Загиналите пилоти имали малък нальот до катастрофата

Командирът на авиобазата: Нямало е време за реакция
12 юни 2018 15:25, Анисия Иванова
60
Загиналите пилоти имали малък нальот до катастрофата
Архив: Булфото

Загиналите пилоти са имали малък нальот до катастрофата. Капитан Пламен Пантилеев е имал 17 часа нальот от началото на година досега, вторият пилот Стоян Неделчев е с 18 часа, а единственият оцелял от екипажа Алексей Каменов - 20, съобщи на извънреден брифинг командващият на Военновъздушните сили ген. майор Цанко Стойков.

По думите му по стандартите на НАТО един пилот годишно трябва да има 180 часа. Ако се използва и тренажор, тогава часовете във въздуха могат да са 140. Останалите 40 се покриват чрез тренажора.

Още по темата

Командирът на авиобаза "Крумово" бригаден ген. Димитър Иванов посочи, че загиналите му колеги не са имали време за реакция, машината е била на височина 30 м от земята и е паднала за 2 сек.

Шефът на ВВС уточни, че метеорологичните условия вчера са били нормални за изпълнение на задачата на екипажа. Техният полет е бил 5-ят за деня.

Военновъздушните сили в момента търсят решение, за да могат да осигурят вертолет, който да участва в гасене на горски пожари, тъй като разбилият се е бил единственият годен да изпълнява такива действия, съобщи "24 часа".

Капитан Пламен Пантилеев е участвал в гасене на горски пожари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
23
 
! Отговори
:):) преди 5 години
министърчето Горанов да каже защо не летят по 140 часа като сме в НАТО. Той финансов на натовска държава ли е или на бананова република. Каракачанина има печатница за карти а не за пари....
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ казаха че без образование не става.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До добрутро русофилиИ американски нови да са като свърши бензина и те ще паднат на земята.
13
3
 
2
 
! Отговори
Laktak преди 5 години
Voennia ministar da gi prati pri bg banskerite na dopalnitelno duhalno obrazovanie i obuchenie...kak bg bamkite mogat da pecheliat milioni evra?!...a bg piloti ne mogat da pecheliat pari...bg pilotite da ne sa uchili po-malko matematika i smiatane ot bg bamkerite v bg gymnasiite?!
12
19
 
7
 
! Отговори
добрутро русофили преди 5 години
Самолетът е бил руско производство и това се е оказало фатално за хората.
11
2
 
3
 
! Отговори
Anecs преди 5 години
Zasto ne letiat pokrai morskite plajove na rbg togava ...hem da letiat...hem da snimat nezakonnite tutisticheski stroiteli...ili pone da lejat na plaja i da gledat chastnite piloti tam kak pecheliat levovete za gorivoto i zaplatite i na voennite piloti...?!
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При валутен борд постоянно ни налагат икономии и никой няма да иска да е войник като знае че няма бензин и че рискува живота си ако свърши горивото или няма резервни части.
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не лъже.Това са часовете за цялата му кариера.Чукча не читател чукча писател.А как се разделят тези часове? На календарна година ли се броят?Значи ако на 31 декември имам 180 часа за годината на 1 януари имам 0 часа и трябва да чакам за да ги навъртя ли чyкча?
8
1
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 3Никой не лъже.Това са часовете за цялата му кариера.Чукча не читател чукча писател
7
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да имат нальот 140 часа като на 18-я час са трупове щото техниката е стара по един скейтборд им купетe и да се пързалят по магистралите. Вместо да се вдигнат и да обесят всички по уличните стълбове те падат като круши.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо трябва да се дават милиарди за безполезни изтребители, а не се дадат малко милиони за полезни машини като хеликоптерите?!? .Защото заплахата от пожари не носи електорални дивиденти въпреки десетките случващи се годишно както заплахата от война с Турция или Русия.
5
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърниците са се самоубили при това в мирно време.Слава на Господ, че не са убили и невинни хора.
4
1
 
28
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Светла им памет на загиналите летци! Впечатлих се обаче от факта, че това бил единствения хеликоптер, който се използва за гасене на пожари.... и се запитах, защо трябва да се дават милиарди за безполезни изтребители, а не се дадат малко милиони за полезни машини като хеликоптерите?!? Не че съм експерт, но все пак смятам, че има нормална логика в това...
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембевойводхайдута каза над 500часа. Кой лъже?
2
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е като за пилоти се назначават гереберастки некадърници с връзки.
1
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
не се казва нальот , а малко полети , на чист бг език ей пареотите