Борисов-Нетаняху: Съвместно производство в отбраната

"Израел никога няма да забрави геройството на българския народ"
13 юни 2018 12:30, Елка Василева
70

Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

С израелския министър-председател Бенямин Нетаняху днес ще обсъдим възможността за съвместно производство в областта на отбраната. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на съвместно изявление с израелския му колега Бенямин Нетаняху, цитиран от правителствената пресслужба.

За мен Израел е изключително важен фактор за сигурността и стабилността в Близкия изток, изтъкна още българският премиер.

В своето изказване премиерът Борисов отбеляза, че отношенията между Европейския съюз и Държавата Израел невинаги са били на нужната висота, като изрази надежда, че мирните споразумения, в които Държавата Израел е страна,  ще се подпишат.

"Бенямин Нетаняху е глобален лидер, който умее да води умерена и балансирана политика. България може да се похвали с успешно сътрудничество с Държавата Израел в сферата на сигурността, медицината, новите технологии и др.", обясни Борисов.

Той сподели, че обмяната на добри практики между двете страни е особено успешна в сектор „Сигурност“ и като пример българският премиер изтъкна съвместните учения на български и израелски пилоти.

Министър-председателят Бойко Борисов бе категоричен, че в днешно време на България и на българския народ им се налага да взимат много тежки решения, но историята помни едно такова решение, което би могло да се определи като подвиг.

"Със спасяването на българските евреи от депортация нашата страна се е опълчила на една страшна машина, каквато по онова време е била фашистка Германия", подчерта премиерът.

Той благодари на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху за думите му, че Израел никога няма да забрави геройството на българския народ.

"Ние винаги ще бъдем признателни на България, чиито граждани са лягали на релсите, за да предотвратят депортацията на българските евреи. Оценяваме високо вашите усилия за борбата с антисемитизма, радикалния ислям и тероризма", заяви министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Израелският премиер изтъкна, че неговата страна през годините винаги е усещала подкрепата на България в международните отношения. По думите на Бенямин Нетаняху наличието на активен политически диалог между него и министър-председателя Бойко Борисов се отразява благоприятно и върху взаимоотношенията между двете страни.


70
Още от Балкани
Македония става Северна, а българските интереси?
Напиши коментар Коментари
25
8
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 седмица
До обиден патриот
Борисов или Бахур Бахар е в Родината си. Той не е българин, той е евреин. Шопо-евреин;))), при което за мен разликата не е съществена;))) Той не е при господарите си, а при сънародниците си. Празнуват заедно, раждането на еидн евреин. При тях, това е повод за голям празник, особено, ако евреинът е станал селски цар на България! И по топзи начин е отмъстил на българите (числото 13- на отмъщението в Пурим-Деня на Омразата)
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Любопитен факт

А илюминатите и деда Ванга какво казват по въпроса?
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе тия политици от толкова много целуване по устата с какви ли не съмнителни личности, как досега не са лепнали гонорея или сифилис?
22
5
 
14
 
! Отговори
Ботйов преди 1 седмица
Соломон,тоз тиранин развратен,отдавна в ада нейде запратен...
Сюлейман.=Соломон
21
9
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 седмица
М-блааа, м-блааа, блаааа, блааа... Целувка между евреи... Отврат!
20
6
 
23
 
! Отговори
обиден патриот преди 1 седмица
"Чий го дири в Израел на рождения си ден?"

Той дори и на рождения си ден не мисли за България. Отишъл е да празнува с господарите си рождения си ден, вместо с българския народ.
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При победа на Германия и съюзника царство България, бг евреите и комунистите щяха да бъдат избити до крак и историята се изопачава. Монархофашистите се извъртат след като Германия губи войната.
18
4
 
19
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Нашият човек обича да се кланя на Началниците,а от еврейския по-голям няма!Как да не му направи един метан!
17
3
 
16
 
! Отговори
детство наше преди 1 седмица
Прегръдка,целувка,после ритник-това е любовта на всеки ученик!
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако не беше този акт от миналят век, за който съременните политици нямат никаква заслуга, сега Израел вместо да ни се мазят, щяха да мислят как да ни разграбят и малкото останало неразграбено от комунистите.
15
4
 
19
 
! Отговори
Любопитен факт преди 1 седмица
Оказва се,че ционистите са силно недоволни от спасяването на българските евреи!Това го заяви виден изследовател на Холокоста пред българска телевизия.Защо е така?Ами тоя акт на българската държава нанася вреди на ционистката пропаганда-"всички европейци са виновни и всички дължат на евреите подчинение до гроб заради Холокоста"!Идеята е била да загинат огромен брой евреи(второ качество),което да оправдае последващото господство,на което сме свидетели.Хитри сметки!
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въщност нашият е тръгнал за Божи гроб, ще става хаджия.
13
3
 
24
 
! Отговори
Стършел преди 1 седмица
Чий го дири в Израел на рождения си ден?
12
2
 
10
 
! Отговори
шматка преди 1 седмица
До 5

Да наистина става гадно.Даже и малко унизително за нас
11
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
нямаме никакви допирни точки с израел още през пьрвия ден от премесването на
ам посолство избиха 60 палестинци непрекьснато изпращат ракети кьм газа и
сирия от 1948 не се решава палестинския вьпрос каква работа имаме с подобна дьржава имаше филм при какви условия са поставени бьлг строители отишли на
гурбет а за авиокомпания балкан да не говорим те си имат интереси сьс сащ ние нямаме работа там
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Зозо
Ти за Бойко ри говориш?А не той и плевнята от 25 години не са комунисти Х а Х а
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Израел не е в НАТО. Никакво съвместно производство.
8
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голям държавник. Браво!
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знамената ни никога не са изгладени при сресщи с тия. Много гнустно!
6
12
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
До Гуш Муш

Вие червените каскети като почнете да пишете глупости мяра нямате. Аман от комуняги и техните лъжи!!!