Бивш шеф на ВВС: Трябват реформи в армията!

Обществото трябва да подкрепи Военновъздушните сили
Обновена: 12 юни 2018 21:27 | 12 юни 2018 21:26,
13

Защо армията ни стана заложник на политиката и празните приказки, както каза военният министър Красимир Каракачанов? Кой ще понесе отговорността за загиналите военнослужещи в Пловдив?
Още по темата
"За да се избегнат тежки инциденти, се въвеждат системи за управление на риска. Те следят рисковите фактори по време на полет. Причината за тежкия инцидент ще бъде изяснена. Изпълнението на задачата е било на прекалено малка височина, а това е признак за липса на време. Такъв инцидент отразява определени дефицити в системата", отбеляза бившият началник на щаба на ВВС полковник Любомир Куртев. 

Според него това събитие ще се отрази не само върху работата на базата, но и на ВВС, както и на Министерството на отбраната.

"Трябва да последват необходимите реформи. Има програми, които следят състоянието на техниката през целия ѝ жизнен път. Отношението към техниката във Военновъздушните сили на България не е правилно. Някакви пари се отпускат, правят се някакви ремонти, без да се следва програма", категоричен бе той в "Денят ON AIR". 

Военният изтъкна, че статистиката на българската авиация се отклонява от световната, тъй като процентът инциденти, поради неизправност на техниката, се завишава. 

"Нашата техника е на предела на жизнения си цикъл. Мотивацията на летците е проява на героизъм, особено в тази тежка ситуация. Политиците, които се страхуват от армията, са с комплекси. Армията е деполитизирана. За да бъдат преодолени проблемите, трябва обществото да подкрепи Военновъздушните сили", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя, както и Резиденто, са докорали ВеВеСето то това дередже, а сега се жалват, че нямало реформи. Ами нали вие бяхте началници на ВВС? Защо не го реформирахте, когато имахте тая възможност?
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какви реформи бе! Пари трябват. Това - бившите шефове на ВВС (не БиБиСи, а ВеВеЕс), са отявлени ***.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...лапач ! ...никой няма да те запомни с нищо.... никой не те помни и познава !
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Проява на героизъм"... Ахахахах!!! Леле, леле, леле... И това да умреш от тъпотия ако е героизъм...
7
2
 
10
 
! Отговори
гого преди 5 години
стига акъл от пенсии които са били част от проблема
6
1
 
2
 
! Отговори
ringi ringi rae преди 5 години
Mnoo neprozrachno i hepten tamno tva voenno munisterstvo...ujkim mnoo generali, mnoo piloti, mnoo polkovnici, mnoo admirali, artisti...ujkim desi, ujkim angeli...*** mihov...koi znae?! Miliardi reki ot bg levove iztekaha v voennoto munisterstvo za 70 godini ....a nalioti iok...ama vij kvi hubavi samoletni zavarki stavat...radev kat sa vodeshe s bankerkata ni sa oplakvashe za pari...sia vze onaz i samo reve za pari...tolko mnogo li iade ?
5
3
 
1
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 1Те да не паднаха върху спасителя
4
4
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Така е трябват реформи. От години армията и ввс се управляват от една кофа дето е гепила президента за рунтавитеТашаци.
3
1
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Още един всезнайко изпълзя от нафталина.Проблема е че само се говориДърабъра .30г все така
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривайте армията. Предното лято 60 милиона паднаха в морето , днес на поляната. Армията пари не вади. Само харчи. Влагате парите ни в производства и инфраструктурата.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На каква височина да летят след като са тренирали спускане на спасител бе бивши ? Айде няма нужда...