Държавата си работи и без хвърлилия оставка Бисер Петков

Нужни били промени за хората с увреждания, но след разчети
10
Държавата си работи и без хвърлилия оставка Бисер Петков
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Със смяната на един министър, държавата не спира да съществува, смята омбудсманът Мая Манолова.

Тя коментира изненадващата оставка на социалния министър Бисер Петков, които я подаде вчера в късния следобед след разговор с премиера Бойко Борисов.

Още по темата
Мотивът на Петков да напусне поста е ситуацията с протестите на майките с увреждания, която според него не е успял да овладее. Оказа се обаче че те са доволни от него и днес излизат на протест, но в негова защита.

Манолава пък се е срещнала с майките на деца с увреждания преди да се разбере за оставката на министър Петков.

"Коментирахме Закона за личната помощ, който беше изработен от моя екип. На срещата участваха и представители на социалното министерство. Постигнахме съгласие по всички дискутирани текстове", похвали се тя омбудсманът пред Нова телевизия.

"Законодателните предложения, които в момента се работят в Министерството на труда и социалната политика, са с неясен хоризонт. Не се знае кога ще се финализира работата по тях. 31-ви юли е крайният срок, който е поставен за приключването на работата по тях в социалното министерство. След това те трябва да бъдат подложени на обществено обсъждане, да минат през Министерския съвет и през парламента. Предизвикателството пред мен и моя екип е да се вместим в парите, които и в момента се харчат за асистентска грижа", заяви омбудсманът Мая Манолова.

Омбудсманът е категорична, че на 100% застава зад родителите на деца с увреждания.

"Нужно е да се намесят социалното и финансовото министерство, които да направят една финансова обосновка. Ние не искаме да се приемат текстове, които не могат да бъдат реализирани с бюджета на държавата. Но като омбудсман настоявам парите в държавата за хората с увреждания да се разпределят по справедлив начин, така че да се решават проблеми", каза още Мая Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NULA PODKREPA ZA TEZI--DARGAVATA NE E DLAGNA NA NIKOGO,OSHTE POVECE NA TYAH,KOITO NIKOGA NYAMA DA RABOTYAT I NE SA POLEZNI ZA OBSHTESTVOTO.
8
1
 
1
 
! Отговори
Георгий Алексеевич преди 5 години
Тая Мая разби семейството на сегашния си мъж--ще съсипе и България!!! Помним я при промяната на изборния кодекс- самодоволна, жадна за власт!! *** си в БСП бе Мая- защо ни налагаш бесепарския си характер?? ЖАЛКО,ЧЕ НЯКОИ СЕ ВРЪЗВАТ !!! мАЯ БИ ЖЕЛАЕЛА ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ!!! Вълк в кошарата????? Някои майки искат да имат болно гледачки у дома си,а те...по клубове и кафенета с парите от детето!!!
7
1
 
1
 
! Отговори
udi преди 5 години
Всички вкупом сте излишни. Държавата е на самотек.
6
2
 
3
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 5 години
Писна ми от тази куха "гъдулка" Мая! Вършее навсякъде като "шимпанзе с автомат" и всички пляскат с ръце, а всъщност прави само поразии! Така защити "длъжниците", че сега имат да плащат два пъти повече такси и разходи от преди да пипне нещата! Същото ще стане със всичко, с което се заеме! Аман от амбициозни блондинки! А Бисер Петков е от малкото свестни в този кабинет!
5
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Защо само в новата и история?
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дошло е време за оставка на цялото правителство! Начело с Турист No:1 на Европа и света! Пази Боже сляпо да прогледа!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИЖДАМЕ КАК РАБОТИ.Поредната герберска лъжа.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата ще си работи превъзходно и без кратунко тикварски.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя и без Бойко си работи.Даже по-добре.