Социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я е приел

Причината - напрежението заради исканията на родителите на деца с увреждания
Обновена: 12 юни 2018 06:58 | 11 юни 2018 17:46,
116
Социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я е приел
Снимка: Архив, БТА

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от Министерския съвет.

В разговор с премиера, министър Петков заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

През последните дни родители на деца с увреждания в няколко града в страната излязоха на протест срещу действащата социална политика. Основното искане на родителите е нов закон за децата и лицата с увреждания в България.

Протестиращите настояват и за спазване на Конвенцията за правата на хората с увреждания и за създаване на електронен регистър.

Родителите издигнаха и палатков лагер пред парламента под надслов "Системата ги убива".

Оставката на социалния министър бисер Петков е третата в кабинета "Борисов 3". През ноември оставка подаде здравният министър Николай Петров и неговото място зае Кирил Ананиев.

През февруари енергийният министър Теменужка Петкова също депозира оставката си заради продажбата на ЧЕЗ, но впоследствие коалиционния съвет не прие, че има основание за това и така тя остана на поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, Социялният подаде оставка, а Дзверо на туризма кога? Първият без да е виновен прие вината на цялото правителство, втората си прави оглушки, въпреки скандала, предизвикан от В Симеонов. Бацето ли не дава, Тати ли не дава?
101
0
 
2
 
! Отговори
ОТГОВАРЯМ преди 5 години
Моли се да не ти дойде до главата. Толкова.
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати миснистрите. Трябва ние народа да ги учим как се управлява министерство. Много са зле. Не се справят и веднага се предават и подават оставка.
99
2
 
3
 
! Отговори
фифа преди 5 години
до кога ще се източва здравната каса с инвалиднипенсии и до кога здрави хора ще получават инвалидни пенсии, а нуждаещи се хора, като например човек с очевидно отрязани крака ще трябва да доказват своята инвалидност
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво не можеш да направиш бе пашкул? Ти министър ли си или лукова глава? Събираш безпрострастна и честна комисия от лекари и всички регистрирани инвалиди минават през нея да се отсеят истинските от фалшивите. Веднага ще се появат достатъчно пари. После глобяваш корумпираните лекари и нещата си идват на мястото.
97
0
 
4
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Бойко не е виновен , нищо не знае, пак ще му стане мъчно и ще се разреве!
96
4
 
6
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Защо майките на деца с увреждания, 80% от които са предупредени, че ще родят дете с увреждане и са родили, претендират за пари и привилегии, които ще бъдат за сметка на други българи-инвалиди в следствие на злополука, катастрофа или болест. Знаете ли, че 98% от децата с увреждания са от етнос, който инвалидизира децата си умишлено за помощи и привилегии? Защо майките се очудват на оставката, след като от месеци искат оставка на правителството? Те знаят ли, че са маши в мръсни политическа игри???
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един по един да ги махат всичките Бойковски министри и да се маха това правителство и да си дойде на власт БСП, че да ме направят пак шеф на хлебозавода!
94
2
 
6
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 5 години
ВСЕ ПО-ОМРАЗНАТА ТИКВА БЯГА ОТ МАЙКИТЕ, ЗАЩОТО МРАЗИ БЕДНИТЕ И БОЛНИ, ЗА КОИТО Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ ГРИЖИ, ПОВТАРЯМ ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА МУТРАТА БОРИСОВ Е ДЛЪЖНА ДА СЕ ГРИЖИ, НО НЕ ИСКА,ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА КРАДЕ, А БЯГА НА УРЕДЕНИ ОТ САЩ "СРЕЩИ' В ТУРЦИЯ, КАТО БЛАГОДАРНОСТ НА ТУРЦИТЕ, ЧЕ ПРЕЦАКА ЮЖЕН ПОТОК И ЧИЙ ГО ДИРИ ПРИ НАТАНЯХУ? БОРИСОВ Е СТРАХЛИВЕЦ И ПОДЛЕЦ, ОПАСНА КРАДЛИВА МУТРА НЕНАСИТНА. ИЗТЕЧЕ СРС НА БОКО СЪС СЛАВУЦА ТРИФОНОВА,КАК ДВАМАТА УГОВАРЯТ ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ, КОИТО СЕ ЗАДАВАТ
93
1
 
9
 
! Отговори
Ястребовски преди 5 години
Както обикновено най-малко виновния го отнася! Един от най-диалогичните и компетентни хора в правителството (един от малкото такива) си заминава. От многото пътувания в чужбина, май премиера загуби представа какво става в България.
92
4
 
14
 
! Отговори
Мутр@илитерат преди 5 години
Айде, дано този повлече крак и цялото мутроолигофренско правителство подаде оставка. На кадем да е.
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи на бушоните не им гласуват оставките, а на своите хора ги гласуват (Делян Добрев).
90
0
 
3
 
! Отговори
Hotel Tiara beach преди 5 години
Ministara da idva na moreto....sha go napravim gotvach ili kelner...moje i piccolo...ima spane i hrana ot firmata...krasiva gledka...
89
1
 
5
 
! Отговори
надушвам преди 5 години
Най-сетне идва края на на онова титанично безумие АХУ и недауразумението ЗИХУ.
88
0
 
3
 
! Отговори
ЛАЗО преди 5 години
До Анонимен 1,2,3 .... трудни времена,някой продължават по ...ново.Не бъркайте социален патронаж със социализъм,а социалните аптеки със соц.аптеки на депутатски величия.!Разлика има!Защото иначе,колкото калинките,толкова и боровинките!Успех.
87
15
 
8
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Ушеф, ушеф клепарски. Добре, оставка и после какво, бе ***? То много лесно да се плюе и да се вика къш, ама трябва да се мисли за послето. Нали идва *** и големият ужас, с големия руски гуй.
86
4
 
19
 
! Отговори
7+ преди 5 години
A на МВР министъра кога?
85
7
 
14
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
Че при соца какво беше, бе анонимник. Номенклатурната мафия и ДС решаваха всичко за всички нас.
84
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛАЗОАбе човек соца отдавна умря!Сега е мутромафиотския строй.
83
5
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Я гледай!..-Имали сме и социален министър..?..-Добре че подаде оставка,та да разберем......Обаче все пак неволно възниква въпроса:-Защо министъра требе да "опере пешкира" за неща,които са в дейността на ЦЯЛОТО ТИКВЕНО "правителство"?!Кой определя нещата от тая "материя"?..-Министърът,или ЗАКОНОДАТЕЛЯ-Тиквопарламента?