Борисов оставка не приема: Бисер Петков остава министър

Премиерът обаче чака разбирателство с майките на деца с увреждания
Обновена: 12 юни 2018 15:33 | 12 юни 2018 12:28, Красимир Ангелов
215
Борисов оставка не приема: Бисер Петков остава министър

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов няма да приеме оставката на социалния министър Бисер Петков, съобщи министър-председателят от Турция.
Още по темата
"Казах му сутринта на Бисер Петков да отива на работа, да си продължава дейноста", допълни той.

Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължава ли палатковите лагери да стоят?, запита премиерът.

Оставката е пред мен, винаги мога да я задействам, добави той.

"Бисер Петков се справя добре, човека, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер - не мога да го гледам това. При положение, че от 2016 година с толкова много повече пари от бюджета са дадени", добави премиерът.

Не му давам срок, ще видим в следващите дни, отчете още Борисов.

Както Dnes.bg съобщи, в понеделник следобед Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. В разговор с премиера, министър Петков заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

През последните дни родители на деца с увреждания в няколко града в страната излязоха на протест срещу действащата социална политика. Основното искане на родителите е нов закон за децата и лицата с увреждания в България.

Протестиращите настояват и за спазване на Конвенцията за правата на хората с увреждания и за създаване на електронен регистър.

Родителите издигнаха и палатков лагер пред парламента под надслов "Системата ги убива".

Не за пръв път премиерът Бойко Борисов отказва да приеме оставка на министър от третия си кабинет.

Такъв случай вече имаше с Теменужка Петкова. В края на февруари тя обяви, че напуска поста министър на енергетиката, за да разсее категорично съмненията ,че има нещо общо със сделката за продажбата на ЧЕЗ.

Тогава Петкова призна, че познава собствениците на пазарджишката семейна фирма "Инерком груп", която придобива ЧЕЗ. Борисов първоначално коментира ,че лично е посъветвал Петкова да си подаде оставката, а след това реши да не я приема.

Така тя остана на поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
21
 
! Отговори
гневът народен преди 5 години
Вчера я прие от раз, народното недоволство расте и той я отхвърли днес. Ами утре как ще е?
104
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се знае утре като се събуди какво ще му дойде в главата .Може пак да му приеме или поиска оставката.
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кокош А кой ще брой ,,електроннот гласуване ,,?
102
1
 
11
 
! Отговори
оставка преди 5 години
Ще си остане и политиката на фашиста Менгеле и който е инвалид ще трябва да остане да живее като опитно зайче.
101
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До Анонимен"Каква връзка имат турците с оставката на Петков?"...--------------------------------------------------------------------------------------------Ако искаш да коментираш и апострофираш запознай се с коментарите... - връзката на турците не е с оставката на Петков, а с посещението на Борисов в Турция...
100
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЪДЪТ ОПРЕДЕЛИ КОЙ Е ЛЪЖЕЦЪТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА - БОКОДРУГОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.
99
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА И направи така че ,ТРИ БЪЛГАРСКИ ЕНЕРГИИНИ ПРОЕКТА ЗА СТАНАТ ТУРСКИ ...ПОТОК ...ЦЕНЗУРИРА ИСТОРИЯТА С ВЛАДИЧЕСТВО И СЪЖИТЕЛСТВО ,ПРИСЪСТВИЕ ,ИЗХВЪРЛИ ЧИНТУЛОВ ,СЛАВИЙКОВ РАКОВСКИ ,,БОТЕВ ,ВАЗОВ ....ДА НЕ СЕ ОБИЖДАТ ТУРЦИТЕ , БАЙ КЕМАЛ,ЛОДКАРЯ ТОЙ НУ И ЛЕЛЯ МЮНИРЕ НАПРАВИ ЯТАЦИ НА АПОСТОЛА СТАНА ШЕРБЕТЧИЯ НА ЕРДОГАН ,ПОСТРОЙ 330 ДЖАМИИ ЗА 8 ГОДИНИ ,ПОДАРИ НАШЕТО НЕБЕ НА ТУРСКИТЕ САМОЛЕТИ ДА НИ ,,ОХРАНЯВАТ,, ТОЙ НЕ УПРАВЛЯВА С ТУРЦИ ,ТОЙ ИМ СЕ ПОДЧИНЯВА . СТАНА ТУРСКА ПО Д ЛОГА
98
4
 
23
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Бойко време е за ОСТАВКА!
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тише викаи тихите и им направете показно иначе няма ред
96
15
 
4
 
! Отговори
кокош преди 5 години
Стига с тая удобна ви ***.Очевадно е,че не може да е алтернатива.Но това не значи,че няма алтернатива.Младите българи са в чужбина и ако се премине на електронно гласуване,може и да се разклатим.Гледах концерта на Слави на 9-ти в Лондон...ми то всичкото млад българин в чужбина и пеят от сърце патриотечни песни.
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАКаква връзка имат турците с оставката на Петков?ЗА КАКВО СА ТИ ВИНОВНИ ТУРЦИТЕ, ЧЕ ВСЕ ТЕ СА ТИ В УСТАТА, *** партиен!
94
2
 
22
 
! Отговори
Вятъра преди 5 години
Поредното движение на Ветропоказателя. Народният гняв е страшен !!! /шубето е голем страх/
93
13
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До Анонимен"ТЪРЧИ -ЛЪЖИ ....НАЛИ ОСЪДЕН ЗА ЛЪЖИ КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ЛЪЖЕЦ?"...---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кой е известен с прозвището "Госпожа Лъжа"...
92
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дезинформацията е медиите е тотална а *** демонстрират тотална тъпота.Мамят ви защото сте БАЛАМИ!И така ще е за вечни времена.А Доган си спретнал фирмичка с Вълка преди няколко днис парите на Маджо.....Годината е 2018......А телетата булгаристански мучат ли мучат.
91
2
 
16
 
! Отговори
шибек преди 5 години
Опасно е , когато едно решение или заповед е предпоследно.На такива хора неможе да се разчита , а ако са ръководители става сложно.Конкретно - Петков е подал оставка по собствено усмотрение с обяснение.След като не се приема , означава , че той ще работи против волята си и не трябва да се очакват положителни резултати.Какъв е смисъла от решението на Б.Б ?
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо беше сменено подзаглавието на статията. Преди това беше Щом го харесват остава. Отхвърлям оставката.
89
23
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Борисов ще направи това, което прецени за правилно... - когато друга партия спечели изборите има право да стори същото...
88
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко мунистите разсичапаха град ловеч тия колкото и да се мъчат ония пречат на развитието сетете се всичко кадърно избяга защо попитаите предния кмет и да гласувам ли за крадци не гласувам и тия дето затриват младите хора не искам да знам за политика тия се мъчат те им се качват на главите така е в цялата държава казанжиев
87
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЪРЧИ -ЛЪЖИ ....НАЛИ ОСЪДЕН ЗА ЛЪЖИ КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ЛЪЖЕЦ?
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До никЩото утре може и ти да останеш без едно око и да нямаш пари за очила на другото!