Откриват скоро българо-турската газова връзка

Борисов: Отношенията ни с Турция са специални!
64
Откриват скоро българо-турската газова връзка
Снимка: БТА

Българо-турската газова връзка може да бъде открита в края на месец юни. Това стана ясно по време на разговор на премиера Бойко Борисов с турския му колега Бинали Йълдъръм.

Срещата се проведе в Измир в отговор на поканата на министър-председателя на Турция Борисов да бъде гост на церемонията за откриването на трансанадолския газопровод ТАНАП.

Още по темата

След разширяването на газопровода за Турция в участъка между компресорна станция "Лозенец" и очистно съоръжение "Недялско"  ще бъдат увеличени възможностите за транзитиране на природен газ през връзката  от 14 млрд. куб. м до 15,7 млрд. куб метра годишно.

Освен това ще може да се транзитира природен газ и в реверсивна посока - от Турция към България.

"Отношенията между България и Турция са специални и ние сме пример за добри съседи, които си помагат и се уважават", каза българският министър-председател, цитиран от правителствената пресслужба.

Борисов и Йълдъръм подчертаха и отношенията на толерантност и уважение между българи и мюсюлмани между двете държави.

Заради това аз на всички срещи по Западните Балкани повтарям думата “мир”, подчерта Бойко Борисов. Като пример за тези отношения двамата посочиха реставрацията на църквата "Св. Стефан" в Истанбул.

Двамата премиери отбелязаха със задоволство ръста в икономическите отношения между България и Турция. Традиционно добре се развиват и връзките в туризма.

Турският премиер Бинали Йълдъръм поднесе съболезнования за катастрофата с българските военни пилоти край Пловдив.

В българската делегация, водена от премиера Бойко Борисов, са включени вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов, който ще остане на откриването на трансанадолския газопровод ТАНАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половината тук нещо им куца осмислянето. ТАНАП и ЮП нямат нищо общо. Реално той затапва руската тръба и я спря за Италия. Реално за България ще идва газ 2 пъти повече от нужното й. Плюс транзита на газ през България. България турска газ няма да купува, а ще транзитира газ за Сърбия. Имаме договор с Русия да плаща за транзит и без да има газ до 2030 г. А с Румъния е при нужда!!! Така че...повече мислете, по- малко пишете безсмислици
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обеща хъб - нищо не стана.Обяви, че е продал реактора на иранците - те му се изсмяха и го изпроводиха обратно.Излъга, че се е договорил за продължение на Турски поток - трябваше официално да го опровергават.Обяви, че нямя да взима бежанци, Меркел му благадари пред журналисти, че се е съгласил.Ами същото и сега. Лъжи, лъжи и пак лъжи. На това се крепи управлението му.
52
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко води България към просперитет. Трудно е, бавно е, но линията която следваме е правилна и трябва в никой случай да не я изпускаме.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitДолбоеб, считай свои баблосы нищеброл
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХубаво, ако още природен газ от макейн - оооооооо! Голчма работа!
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най накрая имаме свобода от руския монопол.Исторически ден за България.Скоро напълно ще се освободим от руското робство,което превърна България в една изостанала и фалирала държава.А всички руски еничери скоро ще бъдете наритани и съдене за предателство.
48
4
 
10
 
! Отговори
ййхж, преди 5 години
Васал! Не трябваше ли да открива тръбопровода в България? Какво прави там, дори не е на Бг границата, и на коя държава служи?
47
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ашкосум паша Борисов машала аферм чок гюзел
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз като ви говоря да учите турски и арабски,че ще ви трябват вие ми слагате минуси
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е турска
44
18
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Руские мАрзилками *** като живо-пърлени ***, само при споменаването името на Борисов!Беце е велик държавник, води България единствено и само към благоденствие и просперитет. Жащитава интересите на България по мирен и диалогичен път. А рашките могат вече да правят калкулации на цената на тяхната газ по конкурентни цени!
43
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко каза, че ще захрани хъба и го направи. Такъв е той-каквото каже прави го!
42
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов: Отношенията ни с Турция са специални!"---Много специални! Ти отпред, силно наведен, бай Реджеб Ердоган, "колегата" Йълдъръм и др. зад теб.
41
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не щем да плащаме на руснаците,сега ще плащаме хем на тях,хем на турците..Ами кой те спира да плащаш на руснаците като искаш? Посолството имат сметка и можеш да им превеждаш заплатата си ако имаш такава. Можеш да трролваш и безплатно.
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...ще бъдат увеличени възможностите за транзитиране на природен газ през връзката от 14 млрд. куб. м до 15,7 млрд. куб метра годишно. Това за Турция ли да го разбираме? А след 2019г. какво ще транзитираме ако Русия спре подаването през Украйна? А газ за България от къде?
39
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не щем да плащаме на руснаците,сега ще плащаме хем на тях,хем на турците.Няма мърданье!Ум царува,ум робува,ум патки пасе.
38
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия изпуска колонията България. Путин ще трябва да дърпа ушите на петоколонниците си.
37
22
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До ИСТОРИЧЕСКИ ДЕНБългария осъзна как и липсва Президента Плевнелиев... - издънките на фуражката нямат край... - уж ходил да трасира в Масква, а то нищо - нула... - и пак му дърпаха ушите...
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си хас странжата да каже, че политиката на ЕС и САЩ за нещо е неправилна. Нали ще му затворят кранчето.Странжа, малко се пънеш. Кажи, че и да те заплюят, пак ги обичаш. По стар комунистически обичай.
35
4
 
7
 
! Отговори
Е КОЛОНИЯ СМЕ преди 5 години
само не съм сигурен кой е главния. ЕРДОГАН или АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК. Обаче знам, че местните ПРЕДАТЕЛИ ще бъдат НАКАЗАНИ