Бойко Борисов се поклони на Божи гроб

Днес министър-председателят има рожден ден
13 юни 2018 20:00,
63

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Министър-председателят на България Бойко Борисов, който е на работно посещение в Израел, посети Божи гроб и се поклони пред свещеното за всички християни място, което събира хиляди посетители, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът бе придружен от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министъра на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев, кмета на София Йорданка Фандъкова и други официални лица.

Малко по-късно Борисов се срещна с Патриарха на Ерусалим Теофилос Трети. По време на срещата премиерът бе удостоен от патриарх Теофилос Трети с Орден на рицаря на Ерусалим за неговите заслуги към православието. Патриархът провъзгласи Бойко Борисов за висш командир на Ордена на Светия Божи гроб, като го награди със златен кръст, върху който има златна корона и звезда.

Още по темата
Българският министър-председател Бойко Борисов изтъкна пред своя домакин Теофилос Трети, че столицата на България - София, е пример за етническа толерантност.

"В рамките на само един квадратен километър имаме православен храм, джамия, синагога и католическа църква", обясни премиерът. Той допълни, че правителството е помогнало за построяването или ремонтирането на стотици църкви в България и чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е най-после тиквата стана и хаджия ненапразно трима Папи са го пипали по чутурата явно чудейки се като как точно успява да пази равновесие. Остава да отиде при Далай Лама и няма да има втори като него.