Нинова: Борисов се провали като строител, обединител...

БСП с "Визия за България", ще я представя през юли
10 юни 2018 13:30, Анисия Иванова
152
Нинова: Борисов се провали като строител, обединител...
Архив: Булфото

Борисов се провали във всичките си мисии - на отмъстител, строител и обединител. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на Националния съвет на партията, съобщиха от пресцентъра на партията.

"През първия си мандат Борисов бе отмъстителят, който обещаваше да вкара в затвора всички престъпници и виновници за кражбите на прехода. Нищо такова не се случи. През втория си мандат бе строителят на магистрали и пътища. От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. В проучването страната ни е поставена на 93 място по качество на пътищата. И тази мисия на Борисов не е изпълнена", каза Нинова.

Тя припомни, че днес премиерът е в ролята на обединител.

"Обединява Западните Балкани, обединява Европа с Русия, а не може да си обедини министрите в собствения си кабинет - Валери Симеонов обвинява Ангелкова в корупция и сезира главния прокурор, а българският народ е по-разединен отвсякога", коментира Нинова. По думите й БСП е готова с алтернатива - "Визия за България", която да представи на 21 юли на национално съвещание.

Тя уточни, че по проекта работят съветите към националния съвет на партията, както и експерти, които не са част от тези органи. Също така във визията ще бъдат включени и предложения на учените от БАН, които вече са представили на левицата свои предложения за политики и решения.

Нинова коментира и друга актуална тема - измамите в българските митници.

"Времето показва истината. На вота на недоверие към управляващите проблемите със системата БАЦИС бяха един от акцентите ни. Тогава ни критикуваха, че не сме били достатъчно аргументирани. Сега, няколко месеца по-късно, доклад на ОЛАФ установява точно това - подправени данни и фиктивно преминаване на товари", обясни Нинова.

Тя се позова на европейската служба за борба с измамите, че "в системата са били подавани данни за товари, които фиктивно преминават транзитно от Полша, Унгария, Германия, Франция, Литва и Словакия, за да достигнат Сърбия и Турция. Сръбската и турската страна са съобщили, че такива товари не са пристигнали на място. Разследването е обхванало 110 случая". Нинова припомни, че тогава именно от БСП са сезирали институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
1
 
! Отговори
пп преди 5 години
Провалил се. Сикаджията оср@ всичко, до което се докосна и България заприлича на *** в покрайнините на Балканите.
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Boiko i solbtaschaka mu gimnastika s drugarkite debelani i bkp 4lenove sega prebojadisani gerberi kato jivkov selendura dchte sedat tanja don4eva zitira bg narod dade vlasta v razete na mafiata gerb no rodninata i t don4ev e gerb a jena mu nazis miderno sem s komunisti4eski Roditeli i rodnini
116
1
 
12
 
! Отговори
Герка преди 5 години
Тая освен да плюе друго неможе...*** проклетията
115
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистрали, Метрото, над 80 прелиствателни станции за отпадни води, стотици нови детски градини, саниране на стотици апартаменти и т.н. Знаете ли колко работници, производители на стоки и услуги получават работа покрай тези строежи ?!Как да не е строител Борисов?Кой друг построи нещо преди това ...?Да, НДСВ изхарчиха 800 млн о бюджета да строят чешмички с надпис построено с подкрепата на НДСВ.
114
1
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хахахахахахаааааааа. Смешен комунистически плач. Никога повече на власт!Глад и лабуть за ***!!!
113
1
 
8
 
! Отговори
Спомнете си преди 5 години
Помните ли че Сакса искаше да строи магистрала Тракия за 3 млрд ? и да бъде с платено преминаване ?!А Плевналиев я построи само за 260 млн ? и е безплотно преминаването.
112
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова забрави ли, че първите 2 мандата не бяха завършени докрай ...?Защо плюе като не е била никога на ръководен пост от високо ниво ?Комунистите винаги фалират държавите - световен факт.
111
0
 
0
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
750 милиона... разбира се!
110
2
 
7
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Като видиш, че за година касовите налности са спаднали с 5 млрд., от което в хазната са събрани 750 млрд. допълнителни проходи, ще стане ясно, че срещу Бойко да тичате, нема го стигнете!
109
12
 
7
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Борисов е мафиот,ГЕРБ са мафия!!!
108
5
 
13
 
! Отговори
народът казва преди 5 години
гладна птица просо сънува!
107
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво работи, бе ***? Съсипва България? Аман от платени гербави мишки!
106
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той поне работи :)) Не плюе по цял, като селскса клюкарка
105
19
 
8
 
! Отговори
Анчо преди 5 години
Бойко Борисов е пълен провал!
104
12
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Тая ства все по-смешна и по-отвратителна - Борисов се бил провалил и защото се е прова лил го канят навсякъде и ценят като държавник,а теб Корнелийо никой не те има за нищо, защото не си свършила никаква работа,а само плюеш и храчеш ! И ниновчетата около теб само това знаят,ами им купи по чифт очила тада видят и те нещо!!!Айде,чиба!
103
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Превърна се в диктатор!
102
7
 
18
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До Jo6. Чак пък да лапаме мухи не се е случило (друг е въпросът на завистници и злобари като теб какво им се вижда), но големите топки сме ги яли при управленията на БСП/БКП.Така че, ГЕРБ сигурно не са цвете, но като няма други, по-добре те, отколкото катастрофалните червени наглеци.
101
9
 
20
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Плевнелиев вилата я има доста преди да стане министър и после президент.Бизнеспарка в София, в който работят хиляди, той го построи.
100
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
88- и по скоро ако мутрата си беше спазил обещанието
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С пръдня боя не става ! Не може километър да е 4 пъти по Ефтин от нормалното .