Борисов и ГЕРБ - аут преди 5 години
Но и БСП аут. И едните и другите не стават. Дали и двете формации са комунисти, или фашисти, или боржуа. Все едно и двете не стават и са ант-народни. Същото е и за ДПС, по етнически причини. Трябва нов политически модел.
50
2
 
1
 
! Отговори
Kapri преди 5 години
Kato napravim v bg politikata majoritarni izbori za bg parlament i decentralizacia na bg darjavna adminisracia, tasi bulka ste ide da si razhubaviava sokachkite i trotoarite v rodnoto selo s mnogo goliama veroiatnost...
49
10
 
27
 
! Отговори
соц преди 5 години
Големия провал на бсп е нинова другото е БГ.
48
2
 
3
 
! Отговори
Konski ventil преди 5 години
Armeiski teater bez pojarogasitel?!
47
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той вече за съжаление завалият, тя му търси кусури! Лоша леля!
46
16
 
33
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
А бе....., като направиш поне 1/10, от това, което той е направил, тогава му дръж сметка.
45
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Drugara boiko se e u4il ot selskia pravi6ki todor b da go p. None se e dou4il sa tova mu prostete bg narode tap
44
9
 
30
 
! Отговори
иванов преди 5 години
другарката пак се изказа тя самата *** отвсякъде ама на борисов кусури търси заради нея умните мъже в парламента не ратифицираха конвенцията срещу домашното насилие щота такива устати като тая требе да се бият през устата по три пъти на ден а че и нощем
43
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Права е! Валери даде на прокурор министерката барабар с цялото и министерство!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиночет, ама там! Тук Пиночет - лaйнoмeт!
41
14
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Защо се дърляте? Докато траеше Европредседателството на България, Нинова я нямаше хич! Траеше си! Сега това председателство свършва и другарката се появи! Не ви ли е ясно, че всички партии и лидери са си ортаци и са насочени срещу народа си! Нинова и Борисов са си дружки, не се самозалъгвайте! Пък и Бойко им осигури президент, като номинира Цецка Цачева! Фактите се си факти и няма защо да се пенявите!
40
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Ми имате гербаджиите премиер, министър и мнозинство в парламента, какво повече ви трябва за съдебна реформа?!Нали уж имахте воля бе, ***?!
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва ни генерал Пиночет!Той е строителят на съвременно Чили.И Нинова и Борисов са от една и съща партия-БКП!