Склонихме: Влизаме в банковия съюз и чакалнята за еврото

В близките дни представители на София ще посетят ЕЦБ
Обновена: 12 юни 2018 17:07 | 12 юни 2018 17:07, Бойчо Попов
76
Склонихме: Влизаме в банковия съюз и чакалнята за еврото
снимка: Oлег Попов, Investor Media Group

България ще се опита да се присъедини към банковия съюз на еврозоната и механизма на обменните курсове, който е предшественик на членството в еврозоната, по едно и също време през следващата година, заяви финансовият министър на страната Владислав Горанов, цитиран от Bloomberg.

Така изглежда, че правителството отстъпва пред препоръките на Европейската централна банка (ЕЦБ ) и на Европейската комисия, че трябва да подобри управлението, икономиката и банковия сектор на страната, преди да кандидатства за присъединяване към предверието на еврозоната, предава Investor.bg.

Български официални представители ще посетят ЕЦБ "през следващите няколко дни", за да обсъдят "интензивно" процедурите за присъединяване и времевия график, поясни Горанов във вторник по време на конференция в столицата на страната София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
28
 
13
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
С въвеждането на Евро в България на "братушките ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...
41
12
 
18
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
До ПръчДобре, `айде сега обясни как, без да пита за разрешение, ЧЕРНА ГОРА ВЪВЕДЕ ЕВРОТО за национална валута и тази мини-държавичка още не е фалирала???
40
1
 
4
 
! Отговори
Frage Penka преди 5 години
Tolko mnogo rozovi dimni patroni...za kakvo bili...
39
6
 
25
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
КОЙ ЩЕ ЛАПНЕ 46 МИЛИАРДА ВАЛУТЕН БОРД..ЗА КОГО СА ОПРЕДЕЛЕНИ ТЕЗИ ПАРИЧКИ--КОСТОВ ЛАПНА 50 МИЛИАРДА С НЕГОВАТА ДАЛАВЕРИЗАЦИЯ....ИНТЕРЕСНО,ИНТЕРЕСНО...
38
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влизането в еврозоната ще обезлюди допълнително и без това обезкъвената ни държава. И туй дето е останало ще се разпилее по широкия свят. Ама що им дреме на разбойниците.
37
12
 
20
 
! Отговори
Стар набор преди 5 години
Значи ще носим отговорност и за 2000 000 0000 0000 Евро държавен дълга на Италия
36
10
 
17
 
! Отговори
трайно безработен преди 5 години
До Констатиращхайде не оббощавай за всички, защото аз нямам жена защото съм беден и безработен. а жените не искат мъже без пари, те търсят парите! в София не мога да отида пак поради безпаричие! а и живея на другия край на България в изоставен порутен град! аз собствения си живот не мога да подредя и се чудя как ще оцелея и дали ще имам пари за храна УТРЕ, ти ми пишеш да съм ходел да протестирам! плати ми и отделно заплати всички транспортни разходи плюс храната и ще отида!
35
16
 
42
 
! Отговори
Края преди 5 години
Това ще е края на БГ тотално.Не си фантазирайте че ако сега вземате 1000лв заплата то след това ще вземате 1000 евро. Най-много 500 и кафето като стане 2?, бананите 4? и бензина 1.50? гледай какво става ... бедните още по бедни, богатите (крадците) още по богати. В БГ с честен труд една нова кола не можеш да си купиш па гледай колко милионери вече имаме. От къде ги взеха парите всички знаем с широко затворени очи.Края на БГ е близо.
34
6
 
17
 
! Отговори
Овцете да се стрижат преди 5 години
До кръв, тяхната верица!
33
13
 
26
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
А референдум защо не се направи?Народа НЕ ЩЕ, ама мутрите го клатят!
32
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца висехме на опашки.Като се почне за бензин, за хладилник за телевизор за вода за кола за карта в почивна станция за какво ли ?Чакаш, чакаш, чакаш
31
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не сте забелязали, всичко поскъпва "шоково" от месеци, вероятно като загрявка преди еврото. Хем мафиотския бизнес, свързан с групировката ГЕРБ, ще се избие зелено, хем няма да се забележи ценовата разлика.
30
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб ще ни загроби! Тежко ни!
29
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия така ни скачиха като труп на системи с Еврокартела, после няма махане, а ако тръгне да се разпада не ми се мисли....
28
12
 
36
 
! Отговори
Колев преди 5 години
Лошо за България. И по точно за обикновените бедни хора. Като влезем в еврозоната ще трябва да плащаме и от дълга на Гърция 18 милиарда евро, отделно и на останалите закъсали. И това няма да се плати от политиците у нас които ще се нагушат с евро, а ще се плати от обикновените хора с по 100 евро пенсия............(пп. какво ядро и какви глупости се опитват да лъжат народа тия политици...Полша, Швеция, Унгария, Чехия и останалите като не са в ядрото да не би да им е зле?!?!)
27
18
 
36
 
! Отговори
Туск преди 5 години
Абе, вие нормални ли сте бе, Тва, е икономическо самоубийство,, ако стане, направо не ми се мисли. Повече има смисъл да се въведе рублата, ама не и еврото.
26
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е мрежата днес?!Ами селската кръчма преди 50-100 години.Тук се изказат Гина-доячката, Хасан-зидаря, Генчо-пръдлето (безработен) и т.н.Бистри се политика и икономика на поразия.А иначе на две магарета храната не могат да разделят.Тааашак.
25
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото влязохте в Ченген толкова и в еврозоната.А лошите кредити към свързани лица на Маджо, ***., Цеко, Славка и т.н къде отиват??? На сметката на европейците ли??А дано ама НЯМА........Сметки без кръчмар.
24
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШМАТКАShmatka slagai ushankata i begai v Sibir Tam e tvoeto spasenie
23
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България ,илюзиите отдавана са заместили реалността !Това се превърнало в начин на живот и резултатните са налице !Изкривени представи ,понятия,заблуди ...